Επιτροπή για τα αδέσποτα ζώα

ΕΠΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ * ΞΗΡΟΜΕΡΙΣΙΟΣ: ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2020 15:55

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Με πρωτοβουλία του αρμόδιου αντιδημάρχου και ιατρού κ. Ανδρέα Ξηρομερίσιου έγινε πράξη η επανασύσταση της πενταμελούς επιτροπής για την παρακολούθηση του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς και με την παρουσία κτηνιάτρου, στον Δήμο

Τυρνάβου.
Η επιτροπή, αποτελούμενη από κτηνίατρο και εκπροσώπους φιλοζωικών οργανώσεων θα επιχειρήσει να λύσει το θέμα με τα αδέσποτα σκυλιά στην επαρχία, έχοντας βασικό στόχο την περισυλλογή και στείρωσή τους.
Στην πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής, το κλίμα ήταν καλό και οι όποιες επιφυλάξεις υπήρχαν παραμερίστηκαν, ενώ ελήφθησαν και οι πρώτες αποφάσεις. Έτσι θα δημιουργηθούν ειδικοί χώροι συγκέντρωσης των αδέσποτων ζώων με στόχο όχι τον εγκλεισμό αλλά την περίθαλψή τους, υπό ιδανικές συνθήκες. Ακόμη θα υπογραφεί νέα σύμβαση αρχές Νοεμβρίου με κτηνίατρο, ο οποίος θα υποστηρίξει το πρόγραμμα. Η επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου, προκειμένου να λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις κυρίως για το θέμα στείρωσης των αδέσποτων σκύλων.
Την επιτροπή απαρτίζουν σημαντικοί επιστήμονες όπως:
- Λυτροκάπης Ιωάννης κτηνίατρος, υπεύθυνος του προγράμματος διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς με νόμιμο αναπληρωτή του, τον Βαλιάκο Γεώργιο κτηνίατρο.
- Μαρίνος Ρούσος, εκπαιδευτής σκύλων και μέλος αναγνωρισμένου επαγγελματικού σωματείου εκπαιδευτών σκύλων.
- Ξηρομερίσιος Ανδρέας αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Δήμου Τυρνάβου, με νόμιμο αναπληρωτή του τη Ζαρόγιαννου Έλενα, γενική γραμματέα του Δήμου Τυρνάβου.
- Τσάγκα Ανδριάνα μέλος φιλοζωικού σωματείου που εδρεύει στον Δήμο Λάρισας με νόμιμο αναπληρωτή τον Αντωνίου Γεώργιο, επίσης μέλος του φιλοζωικού σωματείου.
- Νατσιούλα Γεωργία μέλος φιλοζωικού σωματείου που εδρεύει στον Δήμο Λάρισας με νόμιμο αναπληρωτή την Καρακώστα Σταματία, επίσης μέλος του φιλοζωικού σωματείου.
Με σχετική του δήλωση στην «Ε», ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αντρέας Ξηρομερίσιος ανέφερε: «Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετέχουν στην επιτροπή, για την υπευθυνότητα και τον ζήλο που επιδεικνύουν ώστε να αντιμετωπιστεί επιτυχώς, πολιτισμένα και στοχευμένα το ζήτημα των αδέσποτων ζώων που απασχολεί και την περιοχή μας. Η συγκρότηση της επιτροπής από ανθρώπους που αγαπούν τα ζώα είναι ένα θετικό βήμα. Σαν δημοτική αρχή στηρίζουμε ιδιαίτερα τους Έλληνες κτηνιάτρους. Με την ευκαιρία θέλω να στείλω ένα μήνυμα και στους ιδιοκτήτες των δεσποζόμενων ζώων: Θα πρέπει εξίσου να είναι υπεύθυνοι για τον εμβολιασμό, το τσιπάρισμα και τη στείρωση των ζώων τους. Ζητούμε τέλος την κατανόηση και τη βοήθεια των συμπολιτών μας, καθώς τώρα τίθεται σε εφαρμογή το σχέδιό μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass