Οι μάσκες μπήκαν στις... βιτρίνες

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ «ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ» ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΓΟΡΑ -«ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ» ΕΞΗΓΟΥΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Δημοσίευση: 16 Σεπ 2020 21:00

Του Κώστα Γκιάστα Φωτ. Αλέξανδρος Παπαγεωργίου

«Πολύ ωραία η μάσκα σου. Από πού την πήρες;»Είναι από τις λέξεις που

αναζητούνται με μεγαλύτερη συχνότητα από τους Έλληνες χρήστες του διαδικτύου αυτήν την εποχή. Η μάσκα, δικαίως ή αδίκως, έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητα όλων, μικρών και μεγάλων, ανδρών και γυναικών. Είναι ένα απαραίτητο αξεσουάρ πριν τη βόλτα, το σχολείο, την εργασία. Και επειδή όπως όλα δείχνουν θα το φοράμε για το επόμενο διάστημα, άγνωστο για πόσο, αρκετοί είναι εκείνοι και ακόμα περισσότερες εκείνες που αποφάσισαν πως αν είναι να κάνουν κάτι, να το κάνουν με... στυλ. Πρόκειται επί της ουσίας για ένα καινούριο πεδίο οικονομικής δραστηριότητας, που δημιουργήθηκε από την ανάγκη και τη ζήτηση, κανόνας που αποτελεί θεμέλιο λίθο του εμπορίου και της αγοράς γενικότερα.
Στη Λάρισα ήδη κάποια καταστήματα έχουν αρχίσει να τοποθετούν τις μάσκες που παράγουν ή εμπορεύονται στις βιτρίνες τους και μάλιστα σε περίοπτη θέση καθώς παρατηρούν πως το ενδιαφέρον των πελατών είναι αυξημένο. Ειδικά το τελευταίο διάστημα.
«Είναι απολύτως φυσιολογικό να συμβαίνει κάτι τέτοιο» εξηγεί στην «Ε» ένας έμπειρος επαγγελματίας της αγοράς «αφού ο κόσμος, μετά από το διάστημα των πρώτων αγορών που αφορούσαν κυρίως στην ασφάλειά του τώρα αρχίζει να κοιτάζει και κάτι που ταιριάζει περισσότερο και στην αισθητική του. Ιδίως οι γυναίκες φροντίζουν να προμηθεύονται μάσκες σε κατάλληλα μεγέθη και χρώματα που να ταιριάζουν και με τη συνολική τους εμφάνιση».
Μα φυσικά και δεν κοιτάζουν μόνο τον εαυτό τους. Όπως προσθέτουν άνθρωποι που ασχολούνται με το εμπόριο, παρατηρούν το τελευταίο διάστημα ότι οι περισσότερες υποψήφιες αγοράστριες φροντίζουν και για τα λοιπά μέλη της οικογένειας «Πολύ περισσότερο όταν υπάρχουν παιδιά, αλλά και όχι μόνο». Ηλικιωμένοι και άνδρες αποτελούν επίσης άτομα για τα οποία φροντίζει το ασθενές και όμορφο φύλο.
Άλλοι πάλι επαγγελματίες σκέφτηκαν πως η μάσκα μπορεί να αποτελέσει και χώρο για διαφήμιση των καταστημάτων τους ή των προϊόντων τους «Με αγορά προϊόντων μεγαλύτερη από ένα ποσό υπάρχουν καταστήματα που δίνουν δώρο στους πελάτες μάσκα προσώπου με το λογότυπο της επιχείρησής τους επάνω» διευκρινίζει κάποιος άλλος Λαρισαίος έμπορος, χαρακτηρίζοντάς το έξυπνη κίνηση.  Κι όσο όμως στην αγορά οι Λαρισαίοι ψάχνουν για μια φτηνή και ασφαλή λύση, κι ενώ στα σχολεία κάποιοι μαλώνουν για την υποχρεωτικότητά της όσον αφορά στα παιδιά ή όχι, υπάρχουν κι εκείνοι που θέλουν να... υπερβάλλουν για να εντυπωσιάσουν.
Ο κορονοϊός οδηγεί μια ισραηλινή εταιρεία κοσμημάτων στην κατασκευή της ακριβότερης μάσκας προστασίας COVID-19, αξίας 1.3 εκατ. ευρώ.
Όπως εξήγησε ο σχεδιαστής και ιδιοκτήτης της εταιρείας κοσμημάτων Yvel, Άιζακ Λέβι, κατόπιν ειδικής παραγγελίας, η μάσκα θα είναι φτιαγμένη από λευκόχρυσο, διακοσμημένη με 3.600 λευκά και μαύρα διαμάντια, ενώ θα είναι εφοδιασμένη με τα κορυφαία φίλτρα Ν99.
Παράλληλα όπως είπε ο Άιζακ Λέβι, ο αγοραστής (Κινέζος συλλέκτης έργων τέχνης που ζει στις ΗΠΑ) είχε δύο σημαντικές απαιτήσεις: να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους και να είναι η ακριβότερη στον κόσμο. Ιδίως το δεύτερο, τόνισε πως ήταν «πολύ εύκολο να γίνει».
Το δύσκολο ωστόσο να βρεθούν τα... χρήματα για τον απλό κόσμο. Και μέχρι να γίνει κάτι τέτοιο, οι υποψήφιοι ντόπιοι αγοραστές βολεύονται με μια βόλτα στην Κούμα, στην 28ης Οκτωβρίου, στην Κεντρική πλατεία και την Ταχυδρομείου. Εκεί θα βρούνε και προσφορές...

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass