«Δοκιμάστηκε» και δούλεψε…

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΕΡΓΟ ΑΠΟΡΡΟΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΟ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟΝ «ΙΑΝΟ»

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2020 15:17

Την ολοκλήρωση του έργου σε περιοχή του Μελισσοχωρίου του Δήμου Κιλελέρ που αφορά στην απομάκρυνση των ομβρίων υδάτων, στην αναβάθμιση του συστήματος απορροής τους και στην αποκατάσταση κεντρικών δρόμων του οικισμού της τοπικής κοινότητας όπου

τοποθετήθηκαν οι αγωγοί απορροής, είχε την ευκαιρία να επιθεωρήσει κλιμάκιο του Δήμου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, στη συγκεκριμένη περιοχή από ετών παρουσιαζόταν έντονο πρόβλημα συσσώρευσης υδάτων επί του οδοστρώματος με κίνδυνο τόσο για την ασφάλεια της συγκοινωνίας όσο και των γειτονικών περιουσίων. Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Κιλελέρ στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού αναμόρφωσης του Δήμου που επιτελεί, σε αγαστή συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία, ετοίμασε τις σχετικές μελέτες, εξασφάλισε τη χρηματοδότηση των έργων, προχώρησε στη δημοπράτηση και στην κατασκευή τους δίνοντας οριστική λύση στο πρόβλημα. Η χρήση του έργου θα γίνεται από τούδε και στο εξής από τη ΔΕΥΑ Κιλελέρ ως την καθ’ ύλην αρμόδια υπηρεσία διαχείρισης των όμβριων υδάτων.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η νεροποντή του Σαββάτου 19 Σεπτεμβρίου 2020 ήταν η πρώτη εν τοις πράγμασι «δοκιμή» της αντλίας απορροής των υδάτων υπό κανονικές συνθήκες. Κανένα πρόβλημα ή δυσλειτουργία δεν παρατηρήθηκε, το έργο λειτούργησε βάσει του σχεδιασμού και πραγματοποιήθηκε η πλήρης απορροή των υδάτων από την εν λόγω περιοχή, υπό ακραίες καιρικές συνθήκες.
Η απαιτούμενη δαπάνη των εργασιών ανήλθε σε 145.161,29 € και η δαπάνη για ΦΠΑ σε 34.838,71 €, ήτοι η συνολικά απαιτούμενη πίστωση ήταν 180.000,00 €.
Στο κλιμάκιο του Δήμου που επισκέφθηκε την περιοχή του έργου συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος της ΔΕ Πλατυκάμπου Χρήστος Χατζούλης, ο πρόεδρος και ο διευθυντής της ΔΕΥΑ Κιλελέρ Αχιλλέας Βαρδακούλης και Γιάννης Παπακανάκης και ο πρόεδρος της ΤΚ Μελισσοχωρίου Δημήτρης Ροϊδούλης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1