«Η αναζήτηση ευθυνών έχει ξεκινήσει και οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν»

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΩΝ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Δημοσίευση: 23 Σεπ 2020 15:06

Κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας βρέθηκε

χθες στις πληγείσες από την πρόσφατη κακοκαιρία περιοχές των Φαρσάλων. Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, «ο συντονιστής γραμματέας της Ν.Ε. Βασίλης Ζωγράφος, ο αναπληρωτής συντονιστής, Χρήστος Τσιόπας και ο γεωπόνος, μέλος της Ο.Μ. Φαρσάλων και του Αγροτικού Τμήματος της Νομαρχιακής, Νάσος Νικόπουλος, πραγματοποίησαν οδοιπορικό στις περιοχές που έπληξε περισσότερο ο «Ιανός», δηλαδή την πόλη των Φαρσάλων και τις Δημοτικές Κοινότητες Σταυρού, Ελληνικού, Κατωχωρίου, Βασιλί, Μικρού και Μεγάλου Ευιδρίου.
Η περιοδεία των στελεχών επιβεβαίωσε την τεράστια καταστροφή που έχει σημειωθεί από τη θεομηνία της 18ης Σεπτεμβρίου, σε σπίτια, επιχειρήσεις, καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες. Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές σε δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές, οικοσκευές, μηχανήματα, φυτικό και ζωικό κεφάλαιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μεγάλο τμήμα των περιοχών που επλήγησαν, οι συνάνθρωποί μας δεν έχουν πρόσβαση σε φαγητό και πόσιμο νερό, καθώς επαφίενται στη συνδρομή ανάλογων υπηρεσιών του Δήμου Φαρσάλων και γειτονικών δήμων που έσπευσαν να επιδείξουν με υψηλό αίσθημα προσφοράς την αλληλεγγύη τους, αν και αυτές οι προσπάθειες δεν φτάνουν για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία επισημαίνουν την αδήριτη ανάγκη να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η πλήρης καταγραφή των ζημιών σε όλα τα επίπεδα και να προχωρήσει άμεσα η αποζημίωση των πληγέντων. Παράλληλα, η κυβέρνηση, η περιφέρεια και η δημοτική αρχή, θα πρέπει να δράσουν το ταχύτερο δυνατό για την επιστροφή των κατοίκων σε κανονικούς ρυθμούς. Η αναζήτηση όσων «αρμόδιων αρίστων» ευθύνονται για το τραγικό αποτέλεσμα μιας κακοκαιρίας που οι μετεωρολόγοι είχαν έγκαιρα προβλέψει έχει ξεκινήσει και οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1