Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποκατάσταση εξπρές στις υποδομές

ΣΤΟ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Δημοσίευση: 29 Σεπ 2020 15:07

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος λόγω θεομηνίας, προχωρούν τα έργα της

Περιφέρειας Θεσσαλίας στην επαρχία Φαρσάλων, για την αποκατάσταση υποδομών πρόσβασης που καταστράφηκαν από τις πλημμύρες. Πρόκειται για έργα σε διάφορες θέσεις του εθνικού και επαρχιακού δικτύου, όπου ήδη επιχειρούν τα μηχανήματα της Περιφέρειας και του Μητρώου Ιδιωτών.
Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, στο Περιφερειακό Συμβούλιο εγκρίθηκαν και προχωρούν τα έργα:
-Άμεση αποκατάσταση ερεισμάτων και οδοστρώματος εθνικής οδού Λάρισας-Φαρσάλων.
-Άμεση αποκατάσταση ερεισμάτων και οδοστρώματος εθνικής οδού Φαρσάλων-Βόλου.
-Άμεση αποκατάσταση προσβασιμότητας επαρχιακής οδού Δένδρα-Ναρθάκι-Σκοπιά.
-Ανακατασκευή γέφυρας στην οδό Δίλοφου-Αχιλλείου.
Οι Τεχνικές Υπηρεσίες έχουν ολοκληρώσει την καταγραφή των ζημιών και προχωρούν με γρήγορο ρυθμό στην εφαρμογή ειδικού σχεδίου πλήρους αποκατάστασης σε υποδομές αρμοδιότητας της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Το πλήρες σχέδιο ανασυγκρότησης, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες της κλιματικής αλλαγής πρόκειται να κατατεθεί στην Κυβέρνηση για χρηματοδότησή του. «Οι ώρες είναι δύσκολες. Χρειάζεται συνεργασία, συνέργεια και αποτελεσματικότητα» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Προχωράμε με ταχύτητα, ρυθμό, αυτοματοποίηση, και απλοποίηση. Το χαοτικού χαρακτήρα καιρικό φαινόμενο που έπληξε τη Θεσσαλία, έδειξε ότι ζούμε σε μια εποχή που καλούμαστε να υπηρετήσουμε με νέους τρόπους και νέες διαδικασίες».
Εν τω μεταξύ σήμερα Τρίτη 29-9-2020 κλιμάκιο της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας μεταβαίνει στα Φάρσαλα για υγειονομική επιτήρηση και ελέγχους στις πληγείσες περιοχές.

 

 

Σχετικά Άρθρα