Συμβολικός ο εορτασμός στα Φάρσαλα

ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2020 21:34

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γ. Γκαντέλου
Μια διαφορετική 28η Οκτωβρίου εορτάστηκε προχθές – όπως και σε όλη την Ελλάδα – έτσι και στα Φάρσαλα, χωρίς παρελάσεις και με περιορισμένο αριθμό ατόμων, υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων για λόγους δημόσιας υγείας. Η κατάσταση δεν ήταν

πρωτόγνωρη καθώς είχε προηγηθεί η ψυχρολουσία της πρώτης φοράς στην Εθνική Επέτειο για τη γιορτή της 25ης Μαρτίου, πριν λίγους μήνες.
Ανήμερα της εορτής, μετά το πέρας της δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, ακολούθησε η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από εκπαιδευτικό του 2ου Γυμνασίου Φαρσάλων. Στην εκκλησία ο κόσμος λιγοστός. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους. Στη συνέχεια έγινε προσκλητήριο πεσόντων με την υπεύθυνη της τελετής κ. Βούλα Μπαλαμπάνη να εκφωνεί τα 37 ονόματα: Αλεξόπουλος Γεώργιος, Αποστολακόπουλος Ευάγγελος, Βλάχος Γεώργιος, Γακόπουλος Νικόλαος, Γεωργίου Γεώργιος, Γεωργόπουλος Ηλίας, Γκαντέλος Γεώργιος, Γουργιώτης Φώτιος, Δεληδήμος Παναγιώτης, Δημακόπουλος Γεώργιος, Δοντάς Ευριπίδης, Ευαγγελόπουλος Γεώργιος, Θεοδώρου Αθανάσιος, Θεοχάρης Θεοχάρης, Θεοχάρης Δημήτριος, Θεοχαρόπουλος Βάιος, Θεοχαρόπουλος Αχιλλεύς, Ιωάννου Χριστόδουλος, Καραμπούζης Δημήτριος, Κατσαρός Θεόδωρος, Κατσιλέρος Κωνσταντίνος, Κέλλας Βασίλειος, Κοντογιάννης Γεώργιος, Κουκουφλής Βασίλειος, Κουτσίνας Νικόλαος, Κυριτσόπουλος ή Παπαδόπουλος Αθανάσιος, Κυρίτσης Κωνσταντίνος, Ματθαίου Μιχαήλ, Μήτας Βασίλειος, Μπλάτζας Αλέξανδρος, Μόσιας Λεωνίδας, Μουσίτσας Κωνσταντίνος, Σκυλοδήμος Θεόδωρος, Τσιάρας Κωνσταντίνος, Τσιόλης Χρήστος, Τράντος Γεώργιος, Χαρίτος Δημήτριος. Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή και έγινε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Στεφάνι κατέθεσαν ο δήμαρχος Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας Χρήστος Καλομπάτσιος, ο διοικητής του Α.Τ. Φαρσάλων Θωμάς Γκούτας, ο εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων και ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Φαρσάλων Θεόδωρος Σταφύλης. Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του Δ.Σ. Φαρσάλων Κων/νος Δαμιανός, οι αντιδήμαρχοι Σοφία Χατζηπλή, Σταύρος Κουκουλιός και Δημήτρης Γούσιας, ο πρ. δήμαρχος Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Μπαμπανίκας και Κυριακή Παναγιωτοπούλου, ιερείς, καθηγητές και αντιπροσωπεία σημαιοφόρων μαθητών των τριών λυκείων της πόλης.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
«Γιορτάζουμε φέτος την 28η Οκτωβρίου κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της πανδημίας. Αυτό όμως επ’ ουδενί δεν αλλάζει τη σπουδαιότητα αυτής της μεγάλης εθνικής επετείου, αλλά και το επίκαιρο όσο ποτέ μήνυμα που εκπέμπει διαχρονικά, αυτό της ενότητας και της αποφασιστικότητας, ειδικά σ’ αυτή την περίοδο που αμφισβητούνται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.
Είμαστε εδώ σήμερα και δίνουμε τον καθημερινό αγώνα απέναντι στην αόρατη απειλή του κορονοϊού, με συνέργεια, με υπευθυνότητα και προπαντός με ατομική ευθύνη. Ο Δήμος μας εφαρμόζει ευλαβικά όλα τα μέτρα προστασίας των πολιτών. Οφείλουμε όλοι μαζί να συνεχίσουμε μέχρι τέλους, υιοθετώντας τις κρίσιμες οδηγίες της πολιτείας. Να φοράμε πάντα, σε κάθε μας συναναστροφή τη μάσκα. Όλοι μαζί θα βγούμε νικητές και από αυτή τη μάχη. Χρόνια πολλά!».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass