«Ταχύτατες αποζημιώσεις στους πληγέντες»

ΑΥΤΟΨΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΑΡΣΑΛΩΝ Μ. ΕΣΚΙΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΥΦΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Κ.ΣΚΡΕΚΑ ΣΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2020 15:16

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Αυτοψία σε πληγείσες περιοχές που χτυπήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο, πραγματοποίησαν χθες το πρωί, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκρέκας και ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης

Εσκίογλου.
Το κλιμάκιο επισκέφτηκε την Υπέρεια, τον Σταυρό και άλλες αγροτικές περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Ενιπέα, όπου είδε από κοντά το μέγεθος της καταστροφής σε σπίτια, υποδομές, κτηνοτροφικές μονάδες και καλλιέργειες, ενώ συνομίλησε με τοπικούς φορείς και κατοίκους. Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκρέκας επανέλαβε την κυβερνητική εντολή για άμεση καταγραφή των ζημιών και ταχύτατη αποζημίωση όλων των πληγέντων, ενώ σε δήλωσή του τόνισε τα εξής: «Ζήσαμε ένα μοναδικής έντασης και σφοδρότητας καιρικό φαινόμενο. Οι ζημιές είναι βιβλικών διαστάσεων. Από το πρωί του Σαββάτου βρισκόμαστε με συνεργεία του ΕΛΓΑ στις πληγείσες περιοχές όπου γίνονται οι πρώτες εκτιμήσεις. Ο στόχος της κυβέρνησής μας, είναι η έγκαιρη και η δίκαια αποζημίωση των αγροτών, γεωργών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων και όσων έχουν πάθει ζημιές εξαιτίας της κακοκαιρίας». Από την πλευρά του ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου δήλωσε τα εξής: «Είναι η επόμενη ημέρα μίας πρωτοφανούς, βιβλικών διαστάσεων καταστροφής, χωρίς προηγούμενο για την περιοχή μας. Ως Δήμος βρισκόμαστε από την πρώτη στιγμή, αδιάκοπα στο πλευρό των πολιτών. Θέλω να διαβεβαιώσω τους πάντες ότι η διαδικασία της αποτίμησης των ζημιών θα γίνει στο συντομότερο δυνατό χρόνο. Τώρα είναι η ώρα της συνέργειας και της ένωσης των δυνάμεων, προκειμένου σύντομα η κοινωνία της επαρχίας Φαρσάλων να σταθεί και πάλι στα πόδια της». Μαζί τους ήταν ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας, οι αντιδήμαρχοι κ. Σταύρος Κουκουλιός και Δημήτρης Γούσιας, ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος κ. Νίκος Γκατζόγιας καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του ΕΛΓΑ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass