Τρία νέα νηπιαγωγεία στη Λάρισα

ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΟΠΩΣ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ο Γ. ΣΟΥΛΤΗΣ

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2020 21:12

Τη δημιουργία τριών εκπαιδευτικών δομών για τη στέγαση αντίστοιχων νηπιαγωγείων δρομολογεί ο Δήμος Λαρισαίων, καθώς και την ένταξη του Ειδικού Σχολείου Λάρισας στο πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης» όπως ανήγγειλε χθες ο δημαρχεύων αντιδήμαρχος Γ. Σούλτης,

κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη.
«Είμαστε έτοιμοι με οικόπεδα να αποδώσουμε υποδομές στην πόλη για νηπιαγωγεία» τόνισε και ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κ. Ντίνος Διαμάντος αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «βρέθηκαν οικόπεδα στις συνοικίες Αγίου Θωμά, Αμπελοκήπων και στον Σιδηροδρομικό Σταθμό...».
Η χθεσινή συνεδρίαση ήταν συνέχεια της προχθεσινής συνεδρίασης, που διακόπηκε και στο πλαίσιό της συζητήθηκαν μόνο θέματα εντός ημερησίας διάταξης.
Μεταξύ άλλων, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (με την αρνητική ψήφο της Λαϊκής Συσπείρωσης) η παραχώρηση στον Ιππικό Όμιλο Λάρισας, για πέντε χρόνια, της χρήσης των εγκαταστάσεων της Ακαδημίας Ιππασίας του Δήμου Λαρισαίων που λειτουργούσε στο Αθλητικό Κέντρο Γ. Μητσιμπόνας, υπό τον όρο ότι θα φέρει τις συνηθισμένες δαπάνες για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων, καθώς και τη σύναψη ενός πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του Ιππικού Ομίλου Λάρισας και του Δήμου Λαρισαίων, με αντάλλαγμα:
1. Την παροχή δωρεάν μαθημάτων του προγράμματος εκμάθησης ιππασίας καθώς και της θεραπευτικής ιππασίας, αποκλειστικά σε δημότες που εντάσσονται στις παρακάτω κατηγορίες, ύστερα από προσκόμιση βεβαίωσης μόνιμης κατοικίας:
α) Σε ευαίσθητες οικονομικά κοινωνικές ομάδες και σε ΑΜΕΑ.
β) Σε μέλη του ΚΕΘΕΑ.
γ) Σε μετανάστες (ΑΜΕΑ, παιδιά, εφήβους).
δ) Σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες σχολείων, της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης της Λάρισας, κάτω από την συνοδεία, του εκπαιδευτικού προσωπικού αυτών.
2. Την εξοικονόμηση πόρων και προσωπικού, για τον Δήμο Λαρισαίων με τη δωρεάν παροχή και επιμέλεια των υλικών και των μέσων ιππασίας, καθώς και της διατροφής των άλογων του Δήμου, από τους πόρους των μελών του Ιππικού Ομίλου Λάρισας.
Στις τοποθετήσεις τους πάνω στο εν λόγω θέμα, τόσο οι επικεφαλής των παρατάξεων ΠΡΑΞΙ κ. Γούλας και «Λαρισαίων Κοινόν» κ. Κ. Βαϊούλης όσο και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Λάρισα Μπροστά» κ. Μαμάκος, ζήτησαν πρόσθετα να υπάρχει τακτικός έλεγχος από υπηρεσίες του Δήμου για την τήρηση των όρων παραχώρησης στον Ιππικό Όμιλο.
Επίσης, κατά πλειοψηφία (με την αρνητική ψήφο της Λαϊκής Συσπείρωσης) εγκρίθηκε και η παραχώρηση του ιατρείου – χειρουργείου του Δημοτικού Κυνοκομείου στους εθελοντές Κτηνιάτρους.
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass