Αποφυλακίζεται ο 62χρονος αγρότης με τον κασμά

ΕΙΧΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟΝ ΛΟΓΙΣΤΗ ΤΟΥ ΧΤΥΠΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΠΩΣ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΕ ΑΠΟΠΕΙΡΑΘΗΚΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2020 21:33

Στις Φυλακές αλλά όχι για πολύ καιρό ακόμη, επέστρεψε ένας 62χρονος αγρότης από χωριό της Καλαμπάκας μετά την προχθεσινή απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λάρισας να μειώσει την ποινή φυλάκισης από 14 σε 9 έτη.


Πρόκειται για τον 62χρονο αγρότη ο οποίος απασχόλησε το πανελλήνιο, στις 30 Μάιου του 2017 όταν εκτιμώντας πως ο λογιστής του έκανε λάθος με ακατάσχετο λογαριασμό με «αποτέλεσμα» να «καταστραφεί» οικονομικά» σε βαθμό που δεν θα είχε χρήματα «ούτε να πάρει γάλα για τα παιδιά του», πήγε στο λογιστήριο και με έναν σπασμένο κασμά, χτύπησε έξι φορές στο κεφάλι τον λογιστή του.
Θεωρώντας μάλιστα ότι από τα χτυπήματα σκότωσε τον λογιστή του, επέστρεψε στο χωριό του και ανέβηκε στην ταράτσα του σπιτιού απειλώντας να αυτοκτονήσει, ζητώντας ωστόσο την παρουσία... διαπραγματευτή της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και δημοσιογράφων.
Ευτυχώς για όλους ο λογιστής, κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και καταθέτοντας προχθές στο Δικαστήριο περιέγραψε τις δραματικές στιγμές. Με τον αγρότη κατά την απολογία του να δηλώνει πως αισθάνεται λύπη, πως θέλει να συναντηθεί με το παρ’ ολίγον θύμα του για να του ζητήσει ταπεινά συγγνώμη, πως θα του καλύψει τις οικονομικές απαιτήσεις με αφορμή και τα τραύματα που του προκάλεσε. Δηλώνοντας επίσης πως έχει μετανιώσει για την πράξη του, την οποία ωστόσο δεν μπόρεσε να αιτιολογήσει. «Τόσα χρόνια που είμαι στη φυλακή, ακόμη σκέφτομαι ποιος ήταν ο λόγος που το έκανα», τόνισε προς το Δικαστήριο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ενδεχομένως να έφταιξε και η φαρμακευτική αγωγή που ελάμβανε εκείνη την περίοδο.
«Ήταν πελάτης μου χρόνια» τόνισε καταθέτοντας ο λογιστής και παρ’ ολίγον θύμα του αγρότη. Για να τονίσει περιγράφοντας τα γεγονότα ότι «είχε έρθει και νωρίτερα στο Λογιστήριο, έφυγε και επέστρεψε μετά από λίγη ώρα κρατώντας ένα ξύλο με λαμαρίνα και λέγοντας “αλήτη θα σε σκοτώσω” μου έσκισε το κεφάλι». «Κατάφερα να βγω έξω από το Λογιστήριο και διερχόμενοι με βρήκαν αιμόφυρτο». «Από εκεί και μετά, για ημέρες δεν θυμόμουν τίποτα άλλο» διευκρίνισε στην «Ε» προσθέτοντας ότι «από το Νοσοκομείο Τρικάλων με έφεραν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο».
Περιγράφοντας τα γεγονότα από τη δική του πλευρά ο κατηγορούμενος αγρότης, τόνισε προς το Δικαστήριο πως απευθύνθηκε στον λογιστή του για να δηλώσει ως ακατάσχετο έναν τραπεζικό του λογαριασμό, προκειμένου να έχει διαθέσιμα χρήματα να πληρώσει με αφορμή την αποδοχή κληρονομιάς.
«Είχα φοβίες» τόνισε ο αγρότης «ότι έγινε λάθος και, πήγα το πρωί στον λογιστή αλλά μου είπε ότι δεν μπορώ να ασχολούμαι συνέχεια με εσένα. Με απαξίωσε. Όταν γύρισα σπίτι με έπιασε ένα αμόκ. Πήρα έναν σπασμένο κασμά και επέστρεψα στο λογιστήριο για να τον εκδικηθώ. Σκέφθηκα ότι αυτός με κατέστρεψε και ότι δεν θα έχω να πάρω γάλα για τα παιδιά μου και τη μητέρα μου».
«Τον πάτησα με το πόδι μου» συνέχισε ο κατηγορούμενος περιγράφοντας το γεγονός «ένιωθα μίσος απέναντί του, του είπα ότι με κατέστρεψε και τον χτύπησα. Μου δόθηκε η εντύπωση ότι είχε πεθάνει, έφυγα και από τύψεις το μόνο που έμενε να κάνω ήταν να αυτοκτονήσω». «Τον αφήσατε αιμόφυρτο» αντέτεινε η εισαγγελέας της έδρας, με τον κατηγορούμενο να προσθέτει πως, απειλώντας να αυτοκτονήσει από την ταράτσα του διώροφου σπιτιού του κάλεσε Μέσα Ενημέρωσης γιατί «ήθελα να μάθουν την αιτία».
«Ο κατηγορούμενος πήγε στο σπίτι και πήρε ένα ρόπαλο και άρχισε να χτυπά το θύμα επανειλημμένως. Του επέφερε έξι τουλάχιστον χτυπήματα και νομίζοντας πως τον σκότωσε τον εγκατέλειψε αιμόφυρτο» τόνισε μεταξύ άλλων η εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευσή της, για να προσθέσει πως «στα απλά ελληνικά του έσπασε το κεφάλι. Όταν χτυπάς 6 φορές κάποιον στο κεφάλι, ο δόλος είναι ανθρωποκτόνος» κατέληξε η εισαγγελέας προτείνοντας την ενοχή του κατηγορουμένου όπως και πρωτόδικα, προτείνοντας επίσης να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την κράτησή του.
Τελικά το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας με κατά πλειοψηφία απόφαση (5 - 2) καταδίκασε σε φυλάκιση 9 ετών και 10 μηνών τον κατηγορούμενο για απόπειρα ανθρωποκτονίας αγρότη, όταν πρωτόδικα το ΜΟΔ Καρδίτσας, το 2018, είχε επιβάλει ποινή κάθειρξης 14 ετών και 5 μηνών.
Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με την υπεράσπιση του κατηγορουμένου, με βάση και την απόφαση του ΜΟΕ Λάρισας και με δεδομένα την ποινή φυλάκισης που ήδη έχει εκτίσει, ο 62χρονος αναμένεται να αποφυλακιστεί το αμέσως επόμενο διάστημα.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass