Αποζημιώσεις γρήγορα υπόσχεται ο ΕΛΓΑ

ΣΥΣΚΕΨΗ ΧΘΕΣ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ, ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 23 Σεπ 2020 15:03

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε») Του Γιώργου Γκαντέλου

Αύριο Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας θα οριστικοποιηθεί

ο τρόπος με τον οποίο θα καταβληθούν αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ στους πληγέντες από τη θεομηνία αγρότες. Αυτό έκανε σαφές ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του χθες στα Φάρσαλα, όπου έλαβε μέρος σε σύσκεψη με τοπικούς φορείς στο Δημαρχείο της πόλης, παρουσία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και του δημάρχου Φαρσάλων Μάκη Εσκίογλου.
«Στο πλαίσιο των οδηγιών του πρωθυπουργού, ως πρόεδρος του ΕΛΓΑ θα είμαι όσες μέρες χρειαστεί στη Θεσσαλία με τον κ. Αγοραστό, τους δημάρχους, τους διευθυντές ΔΑΟΚ της Περιφέρειας και την ηγετική ομάδα του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Θεσσαλίας» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας μεταξύ άλλων ότι «κινούμαστε προς την κατεύθυνση να καταγράψουμε με ακρίβεια και δικαιοσύνη τη ζημιά σε όλη της την έκταση και να αντιπαρέλθουμε σε κάποιες τυπικές διαδικασίες του οργανισμού, όσον αφορά στη γρήγορη καταβολή των αποζημιώσεων, έτσι ώστε να γίνει η επανεκκίνηση της οικονομίας».
Ακόμα ανέφερε ότι, τα χρήματα θα εξευρεθούν από το αποθεματικό και όχι από τον προϋπολογισμό του ΕΛΓΑ, ενώ ξεκαθάρισε ότι θα συγκαλέσει διοικητικό συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα, ώστε να πάρει απόφαση να μην καταβάλλεται η αντιμισθία του 1ευρώ/στρέμμα για την εκτιμητική διαδικασία.
Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε μεταξύ άλλων πως «τα ¾ 3/4 των περιπτώσεων έχουν εξεταστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες και έχουμε εικόνα της καταστροφής. Ο πρωθυπουργός έδειξε έμπρακτο ενδιαφέρον καθώς ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ σήμερα κάνει μία διαφορετική πρόταση: Παίρνουν χρήματα από το εθνικό απόθεμα και τα δίνουν στον ΕΛΓΑ για να μπορέσουν να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες. Η διαδικασία αυτήν πρέπει να γίνει με μία διαφορετικότητα, να φύγουν τα βαρίδια της γραφειοκρατίας. Κι αυτό προσπαθεί ο κ. Λυκουρέντζος να λύσει αυτό το δύσκολο παζλ. Πρέπει να συμπτυχθεί ο χρόνος και να έρθει γρηγορότερα το χρήμα στις τσέπες των αγροτών και των κτηνοτρόφων με έναν δίκαιο και σωστό τρόπο».
Ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου στάθηκε στο μέγεθος της ζημιάς το οποίο όπως είπε «είναι άνευ ιστορικού προηγουμένου για την επαρχία. Στηριζόμαστε στη δική σας βοήθεια και στην Περιφέρεια η οποία ήταν από την πρώτη στιγμή μαζί μας. Είναι η ώρα των έργων, είναι η ώρα η Πολιτεία να σκύψει με πράξεις πάνω από τα προβλήματα των πολιτών. Εμείς ως δήμος είμαστε από την πρώτη στιγμή στην πρώτη γραμμή και θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε για να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό η περιοχή μας στην κανονικότητα».
Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ είχε συζήτηση με παρευρισκόμενους αγροτικούς φορείς, συνεταιριστές και αγρότες, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησε αυτοψία στο Βασιλί.
Στη σύσκεψη μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Βασίλης Πινακάς, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Λαδόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρσάλων κ. Κωνσταντίνος Δαμιανός, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Σοφία Χατζηπλή, Σταύρος Κουκουλιός και Δημήτρης Γούσιας, ο πρώην αντιδήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νίκος Γκατζόγιας, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας κ. Χρήστος Καπετάνος κ.ά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass