Πρόταση ψηφίσματος για τη δολοφονία του Π. Φύσσα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ»

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2020 15:22

Πρόταση ψηφίσματος, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας κατέθεσε η παράταξη «Η Θεσσαλία στην καρδιά μας» για τον θάνατο του Παύλου Φύσσα, ώστε «το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας να τιμήσει τη μνήμη και τον αγώνα του και να καταδικάσει τη φασιστική

και ναζιστική οργάνωση και δράση της Χρυσής Αυγής».
Σύμφωνα με το κείμενο-ψήφισμα της μείζονος αντιπολίτευσης «στις 18/9 συμπληρώθηκαν 7 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους νεοναζί. Εφτά χρόνια από την ημέρα που μια παρακρατική ομάδα στυγερών δολοφόνων της Χρυσής Αυγής, με πολιτική καθοδήγηση, εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον 34χρονο Παύλο Φύσσα, ακριβώς επειδή ενοχλούσε με την αντιφασιστική και ανθρωπιστική δράση του. Σε μερικές ημέρες, στις 7 Οκτωβρίου, το δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφασή του για τους δολοφόνους του. Θα κληθεί να αποφασίσει για όλους εκείνους που απάρτιζαν τα τάγματα εφόδου και εκείνους που τα καθοδηγούσαν. Για εκείνους που αποτέλεσαν πραγματική απειλή για τη Δημοκρατία την προηγούμενη δεκαετία.
Ο καλλιτέχνης αντιφασίστας Παύλος Φύσσας με τη ζωή και τον θάνατό του έγινε το σύμβολο ενός αγώνα αλληλεγγύης, ανθρωπισμού και υπεράσπισης των αδυνάτων, ανεξαρτήτως ταυτότητας, καταγωγής ή φύλου.
Γι’ αυτό η καταδίκη των δολοφόνων του θα είναι μια στιγμή υπεράσπισης των δημοκρατικών αρχών και μια στιγμή δικαίωσης όλων εκείνων που καθημερινά στη ζωή τους υπερασπίζονται τις αρχές αυτές».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1