Πρόσφεραν το «κουλούρι» τους σε Αφρικανόπουλα

Μαθητές από Τύρναβο και Μακρυχώρι μέσω της «Πορείας Αγάπης» - Αγάπη χωρίς σύνορα η πράξη τους, λέει ο Σωτ. Μουντζούρης

Δημοσίευση: 28 Σεπ 2020 21:06

Την παιδαγωγική αξία της ενημέρωσης των μικρών μαθητών για την Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Αφρική, την ευαισθησία των διδασκάλων και την ανταπόκριση των μικρών μαθητών, αυτοβούλως, να διαθέσουν «το κουλούρι του διαλείμματος» για να το στείλουν στα μικρά Αφρικανόπουλα, στους συμμαθητές τους, στη μακρινή και δοκιμαζόμενη Αφρική, εξάρει ο πρόεδρος της «Πορείας Αγάπης» Σωτήρης Μουντζούρης.


Ο κ. Μουντζούρης, που χαρακτήρισε «συγκινητική και ευλογημένη τη δωρεά των μικρών μαθητών, που υποδηλώνει Αγάπη χωρίς σύνορα», απέστειλε ευχαριστήριες επιστολές στους διευθυντές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου και του Δημοτικού Σχολείου Μακρυχωρίου, με αφορμή την αυθόρμητη προσφορά της αγάπης των μικρών μαθητών της Δ’ Τάξης (Τμήματα Δ2 και Δ3) του σχολείου στον Τύρναβο, οι οποίοι συγκέντρωσαν και δώρισαν 70 ευρώ στο Δημοτικό Σχολείο στο Malawi και οι αντίστοιχοι του Μακρυχωρίου (Ε’ Τάξη) το ποσό των 40 ευρώ για το πρόγραμμα εκπαίδευσης της Ι. Μ. Καμπάλας και πάσης Uganda (Οικοτροφείο Δημοτικού Σχολείου, στο Katente).
Τα χρήματα εστάλησαν στον Σύλλογο «Πορεία Αγάπης», για την Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Αφρική, με τον δραστήριο πρόεδρο του Συλλόγου Σωτ. Μουντζούρη να δηλώνει στην «ΕτΔ», «την εκτίμηση και τον θαυμασμό του για την κίνηση αυτή -συμβολική μεν αλλά με βαρύνουσα σημασία και αξία- η οποία συγκίνησε ιδιαιτέρως διότι προέρχεται από μαθητές Δημοτικού Σχολείου με ιδιαίτερη ευαισθησία- και ενημέρωση- για την Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Αφρική».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της «Πορείας Αγάπης», «είναι πολύ σημαντική η δωρεά των μαθητών και για έναν ακόμα λόγο. Σήμερα εξακολουθούμε να διανύουμε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης στην πατρίδα μας, αλλά παρόλα αυτά οι συγκεκριμένοι μαθητές σκέφτηκαν και τις ανάγκες της Ορθοδόξου Ιεραποστολής στην Αφρικανική Ήπειρο, οι οποίες είναι τεράστιες, αναφορικά με την εκπαίδευση, την υγεία, τη σίτιση και τη διαμονή των φτωχών και ορφανών μαθητών της περιοχής, καθώς επίσης και για τη δημιουργία νέων υποδομών (Ιερές Μονές, Ιεροί Ναοί, Κλινικές, Νοσοκομεία, Σχολεία, Οικοτροφεία, Ορφανοτροφεία κ.ά.) που χρειάζεται η φτωχή αυτή ήπειρος. Ευχόμαστε, ολόψυχα, κάθε ευλογία και δύναμη από τον Κύριό μας και Θεό μας, να ευλογεί πάντοτε τους μικρούς μαθητές και τις οικογένειές τους, καθώς και των διδασκάλων των σχολείων και να εκπληρώνει «πάντα τα προς σωτηρίαν αιτήματα».
Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass