Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γονείς καταγγέλλουν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και τη Δημοτική Αρχή

ΓΙΑ ΜΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΟΔΗΓΙΩΝ ΤΟΥ ΕΟΔΥ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΟΠΟΥ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΘΕΤΙΚΟ ΚΡΟΥΣΜΑ

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2020 15:13

Τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας και τη Δημοτική Αρχή, καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 27ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, για το γεγονός ότι άνοιξε το σχολείο μετά τον εντοπισμό του επιβεβαιωμένου κρούσματος σε μαθητή,

χωρίς να έχει κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες για να γίνει απολύμανση. Μάλιστα όπως αναφέρει ο Σύλλογος σε ανακοίνωσή του, μετά από συνέλευση γονέων έγινε απολύμανση των χώρων με χρήματα της σχολικής επιτροπής. Χαρακτηριστικά, η ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει τα εξής: «Μετά από ενημέρωση που είχαμε αργά το βράδυ της Τετάρτης 14/10 για επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στο σχολείο μας, ο σύλλογος το ίδιο βράδυ αλλά και την επόμενη μέρα το πρωί πήρε πρωτοβουλίες ενημέρωσης και κινητοποίησης για τα προβλήματα του σχολείου, καλώντας τους γονείς σε έκτακτη γενική συνέλευση.
Ενώ είχαμε την ενημέρωση από τη διεύθυνση του σχολείου ότι ακολουθούνται κατά γράμμα οι οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. και του Υπουργείου Παιδείας, διαπιστώσαμε ότι είχαν ενημερωθεί μόνο οι μαθητές του εν λόγω τμήματος με το επιβεβαιωμένο κρούσμα -το οποίο βεβαίως έκλεισε- καθώς και τα παιδιά ενός δεύτερου τμήματος λόγω συνδιδασκαλίας σε ειδικότητα. Μάλιστα αυτό δεν θεωρήθηκε απαραίτητο να κλείσει - κατά τα λεγόμενα της Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης - μιας και μόνο 6 παιδιά από το δεύτερο αυτό τμήμα που έκλεισε προληπτικά βρέθηκαν στο ίδιο τμήμα με τα παιδιά του τμήματος με το κρούσμα. Άρα, σύμφωνα πάντα με τη Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κακώς έκλεισε το δεύτερο τμήμα, το οποίο έπρεπε να λειτουργεί κανονικά εκτός των έξι αυτών παιδιών.
Ακόμη, προβλεπόταν η καθαριότητα της σχολικής μονάδας μόνο από την καθαρίστρια του σχολείου και το προσωπικό γενικών καθηκόντων, χωρίς να υπάρχει καμία πρόθεση για γενική απολύμανση των χώρων του σχολείου με ευθύνη του Δήμου ή του Κράτους. Να σημειωθεί ότι η καθαρίστρια λόγω της σύμβασής της δεν υπήρχε εκεί σήμερα όπως και κάθε μέρα από τις πρώτες πρωινές ώρες και ότι τόσο η ίδια όσο και το προσωπικό γενικών καθηκόντων ανέλαβαν την καθαριότητα χωρίς να τους έχουν χορηγηθεί ειδικές στολές και τα απαραίτητα μετρά προστασίας.
Καταγγέλλουμε την Πρωτοβάθμια Διεύθυνση που πήρε απόφαση να προχωρήσει στο άνοιγμα του σχολείου χωρίς πρώτα να εξασφαλιστεί η γενική απολύμανση της σχολικής μονάδας, ενώ παράλληλα, μέσω της Διεύθυνσης του σχολείου, έδινε οδηγίες εφησυχασμού προς τους γονείς και βεβαίωσης της πλήρους επάρκειας των μέτρων που πάρθηκαν, καθώς και τη Δημοτική Αρχή που έριχνε το μπαλάκι των ευθυνών στον Ε.Ο.Δ.Υ. και αντίστροφα.
Μετά από πίεση των γονέων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συλλόγου πετύχαμε να γίνει απολύμανση των χώρων του σχολείου με εργολαβία και με χρήματα της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου αργά το μεσημέρι.
Ταυτόχρονα διεκδικούμε να γίνουν μαζικά τεστ στα παιδιά του σχολείου δωρεάν και με ευθύνη του κράτους, ώστε να ελεγχθεί η διασπορά του ιού, επαρκές προσωπικό καθαριότητας μόνιμο και με πλήρες ωράριο και εξασφάλιση της εξ αποστάσεως διδασκαλίας για τα τμήματα που κλείνουν, μιας και δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη σήμερα για αυτά τα παιδιά.  
Τέλος ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στο παιδί που έχει νοσήσει και εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στην οικογένειά του. Είμαστε στη διάθεσή τους για οποιαδήποτε βοήθεια και σε επαγρύπνηση για ό,τι άλλο προκύψει».

Gallery άρθρου