Σύντομες Ειδήσεις

Η ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΑ ΒΙΑΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ 15ης ΟΚΤΩΒΡΗ

Δημοσίευση: 28 Οκτ 2020 15:00

Στηρίζει τους μαθητικούς αγώνες

Τη στήριξή της στους μαθητικούς αγώνες εκφράζει η ΕΛΜΕ Λάρισας με ανακοίνωσή της,

ενώ παράλληλα καταδικάζει τα επεισόδια της 15ης Οκτώβρη στη μαθητική πορεία. Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας καταγγέλλει μαζί με την ΟΛΜΕ τον αυταρχισμό της κυβέρνησης ενάντια στη νεολαία, στην οποία επιτίθεται με πρακτικές τρομοκράτησης και κατασυκοφάντησης από τις πρώτες μέρες της διακυβέρνησής της. Το δόγμα Νόμος και Τάξη φαίνεται ότι κατεβαίνει από τα Πανεπιστήμια στα Γυμνάσια και πραγματώνεται με τις συλλήψεις 14χρονων και 15χρονων μαθητών. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στους συλληφθέντες μαθητές και απαιτούμε να απαλλαχθούν οριστικά από κάθε κατηγορία!
Θεωρούμε αδιανόητο και ένδειξη της σκληρότητας του προσώπου της υπουργού Παιδείας το ότι δεν υπερασπίστηκε τα παιδιά και εκείνη ως εκπρόσωπος ενός ευαίσθητου Υπουργείου που έχει την ευθύνη για την προστασία της μαθητικής κοινότητας και για τη διαπαιδαγώγηση των αυριανών πολιτών στις αρχές και τις αξίες που θα έπρεπε να διέπουν μία αλληλέγγυα και δίκαιη κοινωνία.
Η επιχείρηση εκφοβισμού της νεολαίας αποδεικνύεται πλέον ότι ενορχηστρώνεται από την κυβέρνηση της ΝΔ για να φιμώσει τις διεκδικήσεις και τα κινήματα, που γκρεμίζουν το λαϊκίστικο αφήγημά της περί κανονικότητας.
Συνεχίζει αδίστακτα, μετά το χτύπημα των ΜΑΤ με χημικά στο τελευταίο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο ΥΠΑΙΘ, να επιχειρεί να επιβάλλει σιωπή στους νέους και τις νέες που αγωνίζονται και διεκδικούν τα δίκαια αιτήματα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, για 15 μαθητές στις τάξεις, για να καλυφθούν τα κενά με διορισμούς εκπαιδευτικών».

 

«Η απόφαση της ίδρυσης των Α.ΔΗ.Κ. ήταν ομόφωνη»
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Γ. ΚΟΥΚΟΥΛΗ ΣΤΗΝ Τ.Ε. ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Στην ανακοίνωση της Τ.Ε. ΔΑΚΕ Καθηγητών ν. Λάρισας αναφορικά με το θέμα της ίδρυσης των Α.ΔΗ.Κ. και τον διασπαστικό της ρόλο, απαντά ο προσωρινός πρόεδρος της παράταξης των Α.Δ.Η.Κ. Γιώργος Κουκουλής, που δηλώνει τη δυσαρέσκειά του, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «Οι ύβρεις και οι χαρακτηρισμοί δε συνάδουν με το λειτούργημα που υπηρετούμε». Αναλυτικότερα σημειώνει στην ανακοίνωσή του: «Σε ανακοίνωση της η Τ.Ε. ΔΑΚΕ καθηγητών ν. Λάρισας, προφανώς ενοχλημένη, από την ίδρυση των Ακηδεμόνευτων Δημοκρατών Καθηγητών Ν. Λάρισας, εκτός των όσων άλλων αναφέρει, κάνει αναφορά και στο πρόσωπό μου ως προσωρινού προέδρου των Α.ΔΗ.Κ. κατηγορώντας με ως βουβό συνοδοιπόρο, του συναδέλφου κ. Κοντσιώτη (προφανώς και τα υπόλοιπα μέλη της συντονιστικής των Α.ΔΗ.Κ. είναι βουβοί συνοδοιπόροι).
Προβληματίστηκα, παρά πολύ, αν θα έπρεπε να απαντήσω, σε συναδέλφους που με γνωρίζουν, ξέρουν τον χαρακτήρα μου, που τους τίμησα με την ψήφο μου, που τους στήριξα για να εκλεγούν και να είναι εκλεγμένοι (ενώ εγώ δεν είμαι), όμως η τιμή και η αξιοπρέπειά μου δε μου το επιτρέπουν.
Στα 15 χρόνια που βρίσκομαι στον Νομό Λάρισας, συμμετείχα στα ψηφοδέλτια της ΔΑΚΕ Λάρισας, χωρίς να διεκδικήσω ποτέ την εκλογή μου, λόγω πολλών επαγγελματικών υποχρεώσεων, προσπαθώντας με την παρουσία μου και τις πράξεις μου να βοηθήσω στην επίτευξη των στόχων της, πιστός στις αρχές της, οι οποίες και με εκφράζουν.
Συμμετείχα, σε όσες ολομέλειες μπορούσα λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων, εκφράζοντας με παρρησία την άποψή μου. Δε συμμετείχα στις συντονιστικές, όλα αυτά τα χρόνια για να έχω βιώσει την «κηδεμονία» του συναδέλφου κ. Κοντσιώτη.
Αλήθεια όλοι οι συνάδελφοι που ήταν μέλη της συντονιστικής της ΔΑΚΕ Λάρισας όλα αυτά τα χρόνια, ήταν κηδεμονευόμενοι από τον κ. Κοντσιώτη; Ο κ. Κοντσιώτης ήταν ο απόλυτος άρχων και αυτοί βουβοί συνοδοιπόροι του; Ό,τι αποφασιζόταν στη ΔΑΚΕ Λάρισας ήταν απόψεις του κ. Κοντσιώτη;
Αν όντως είναι έτσι, τότε εξ ιδίων κρίνουν και με κατηγορούν ως βουβό συνοδοιπόρο. Εγώ πάντως βουβός δεν υπήρξα ποτέ, πόσο μάλλον βουβός συνοδοιπόρος κανενός. Αλήθεια αν είχα αποδεχθεί την πρόταση να είμαι υποψήφιος με τη ΔΑΚΕ θα ήμουν βουβός συνοδοιπόρος;
Είναι γνωστό σε όλους, καθώς, έχω δημοσιοποιήσει την προσπάθειά μου για να βρεθεί συναινετική λύση στο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί. Όμως, τόσο εγώ, όσο και αρκετοί άλλοι συνάδελφοι, που προσπάθησαν να συμβιβάσουν την κατάσταση, βρήκαμε τοίχο από την πλευρά της Τ.Ε. της ΔΑΚΕ Λάρισας. Ακόμα και την τελευταία ημέρα πριν την κατάθεση των υποψηφιοτήτων, περίμενα και περιμέναμε, μετά από προσπάθεια συναδέλφου, να γίνει μια κίνηση για να μην οδηγηθούμε στη ρήξη. Μάταια. Η απόφαση ήταν ειλημμένη. Για να υπάρξει λύση, ζητούσαν δηλώσεις μετανοίας, και όχι μια δημοκρατική γενική συνέλευση. Έπρεπε να καθαρίσει το τοπίο, προφανώς αισθάνονται τύψεις για τη «βουβαμάρα» τόσα χρόνια! Αυτή η συμπεριφορά και η άρνηση να καταβληθεί προσπάθεια για να βρεθεί λύση, με ενόχλησαν και με οδήγησαν να συμμετάσχω στη νέα συνδικαλιστική παράταξη των Α.ΔΗ.Κ., στην οποία συμμετέχουν και πολλοί άλλοι συνάδελφοι, που δεν είναι βουβοί συνοδοιπόροι του κ. Κοντσιώτη.
Η απόφαση της ίδρυσης των Α.ΔΗ.Κ. ήταν ομόφωνη με δημοκρατικές διαδικασίες. Όσον αφορά, την υποψηφιότητά μου για μέλος του ΠΥΣΔΕ Λάρισας, νομίζω ότι, με τα 34 χρόνια υπηρεσίας, 13 χρόνια διευθυντής, είχα το δικαίωμα να διεκδικήσω τη θέση. Δε μου το ζήτησε κανείς, δεν απευθύνθηκα σε κανένα Βουλευτικό Γραφείο, δε ζήτησα τη στήριξη κανενός. Έκανα την αίτηση, όμως δεν κρίθηκα «κατάλληλος» και δεν επιλέχθηκα. Κριτές όλων μας οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί».

 

Τον αποκλεισμό της περιφερειακής συμβούλου της Ε.Α. ζητά η ΛΑΣΥ

ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΗΣ «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ»

Πρόταση ψηφίσματος για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής από το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση». Στην πρόταση, την οποία υπογράφουν οι 4 περ. σύμβουλοι της παράταξης, αναφέρονται τα εξής: «Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, χαιρετίζει την απόφαση του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, το οποίο καταδίκασε ομόφωνα το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, ως εγκληματική οργάνωση και ένα πλήθος στελεχών της για την ένταξη και διεύθυνση αυτής, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, απόπειρες ανθρωποκτονίας εναντίον συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, Αιγυπτίων αλιεργατών και άλλων πολιτών και άλλες εγκληματικές πράξεις, όπως αποδείχτηκε κατά τη διάρκεια της πολύχρονης δίκης. Η καταδίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, ως εγκληματικής οργάνωσης και των πολλών ηγετικών στελεχών της, δεν μας εφησυχάζει.
Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στον φασισμό και τον ναζισμό, απ’ τους οποίους τόσο έχει υποφέρει ο τόπος μας και γενικότερα η ανθρωπότητα, ενάντια στον εθνικισμό και στον ρατσισμό, για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών του λαού. Καλούμε τον λαό της Θεσσαλίας να γυρίσει την πλάτη στους ναζί εγκληματίες σε κάθε χώρο δουλειάς και εκπαίδευσης, σε κάθε πόλη και χωριό. Αποφασίζει, μετά την επίσημη καταδίκη από το δικαστήριο της ναζιστικής Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης και της ηγεσίας της για την συμμετοχή και διεύθυνσή της, να αποκλείσει από τις συνεδριάσεις του και τις συνεδριάσεις των επιτροπών του, την περιφερειακή σύμβουλο της «Ελληνικής Αυγής» και κάθε αναπληρωματικό μέλος αυτού του συνδυασμού, που υποστηρίχτηκε από τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας».

 

«Οχι» της ΕΛ.ΑΣ. σε μηχανοκίνητη πορεία εθνικιστών

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ -ΠΡΩΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΗΣ

Την απαγόρευση μηχανοκίνητης πορείας που σχεδίαζε τοπική εθνικιστική οργάνωση αποφάσισε χθες βράδυ η Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας εφαρμόζοντας για πρώτη φορά τον νόμο Χρυσοχοΐδη περί «δημοσίων υπαίθριων συναθροίσεων», η διοργάνωση των οποίων προϋποθέτει πλέον την έγκαιρη γνωστοποίηση της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην ΕΛ.ΑΣ..
Το τμήμα Λάρισας της εθνικιστικής οργάνωσης «Ιερός Λόχος 2012 Ελληνορθόδοξη Στρατιά» - σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. - σχεδίαζε για σήμερα Τετάρτη μηχανοκίνητη πορεία αντιδρώντας έτσι στην απόφαση της κυβέρνησης να μην πραγματοποιηθούν παρελάσεις με αφορμή την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.
Ο «Ιερός Λόχος» σχεδίαζε μηχανοκίνητη πορεία (σ.σ. ανάλογες εκδηλώσεις είχαν εξαγγελθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας και απαγορεύτηκαν επίσης) στις 11 σήμερα το πρωί από τη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης, με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας να ανακοινώνει χθες βράδυ την «απαγόρευση» της «δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης» με αφορμή και το επίπεδο 3 του υγειονομικού χάρτη στο οποίο βρίσκεται ο νομός Λάρισας μετά και τη σημαντική αύξηση του νοσούντων από κορονοϊό.
Άσχετα ωστόσο από το υπαρκτό πρόβλημα του κορονοϊού, είναι η πρώτη φορά σε τοπικό επίπεδο που εφαρμόζεται το νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (σ.σ. ψηφίστηκε το περασμένο καλοκαίρι με τις έντονες αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ) σύμφωνα με το οποίο οι διοργανωτές συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας θα πρέπει να ανακοινώνουν νωρίτερα την πρόθεσή τους στην ΕΛ.ΑΣ., δηλώνοντας τον υπεύθυνο της συγκέντρωσης κλπ.ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ
Όπως σημειώνεται στη χθεσινοβραδινή ανακοίνωση της αστυνομίας, με αφορμή τη συγκέντρωση των Λαρισαίων εθνικιστών , «ανακοινώνεται ότι με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, απαγορεύεται η δημόσια υπαίθρια συνάθροιση – μηχανοκίνητη πορεία, η οποία έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του «ΙΕΡΟΥ ΛΟΧΟΥ 2012 – ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΤΡΑΤΙΑ» αύριο Τετάρτη (28-10-2020) και ώρα 11:00 στον χώρο της Σκεπαστής Αγοράς Νεάπολης Λάρισας, καθώς και σε οποιονδήποτε άλλο χώρο της ευρύτερης περιοχής της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, ενόψει του εορτασμού της επετείου 28ης Οκτωβρίου 2020. Η απαγόρευση της συνάθροισης επιβάλλεται, καθώς από τη διεξαγωγή της και τον εκτιμώμενο μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων σε αυτή, απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην ανωτέρω περιοχή, λόγω του ότι ο Νομός Λάρισας βρίσκεται ήδη στο «Υψηλό Επίπεδο Προληπτικών Μέτρων» και του σοβαρού ενδεχόμενου αυτός να υπαχθεί στο «Πολύ Υψηλό Επίπεδο Προληπτικών Μέτρων», λαμβάνοντας υπόψη την αυξητική τάση του αριθμού των επιβεβαιωμένων θετικών κρουσμάτων στον Νομό, με άμεση απειλή της δημόσιας υγείας.
Επιπλέον, σημειώνεται ότι οι διοργανωτές δεν γνωστοποίησαν στην αρμόδια αστυνομική Αρχή, την πρόθεσή τους να καλέσουν το ευρύ κοινό να συμμετάσχει, σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο, σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ως οφείλουν, σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο.
Η απόφαση έχει αναρτηθεί στη ¨Διαύγεια¨ και στο www.hellenicpolice.gr στο ειδικό banner για τις αποφάσεις αστυνομικών Υπηρεσιών σχετικά με τις συναθροίσεις, συγκεντρώσεις, πορείες στον υπερσύνδεσμο: http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang=&perform=view&id=97133&Itemid=2506&lang καταλήγει η ανακοίνωση της αστυνομίας.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

 

Ηλικιωμένος τραυματίστηκε σε τροχαίο

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Τροχαίο ατύχημα με έναν ηλικιωμένο άνδρα σημειώθηκε λίγο μετά τις 7 χθες το απόγευμα στη δυτική έξοδο της πόλης των Φαρσάλων, όταν έχασε τον έλεγχο του ΙΧΕ αυτοκινήτου που οδηγούσε, με αποτέλεσμα να προσκρούσει πάνω σε κολώνα. Αμέσως στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που παρέλαβε τον τραυματία και τον μετέφερε αρχικά στο Κ.Υ. Φαρσάλων για τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια στο εφημερεύον νοσοκομείο της Λάρισας.

Στο σημείο επίσης βρέθηκαν πυροσβεστικό όχημα για τις πρώτες βοήθειες και περιπολικό που κατέγραψε το περιστατικό.

 

Η νέα διοίκηση Εκπαιδευτών Υπ. Οδηγών

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που εξελέγη από τις εκλογές στο Σωματείο Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Αυτοκινήτων και Μοτοσικλετών νομού Λάρισας συγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως: Πρόεδρος Νικ. Οικονόμου, γραμματέας Αναστ. Αγριόγιαννης, αντιπρόεδρος Δημ. Δαμιανίδης, ταμίας Ιωανν. Λιάκος, μέλη Δημ. Τσάλαβος, Δημ. Αρίδας Δημήτριος και Αντ. Παπαργύρης.

 

Αιμοδοσία την Κυριακή στη Φιλιππούπολη

Η Επιτροπή Αιμοδοσίας της ΕΜΛ Φιλιππούπολης διοργανώνει τη "2η Εθελοντική Αιμοδοσία" με σκοπό τη δημιουργία και ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος της Λέσχης, την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020 και ώρες 9 π.μ. έως 1 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο «Ιωάννη Κράγια», Χατζημιχάλη 62 στη συνοικία Φιλιππούπολης.

Μέλη της Τράπεζας Αίματος μπορούν να γίνουν με αίτησή τους προς την Επιτροπή Αιμοδοσίας, τα τακτικά μέλη της Λέσχης, τα μέλη των χορευτικών τμημάτων και οι φίλοι της Λέσχης , όπως καθορίζεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας της Τράπεζας Αίματος. H αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί με την πολύτιμη βοήθεια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

 

Αλλαγές ωρών σε δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Λάρισας, από το Σάββατο 31 Οκτωβρίου και στο εξής κάθε Σάββατο και Κυριακή το δρομολόγιο Λάρισα-Τύρναβος από ώρα 18.00 γίνεται ώρα 17.00 και το δρομολόγιο Τύρναβος -Λάρισα από ώρα 18.30 γίνεται 17.30. Από τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου τις καθημερινές το δρομολόγιο Λάρισα-Τύρναβος από ώρα 19.00 γίνεται ώρα 20.00 και το δρομολόγιο Τύρναβος-Λάρισα από ώρα 19.30 γίνεται ώρα 20.30.

Επίσης, από τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου τις καθημερινές προστίθεται δρομολόγιο Λάρισα-Αμπελώνας ώρα 05.50 και Αμπελώνας-Λάρισα ώρα 06.15. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2410 56.76.00.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass