Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 04 Οκτ 2020 16:20

Αιμοδοσία την Τρίτη στα Ηπειρώτικα
Μεθαύριο Τρίτη 6 Οκτωβρίου, από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι η Ομάδα Εθελοντών Αιμοδοτών της συνοικίας Ηπειρώτικα Λάρισας, διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία στο κτίριο της Ηπειρωτικής Εστίας Λάρισας (Καρδίτσης 137).

Όπως σημειώνεται από τους διοργανωτές, η αιμοδοσία θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτιρίου, στον 1ο όροφο, όπου ο χώρος είναι μεγάλος, αεριζόμενος και με δύο εισόδους. Επίσης θα τηρούνται όλα τα μέτρα που προβλέπονται για την ασφάλεια των αιμοδοτών. Οι αιμοδότες θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα, την κάρτα αιμοδοσίας και να γνωρίζουν τον Α.Μ.Κ.Α. Όσοι δεν μπορέσουν να συμμετέχουν στην αιμοδοσία και επιθυμούν μπορούν να το κάνουν σε οποιοδήποτε νοσοκομείο δηλώνοντας τη μονάδα αίματος στον κωδικό της ομάδας μας που είναι ο αριθμός 15004. Τη δράση στηρίζουν οι Σύλλογοι, Γονέων και Κηδεμόνων του 18ου Δημοτικού σχολείου και του 3ου Γυμνάσιου Λάρισας (Πληροφορίες, Θανάσης Ψύχας τηλ. 6977-751.068).

 

Εναρξη μαθημάτων Braille - Νοηματικής
Το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Όρασης «Μάγνητες Τυφλοί» οργανώνει στη Λάρισα Χειμερινό κύκλο σεμιναρίων εκπαίδευσης στο σύστημα γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille.
Τα μαθήματα θα είναι ταχύρρυθμα, θα ξεκινήσουν στα μέσα Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθούν τον Δεκέμβριο. Τα σεμινάρια περιλαμβάνουν ώρες θεωρίας και πρακτικής εξάσκησης.
Στους/Στις ενδιαφερόμενους/-ες θα δοθεί υποστηρικτικό υλικό και η δυνατότητα απεριόριστης πρακτικής εξάσκησης καθημερινά.
Υποβολή αιτήσεων και σειρά προτεραιότητας μέχρι τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, στα γραφεία του παραρτήματος του σωματείου επί της Κούμα 9 – Λάρισα (1ος όροφος) ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.2 EDU4U. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2410-549.831, 2410-252.860.
Στον ίδιο χώρο ξεκινούν επίσης, νέα τμήματα εκμάθησης της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, καθώς επίσης και εξειδικευμένα τμήματα ταχύρρυθμης προετοιμασίας για την απόκτηση επάρκειας.
Τα μαθήματα θα γίνονται από τη σχολή εκμάθησης Ε.Ν.Γ. «ΝΟΗΣΙΣ» (αναγνωρισμένη, από την Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος και το ΥΠΔΒΜΘ) υπό την επιστημονική εποπτεία και καθοδήγηση του Ειδικού Καθηγητή στη Νοηματική (ΠΕ31-ΥΠΔΒΜΘ) κ. Νίκου Γαλάνη.

 

Αιμοδοσία στην Κεντρική Πλατεία
Εθελοντική αιμοδοσία την ερχόμενη Τετάρτη 7 Οκτωβρίου από 9 π.μ. έως 1 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας διοργανώνει η 2η και 3η Κοινότητα του Δήμου Λαρισαίων. Εκεί θα βρεθεί κινητή μονάδα του Κέντρου Αιμοδοσίας του Γ.Ν.Λ.
Τα Συμβούλια των Κοινοτήτων καλούν κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη να ανταποκριθεί στο κάλεσμα και να δώσει λίγο από το αίμα του.

 

Δύο Λειτουργίες κάθε Κυριακή στον Αγ. Νικόλαο

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης, την πολυπληθέστερη ενορία της πόλεως, θα συνεχίζουν να τελούνται, κάθε Κυριακή, δύο Θείες Λειτουργίες για να μπορέσουν να εκκλησιάζονται όσοι περισσότεροι πιστοί προσέρχονται, λόγω των έκτακτων περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί από την Πολιτεία.
Επειδή εισερχόμαστε στο φθινοπωρινό ωράριο λειτουργίας, ο Όρθρος και η πρώτη Θεία Λειτουργία θα τελούνται από τις 07:15 έως 09:45 και η δεύτερη Θεία Λειτουργία από 10:00 έως 11:00.

 

Αγρυπνία αύριο στην Παναγία

Αύριο από τις 21:30 έως 00:30 θα τελεσθεί στον ναό της Ζωοδόχου Πηγής (Αμπελόκηποι) Ιερά Αγρυπνία για τη μνήμη του Αγίου Αποστόλου Θωμά.
Παρακαλούνται οι ευσεβείς Χριστιανοί να προσέλθουν στην Ιερά Αγρυπνία και κατόπιν της καταλλήλου προετοιμασίας να μεταλάβουν των Αχράντων Μυστηρίων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1