Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2020 15:01

Ξεκινά η σχολή γονέων στον Αγ. Αχίλλιο
Με την έναρξη της νέας ιεραποστολικής χρονιάς αρχίζουν και οι ομιλίες στο πλαίσιο της Σχολής Γονέων - «Διάλογος με τους συζύγους και τους γονείς» στον Άγιο Αχίλλιο. Ο αγιασμός θα τελεστεί σήμερα στις 7.30 μ.μ. από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη, π. Νικόδημο Γαλιάτσο, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Η αγωγή των παιδιών κατά τον ιερό Χρυσόστομο».

 

Βραδινή λειτουργία

Αύριο στην Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου στο Κατωχώρι Φαρσάλων, θα τελεστεί βραδυνή Θεία λειτουργία από τις 9 μ.μ. έως τις 12 τα μεσάνυχτα, προς τιμήν του Αγίου Αρτεμίου και Αγίου Γερασίμου Κεφαλληνίας.

 

Τιμάται η μνήμη του Αγ. Ιωάννου Μονεμβασιώτου
Την ερχόμενη Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, η αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου ενδόξου Μάρτυρος Ιωάννου του Μονεμβασιώτου και πανηγυρίζει ο φερώνυμος Ιερός Ναός, που βρίσκεται στη Λάρισα, κάτωθεν του Ιερού Ναού των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων. Το πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών είναι το ακόλουθο: Τρίτη 20 Οκτωβρίου, 6:00 μ.μ: Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας. Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 7:30 π.μ.: Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου. Το απόγευμα στις 6:00 μ.μ.: Εσπερινός Ιερά Παράκλησις και τελετή του Υψώματος. Προς αγιασμό των πιστών, θα τεθεί σε προσκύνηση τεμάχιο του ιερού λειψάνου του Αγίου Ιωάννου του Μονεμβασιώτου, το οποίο φυλάσσεται στον Ιερό Ναό.

 

Αγρυπνίες αύριο σε Αγ. Αχίλλιο και Παναγία
Αύριο στις 8.00 το βράδυ, θα τελεστεί ιερά αγρυπνία στον Άγιο Αχίλλιο, για τη μνήμη του Οσίου Γερασίμου και του Αγίου Αρτεμίου. Θα περιλαμβάνει το Μικρό Απόδειπνο με την ακολουθία της Θείας Μεταλήψεως, τον Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία οι πιστοί θα μπορούν να μεταλάβουν των Αχράντων Μυστηρίων. Την Τρίτη 20 Οκτωβρίου το πρωί δεν θα τελεστεί Θεία Λειτουργία.
Εξάλλου αύριο το βράδυ από τις 21:30 έως 00:30 στον ναό της Ζωοδόχου Πηγή θα τελεσθεί ιερά Αγρυπνία για την Ιερά Μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου. Παρακαλούνται οι ευσεβείς Χριστιανοί να προσέλθουν στην Ιερά Αγρυπνία και κατόπιν της καταλλήλου προετοιμασίας να μεταλάβουν των Αχράντων Μυστηρίων».

 

Μαθήματα οινολογίας στη Λάρισα

Ο Όμιλος Φίλων της Αμπέλου και του Οίνου ν. Λάρισας «Ο Διόνυσος» οργανώνει μαθήματα οινολογίας, που θα παρέχονται σε τρία επίπεδα:
α) Για αρχάριους (με διάρκεια 2 μηνών),
β) Για επαγγελματίες (με διάρκεια 4 μηνών) και
γ) Για πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ (Χημικούς, βιοχημικούς, βιολόγους, γεωπόνους, τεχνολόγους γεωπόνους κ.τ.λ), με διάρκεια 10 μηνών.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2410-252.079 και 6986-535.273.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass