Τα Φάρσαλα στα «αχνάρια του 2021»...

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΕΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ

Δημοσίευση: 11 Νοε 2020 15:29

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Η Επιτροπή «ΕΛΛΑΔΑ 2021» σχεδιάζει για το έτος 2021 τη δράση «Βαδίζοντας στα Αχνάρια του 1821» και στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Φαρσάλων απευθύνει κάλεσμα σε νέους νέες να συμμετάσχουν.


Αναλυτικότερα, πέντε ομάδες, αποτελούμενες η κάθε μια από 40 νέους 18-21 ετών, προτεινόμενοι από τους Δήμους που υπέβαλλαν πρόταση στην Επιτροπή «Ελλάδα 2021», περιηγούνται στην ευρωπαϊκή ήπειρο σε 5 ξεχωριστές διαδρομές, διάρκειας 15 ημερών η κάθε μία. Οι διαδρομές ακολουθούν θεματικές ενότητες που συνθέτουν την πορεία πριν και μετά την Επανάσταση του 1821.
Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, οι νέοι και νέες που να επιλεγούν, λειτουργώντας ως «πρεσβευτές» της σημερινής Ελλάδας, θα επισκεφθούν ιστορικής σημασίας τόπους (όπου έζησαν κι έδρασαν σπουδαίες προσωπικότητες, όπως οι Ι. Καποδίστριας, Α. Κοραής, Ρ. Φεραίος, Α. και Δ. Υψηλάντης, Λόρδος Βύρωνας, Μ. Κάλλας, Ν. Καζαντζάκης, Δ. Μητρόπουλος κ.λπ.) και τοπόσημα, σύγχρονα μνημεία, πανεπιστήμια, σχολεία, μουσεία, πινακοθήκες. Θα γίνουν δεκτοί από τις κατά τόπους επίσημες Ελληνικές Αρχές, θα πάρουν μέρος σε τοπικές εκδηλώσεις, θα συναντήσουν τοπικούς φορείς. Τα έξοδα μετακίνησης, φιλοξενίας, εισόδου κ.λπ. είναι πληρωμένα από την επιτροπή. Μετά την ολοκλήρωση των ταξιδιών θα παραχθεί ένα ντοκιμαντέρ-οδοιπορικό, στο οποίο θα αποτυπώνονται οι εμπειρίες και οι εντυπώσεις των 200 νέων.
Οι νέοι επιλέγονται για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας, λειτουργώντας ως «πρεσβευτές» της σημερινής Ελλάδας. Στη διάρκεια του ταξιδιού τους θα αναλάβουν ένα απαιτητικό έργο, γι’ αυτό πρέπει να έχουν πολύ καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας και ενδιαφέρον για τις εξελίξεις σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο.
Επιπλέον, οι νέοι στη διάρκεια του ταξιδιού θα πρέπει να έχουν ενεργό ρόλο και παρουσία, να συμμορφώνονται απόλυτα με τους κανονισμούς και τα ωράρια του προγράμματος, να ακολουθούν τις οδηγίες των συνοδών τους ως προς την υλοποίηση του προγράμματος και των διαφόρων δραστηριοτήτων, και γενικότερα να επιδεικνύουν καλή κοινωνική συμπεριφορά. Για την αποδοχή των πιο πάνω, θα υπογραφεί συμφωνητικό μεταξύ των νέων και της Επιτροπής.
Στόχος είναι να αναδείξουμε το καλύτερο πρόσωπο της χώρας μας, όπως της αξίζει.
ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
Στο παραπάνω πλαίσιο, ο Δήμος Φαρσάλων, καλεί έναν νέο και μία νέα για να συμμετάσχουν στη δράση «Βαδίζοντας στα χνάρια του 1821». Οι νέοι πρέπει να πληρούν τις παρακάτω τρεις προϋποθέσεις:
1. Να είναι 18-21 ετών: την 1/1/2021 να έχουν κλείσει τα 18 (γεννημένοι πριν τις 31/12/2002) και στις 31/12/2021 να μην έχουν κλείσει τα 21 (γεννημένοι μετά την 31/12/2000).
2. Να έχουν απολυτήριο Λυκείου ή να είναι φοιτητές ανθρωπιστικών, νομικών σπουδών και πολιτικών επιστημών.
3. Να διαθέτουν πιστοποίηση γνώσης της Αγγλικής γλώσσας τουλάχιστον σε επίπεδο Γ1/C1. Πιστοποιημένη γνώση επιπλέον ξένης γλώσσας εκτιμάται ως προσόν.
Ο Δήμος Φαρσάλων θα δεχθεί τα αιτήματα των νέων μέσω email mayor@dimosfarsalon.gr από τις 10/11/2020 έως τις 12/11/2020. Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις στο τηλέφωνο 2491-350.116 στην κ. Άννα Φλωρά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass