Νέες παρεμβάσεις για την οδική ασφάλεια δρομολογεί η Περιφέρεια

ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΥΨΟΥΣ 2,7 ΕΚΑΤ. ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ

Δημοσίευση: 04 Οκτ 2020 15:10

Παρεμβάσεις ύψους 1.000.000 ευρώ για την ενίσχυση της ασφάλειας στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Λάρισας δρομολογεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, υπέγραψε την έγκριση διάθεσης πίστωσης που οδηγεί στη δημοπράτηση του έργου «Αποκατάσταση καταστροφών οδών – καθαρισμός ερεισμάτων και τεχνικών – νησίδων – ρείθρων οδικού δικτύου Π.Ε. Λάρισας».


Το έργο αφορά σε εργασίες άρσης καταπτώσεων, αποκατάστασης οδοστρώματος, τεχνικών, νησίδων, κρασπέδων, αποστραγγιστικών τάφρων, κάθετης σήμανσης και διαγράμμισης.
«Σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες μας δρομολογούμε έργα που ενισχύουν την ασφαλή μετακίνηση και την απρόσκοπτη επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων. Με σχέδιο και προγραμματισμό βελτιώνουμε το οδικό δίκτυο ευθύνης μας, όπου υπάρχει ανάγκη» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.

ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ
Εξάλλου αντιπλημμυρικά έργα ύψους 2,7 εκατ. ευρώ, με καθαρισμούς και διευθετήσεις ρεμάτων και χειμάρρων του Δήμου Αγιάς, δρομολογεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το πρακτικό (Ι) του διαγωνισμού δημοπράτησης του έργου που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και περιλαμβάνει εργασίες στις Δημοτικές Ενότητες Αγιάς, Μελιβοίας και Ευρυμενών, σε περιοχές όπου είτε οι κοίτες φέρουν προσχώσεις και φερτά υλικά, είτε τα πρανή εμφάνισαν υποχωρήσεις.
«Σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες, προχωράμε ένα έργο ουσίας που δεν φαίνεται, αλλά αποδίδει σε κρίσιμες στιγμές» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.
«Το χαοτικού χαρακτήρα καιρικό φαινόμενο που έπληξε τη Θεσσαλία, ανέδειξε τη σημασία των αντιπλημμυρικών έργων στα οποία η Περιφέρεια έχει επενδύσει με 119 παρεμβάσεις προϋπολογισμού 510 εκατ. ευρώ και συνεχίζει να επενδύει» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1