«Η Ελλάδα να πανηγυρίζει για τη νίκη του Τζο Μπάιντεν»

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑΝΝΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΔΗ ΣΤΗΝ «Ε»

Δημοσίευση: 10 Νοε 2020 15:12

«Η Ελλάδα έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει για τη νίκη του Τζο Μπάιντεν αφού είναι γνωστή η στήριξή του

στα εθνικά μας θέματα» τονίζει σε δήλωση στην «Ε» ο επίτιμος πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Γιάννος Γραμματίδης. Ο διακεκριμένος νομικός που έλκει την καταγωγή του από τη Λάρισα και ο οποίος διατηρεί φιλικές σχέσεις με τη νέα αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις, εκτιμά πως η εκλογή τους σηματοδοτεί τον επαναπροσδιορισμό του ρόλου της Αμερικής στη διεθνή γεω-στρατηγική σκακιέρα. Ειδικότερα κ. Γραμματίδης επισημαίνει: «Η νίκη του Jo Biden είναι νίκη της δημοκρατίας, είναι ράπισμα κατά του ρατσισμού, του αυταρχισμού και του λαϊκισμού. Σηματοδοτεί την επάνοδο των ΗΠΑ στην τροχιά των θεσμών και της σοβαρότητας στη διακυβέρνηση, την έξοδό τους από την εσωστρέφεια και την εκ νέου ανάληψη του αποφασιστικού και στρατηγικού τους ρόλου στη διεθνή γεω-στρατηγική σκακιέρα. Δίνει μήνυμα αισιοδοξίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της παγκόσμιας υγείας. Επίσης, παρά τις εξαγγελθείσες από τον νέο Πρόεδρο αυξήσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών για την περαιτέρω ενίσχυση του Obamacare, η νίκη του αποτελεί εγγύηση μακροοικονομικής σταθερότητας της Αμερικανικής Οικονομίας.
Η Ελλάδα έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει για τη νίκη του Jo Biden αφού είναι γνωστή η στήριξή του στα εθνικά μας θέματα περιλαμβανομένου και του Κυπριακού. Η νίκη του αποτελεί επίσης μήνυμα προς την Τουρκία να εγκαταλείψει τις τυχοδιωκτικές της δράσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.
Τέλος, μπορώ να διαβεβαιώσω ως παλαιός φίλος της νέας αντιπροέδρου των ΗΠΑ Kamala Harris όσο και των στενών συνεργατών του νέου Προέδρου (μεταξύ των οποίων οι Tom Miller, Nicholas Burns, Virginia Bennett, Juan Verde και Ricardo Benitez) ότι όλοι τους είναι βαθείς γνώστες των εθνικών μας θεμάτων και ειλικρινείς φίλοι της Ελλάδας».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass