Αποτελεσματικό κράτος με fast-track αποζημιώσεις στα Φάρσαλα

ΟΜΙΛΙΑ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Δημοσίευση: 23 Σεπ 2020 15:19

«Ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός της χώρας στοχεύει στην πάταξη της γραφειοκρατίας,

τη διευκόλυνση της ζωής των πολιτών, την ενίσχυση της παραγωγικότητας και εν τέλει την αποτελεσματικότητα του κράτους. Την ανάγκη ειδικά αυτής της αποτελεσματικότητας, τόσο για τη διάσωση των πολιτών, όσο για την αποκατάσταση των ζημιών και την ενίσχυση των νοικοκυριών που επλήγησαν, την είδαμε και στις βιβλικές καταστροφές που προκάλεσε ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό. Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογράμμισε ότι «από τον φονικό κυκλώνα δεν γλίτωσε και η επαρχία Φαρσάλων που μετρά τις πληγές της από τις σοβαρότερες ζημιές που έχει υποστεί σε καιρό ειρήνης. Ήδη, με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κυβερνητικό κλιμάκιο που επισκέφτηκε την περιοχή ανακοίνωσε άμεσα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων, που είδαν κυριολεκτικά τον χάρο με τα μάτια τους. Το στοίχημα, όμως, είναι η ξεκάθαρη βούληση της κυβέρνησης να γίνει τάχιστα -με διαδικασίες fast track- πράξη. Γι’ αυτό είναι ακόμη πιο επίκαιρο το νομοσχέδιο που συζητούμε, γιατί ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός υπηρετεί πρωτίστως την αποτελεσματικότητα του κράτους, και εν τέλει υπηρετεί τον πολίτη».

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΗΜΑ ΣΕ 8 ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Ο Λαρισαίος βουλευτής χαιρέτισε «την πρόβλεψη για την τηλεοπτική κάλυψη των λεγόμενων «λευκών περιοχών», που επί το πλείστον είναι ορεινά και απομακρυσμένα χωριά, με ηλικιωμένους κατοίκους. Για τους ανθρώπους αυτούς, αλλά ίσως και για όσους θα ήθελαν να κάνουν το μεγάλο βήμα και να δημιουργήσουν τις επιχειρήσεις τους σε τέτοιες περιοχές, η πρόσβαση στην πληροφόρηση, και εν γένει στις δυνατότητες της ψηφιακής τεχνολογίας, αποκτά άλλη διάσταση. Και το λέω αυτό έχοντας το παράδειγμα 8 χωριών στον νομό της Λάρισας και συγκεκριμένα στο Λιβάδι, τη Δολίχη και την Άκρη Ελασσόνας, και το Μεταξοχώρι, την Καρίτσα, το Ομόλιο, τον Παλαιόπυργο και το Στόμιο της Αγιάς, για τα οποία κατ’ επανάληψη είχαμε ζητήσει να υπάρξει πλήρης τηλεοπτική κάλυψη. Έτσι, κάθε νοικοκυριό των “λευκών περιοχών” θα λάβει εφάπαξ επιχορήγηση 150 ευρώ για τις υπηρεσίες πρόσβασης των δικαιούχων σε προγράμματα τηλεοπτικών σταθμών εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας και για την εγγύηση του χορηγούμενου εξοπλισμού καθ’ όλη την 8ετή διάρκεια της πρόσβασης».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass