Τιμήθηκε ο Αγιος Δημήτριος στο Νέσσωνα

Δημοσίευση: 27 Οκτ 2020 17:05

Με θρησκευτική ευλάβεια τιμήθηκε και φέτος η μνήμη του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτη στην ομώνυμη Εκκλησία του Αγίου στο χωριό Νέσσων του Δήμου Τεμπών.

Την παραμονή της γιορτής, Κυριακή 25 Οκτωβρίου, τελέστηκε μέγας Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, ιεροργούντος του αρχιμανδρίτη π. Αθηναγόρα, συμπροσευχομένων του αρχιμανδρίτη π. Ευθυμίου και του ιερέα της ενορίας αρχιμανδρίτη π. Φιλοθέου. Στο εκκλησίασμα μίλησε ο αρχιμανδρίτης π. Ευθύμιος και στάθηκε κυρίως στη ζωή και το Χριστιανικό έργο του Αγίου, στην αγάπη Του στον Τριαδικό Θεό, αλλά και στον μαρτυρικό Του θάνατο.
Χθες ανήμερα της γιορτής 26 Οκτωβρίου, τελέσθηκε Όρθρος, Θεία Λειτουργία και Αρτοκλασία, λειτουργούντος του αρχιμανδρίτη π. Φιλοθέου. Στο κήρυγμά του ο αρχιμανδρίτης π. Φιλόθεος αναφέρθηκε στον εορταζόμενο Άγιο, και προέτρεψε να μιμηθούμε την υποδειγματική και άμεμπτη ζωή του Αγίου, για να καταξιωθούμε κάποτε κι εμείς να τιμήσουμε το χριστιανικό όνομα που φέρουμε.
Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις συμμετείχε ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, οι αντιδήμαρχοι κ. Παν. Γκατζόγιας και Γ. Νικολάου, οι πρόεδροι των κοινοτήτων Νέσσωνος, Όσσας και Συκουρίου κ. Ιωάννης Σακαβός, Γιώργος Μακρυγιάννης και Μιχ. Γκουντής, αντίστοιχα, αλλά και πλήθος πιστών από το χωριό και την γύρω περιοχή.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass