«Δεν είμαστε μόνο για κλήσεις»

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ, ΜΑΚΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ, ΑΛΛΑΖΕΙ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΙ... ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ – ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΙΟ ΠΑΛΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ, ΛΑΖΑΡΟΣ ΠΑΓΓΕΑΣ

Δημοσίευση: 11 Οκτ 2020 21:18

Του Κώστα Γκιάστα
Φωτ. Βασίλης Ντάμπλης

Αλλαγές με το «καλημέρα» σχεδιάζονται άμα τη αναλήψει καθηκόντων του πρώτου αντιδημάρχου στη Δημοτική Αστυνομία της Λάρισας, Μάκη Γιαννακόπουλου, τόσο σε πρακτικά ζητήματα, όσο και σε θέματα φιλοσοφίας για τον τρόπο δράσης των αστυνόμων, αλλά και

στη σχέση τους με τους πολίτες. Μια από τις αλλαγές που φέρνει ο νέος άμισθος Αντιδήμαρχος είναι το γεγονός πως η λειτουργία της υπηρεσίας θα συνεχίζεται και το απόγευμα με τους πολίτες να μπορούν να επικοινωνούν και να βρίσκουν δημοτικούς αστυνόμους έως και τις 10 το βράδυ, κάτι που δεν ίσχυε μέχρι στιγμής.«Από τη στιγμή που ανέλαβα θέλω να υπάρξουν και μερικές αλλαγές με σκοπό να μπορούμε να είμαστε ευέλικτοι και περισσότεροι χρήσιμοι για τους πολίτες της Λάρισας» εξηγεί ο κ. Γιαννακόπουλος στην «Ε» που επισκέφτηκε τον χώρο της Δημοτικής Αστυνομίας.
Ήδη μάλιστα τις τελευταίες ημέρες έχουν αυξηθεί και οι έλεγχοι στις λαϊκές αγορές της πόλης με τα αποτελέσματα να είναι εμφανή στο υπόγειο του κτιρίου που έχει γεμίσει από λογής – λογής αντικείμενα.
«Η υπηρεσία μας ελέγχει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και όπου διαπιστωθούν παραβάσεις βεβαιώνονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις. Συγκεκριμένα σε περίπτωση έλλειψης άδειας επιβάλλεται το ανάλογο πρόστιμο που κυμαίνεται από 200 έως 3.000 ευρώ και συνοδεύεται και από κατάσχεση και καταστροφή εμπορευμάτων, από όργανα ελέγχου της Δημοτικής Αστυνομίας» εξηγεί ο νέος Αντιδήμαρχος.
Να σημειωθεί πως ειδικά για τα βιομηχανικά προϊόντα πέρα από τις διοικητικές κυρώσεις υπάρχουν και οι ποινικές αφού ακολουθεί η διαδικασία αυτοφώρου για τους υπεύθυνους.
Σε περίπτωση δε που τα προϊόντα αποτελούν είδη διατροφής (όπως μέλι, κρασί) τότε δείγμα αυτών αποστέλλεται στο Γενικό Χημείο του Κράτους για να διαπιστωθεί εάν είναι επικίνδυνα για την υγεία.
«Επίσης ένα σημαντικό κομμάτι αφορά στα προϊόντα απομίμησης. Αυτά κατάσχονται και ελέγχονται από επιτροπή πραγματογνωμοσύνης που αποφαίνεται αν υπάρχει παραβίαση δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας και επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις» προσθέτει ο κ. Γιαννακόπουλος.
Ως μια μεγάλη πληγή χαρακτηρίζει το παρεμπόριο, τόσο για τις λαϊκές αγορές, αλλά και γενικότερα για την τοπική αγορά ένας από τους πιο παλιούς δημοτικούς αστυνόμους της Λάρισας, ο κ. Λάζαρος Παγγέας.
«Γενικά ο κόσμος τόσα χρόνια δεν μας βλέπει με καλό μάτι» προσθέτει με παράπονο «διότι μας έχει συνδυάσει με τις κλήσεις για το παρκάρισμα. Όμως δεν κάνουμε μόνο αυτό. Προσπαθούμε μια ομάδα 25 περίπου ατόμων να κάνουμε αρκετά πράγματα και πρώτα απ’ όλα να βοηθήσουμε για την εύρυθμη λειτουργία της τοπικής κοινωνίας. Δυστυχώς όμως αυτό είναι δύσκολο να το κατανοήσει ο πολίτης, καθώς δεν είμαστε οι... ταχυδρόμοι που κάποτε έδιναν συντάξεις και μοίραζαν ικανοποίηση. Εμείς έχουμε τον άχαρο ρόλο του κακού» υπογραμμίζει εύστοχα. Αντιλαμβανόμενος αυτό το δεδομένο ο νέος Αντιδήμαρχος εκτιμά πως πρέπει να αλλάξει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. «Αυτή η υπηρεσία δεν είναι μόνο για τις κλήσεις. Αυτή η υπηρεσία έχει να προσφέρει πολλά στην τοπική κοινωνία και να βοηθήσει τους πολίτες. Είναι μια πολύπαθη υπηρεσία που θέλει συγκρότηση. Δέχεται τα πυρά αλλά δεν έχει τη δύναμη και ελπίζουμε κάποια στιγμή να την αποκτήσει».
Πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος ήταν εκείνος που μίλησε για την επανίδρυση της Δημοτικής Αστυνομίας (η οποία επανασυστάθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ σε κάποιους Δήμους, μεταξύ αυτών και στη Λάρισα, αφού καταργήθηκε το 2013) σε όλους τους Δήμους και τόνισε πως μέσα από έναν ταχύρρυθμο διάλογο με την ΚΕΔΕ και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε ολόκληρη τη χώρα, θα οριστεί το πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, «για να είναι ισχυρή και να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κρίσης που σχετίζεται με την πανδημία του κορονοϊού, αλλά και ευρύτερα στο πλαίσιο ασφάλειας στις γειτονιές».
Από την πρώτη φάση του κορονοϊού αποδείχτηκε πόσο απαραίτητη και αναγκαία είναι η Δημοτική Αστυνομία, υπογραμμίζει ο κ. Παγγέας αναφέροντας τους ελέγχους από τους οποίους καταγράφηκαν θετικά αποτελέσματα μέσω των παρατηρήσεων και όχι των προστίμων. «Έχουμε υψηλό επίπεδο μόρφωσης στους εργαζομένους στη Δημοτική Αστυνομία κι αυτό είναι που κάνει την υπηρεσία ξεχωριστή» διευκρινίζει ο κ. Γιαννακόπουλος. «Αυτό που ζητάμε είναι να τους σεβαστεί και ο κόσμος της Λάρισας» και καταλήγουν και οι δύο στο εξής συμπέρασμα: «Η Δημοτική Αστυνομία με αυξημένο το αίσθημα ευθύνης εργάζεται καθημερινά κάτω από δύσκολες συνθήκες για το καλό των συμπολιτών και την προστασία κάθε νόμιμου συμφέροντος».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass