Μηνυτήρια αναφορά για τα έργα στο αλιευτικό καταφύγιο Αγιοκάμπου!

*ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΤΑΙ ΡΥΠΑΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΜΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 26 Σεπ 2020 15:58
Καλούπι για την ενίσχυση θωράκισης του λιμανιού με «μπλόκια». Από τις αλλεπάλληλες ηλεκτροσυγκολλήσεις είναι εμφανές ότι δεν συντηρείται σωστά. Καλούπι για την ενίσχυση θωράκισης του λιμανιού με «μπλόκια». Από τις αλλεπάλληλες ηλεκτροσυγκολλήσεις είναι εμφανές ότι δεν συντηρείται σωστά.

Πάνω από δύο χρόνια περιμένουν οι κάτοικοι του Αγιοκάμπου την επιδιόρθωση των ζημιών από τη θεομηνία της 26ης Φεβρουαρίου 2018 στο αλιευτικό καταφύγιο. Κάποιοι υποστηρίζουν όμως ότι θα το πληρώσουν με υψηλό περιβαλλοντολογικό τίμημα…


Τώρα που ξεκίνησαν τα έργα αποκατάστασης, αφού βρέθηκε εργολάβος, εμφανίζονται προβλήματα ρύπανσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος, παραβίασης των προβλεπόμενων διατάξεων σχετικά με την τήρηση των μέτρων ασφαλείας και υγείας, απουσία προληπτικών και προστατευτικών μέτρων για την αποτελεσματική διαχείριση του κινδύνου μόλυνσης από τον κορονοϊό. Αυτά υποστηρίζει -συνοπτικά- σε μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας ο κ. Δημ. Ευθυμιάδης και κοινοποίησε σε Διεύθυνση Πολεοδομίας, Λιμενικό Τμήμα Αγιοκάμπου, Δήμο Αγιάς Λάρισας, Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων, Θεσσαλίας.
Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του μηνυτή κ. Αποστόλης Δόκος που ανέλαβε την υπόθεση αρκέστηκε σε μια λακωνική δήλωση: «Θέσαμε στην κρίση της Εισαγγελέως τα πραγματικά περιστατικά και κατόπιν έρευνας που θα επακολουθήσει από τις αρμόδιες αρχές θα διαπιστωθεί αν υπάρχει τέλεση ποινικώς κολάσιμων πράξεων».
Να υπενθυμίσουμε ότι στις 5 Ιουνίου 2019 δημοπρατήθηκε από τη Διεύθυνση Λιμενικών Υποδομών της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών το έργο με τίτλο «Αποκατάσταση ζημιών σε λιμένες του Δήμου Αγιάς του νομού Λάρισας από τη θεομηνία της 26ης Φεβρουαρίου 2018».
Στις 5 Νοεμβρίου 2019 υπογράφηκε η σχετική σύμβαση μεταξύ της αναδόχου εταιρείας και της Διεύθυνσης Λιμενικών Υποδομών για την υλοποίηση του έργου με συμβατική αξία 1.731.321,88 ευρώ (με τον ΦΠΑ), ενώ την επίβλεψη των εργασιών έχει η ΕΥΔΕ- Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων, Θεσσαλίας, που βρίσκεται στη Λάρισα.
Ο εργολάβος-ανάδοχος που ανέλαβε το έργο αποκατάστασης ζημιών στο λιμάνι Αγιοκάμπου, έφραξε ένα μεγάλο μέρος της έκτασής του τον Ιανουάριο 2020 και έκτοτε δεν είχε γίνει καμία εργασία, μέχρι την 6/7/2020 οπότε και επανεκκίνησαν οι εργασίες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass