Γιορτάζει ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου

ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Δημοσίευση: 24 Οκτ 2020 19:26

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη
Συνεχίζονται οι θρησκευτικές εκδηλώσεις εορτασμού του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου στην Ελασσόνα, όπου πανηγυρίζει ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου.


Την περασμένη Πέμπτη το απόγευμα, τελέσθηκε ο Εσπερινός του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου και το ιερό Ευχέλαιο. Χθες, Παρασκευή, το απόγευμα, τελέσθηκε η Ακολουθία της Μ. Παρασκευής του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου, με τα Εγκώμια.
Αύριο, Κυριακή 25 Οκτωβρίου (παραμονή της εορτής), στις 6.30 το απόγευμα, θα τελεσθεί ο μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Δημητρίου, με Αρτοκλασία, όπου θα χοροστατήσει ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων.
Ανήμερα της εορτής, τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, από τις 7 έως τις 10.30 το πρωί, θα ψαλλεί ο Όρθρος και στη συνέχεια η πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του σεβασμ. μητροπολίτου Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος.
Ανάλογες θρησκευτικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας, εκεί όπου υπάρχουν εκκλησίες και μοναστήρια αφιερωμένα στον Άγιο Δημήτριο, και πιο συγκεκριμένα: Στην Τσαριτσάνη (στο ιστορικό μοναστήρι «Βαλέτσικο»), στην Κρανέα, στο Μεσοχώρι, στο Κεφαλόβρυσο, στη Δολίχη, στη Φαρμάκη, στην Κρυόβρυση, στη Συκέα, στο Γήλοφο Δεσκάτης, στον γειτονικό Άγιο Δημήτριο Πιερίας, και όχι μόνο.
Τέλος, σε σχετική ανακοίνωσή της, η Ι. Μητρόπολη Ελασσώνος αναφέρει: «Εξ αιτίας των προληπτικών υγειονομικών μέτρων κατά τον εορτασμό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου την προσεχή Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, πέραν του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία εις όλους τους Ιερούς Ναούς της πόλεως μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass