Δεν μπαίνουν σε γύψο οι λαϊκοί αγώνες

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 19 Νοε 2020 16:40

«Την αγωνιστική στάση που επέδειξαν οι εργαζόμενοι στη Λάρισα και σε ολόκληρη τη χώρα, οι οποίοι ακύρωσαν στην πράξη τις απαγορεύσεις και την τρομοκρατία που θέλουν να επιβάλλουν» χαιρετίζει το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας και σημειώνει σε ανακοίνωσή του: «Όσοι ονειρεύονται ότι θα βάλουν στον γύψο τους αγώνες του λαού, όσοι νομίζουν ότι βρήκαν ευκαιρία να βάλουν «φίμωτρο» στον λαό, διαψεύστηκαν και θα διαψευστούν ξανά.


Οι εργαζόμενοι και στην πόλη μας έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι ο λαός, η νεολαία δεν αναβάλλουν για αργότερα την πάλη για την υγεία, τη ζωή, τα δικαιώματά τους, την πάλη ενάντια στην εμπλοκή στα δολοφονικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - Ε.Ε. Με συμβολικό και ουσιαστικό τρόπο αποδείχθηκε ότι οι αγώνες δεν μπαίνουν σε καραντίνα, δεν αναστέλλονται, ούτε καταργούνται και ότι το εργατικό – λαϊκό κίνημα και μπορεί και πρέπει να συνεχίζει την πάλη του και στις σημερινές συνθήκες, τηρώντας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας. Τώρα είναι η ώρα ακόμα περισσότεροι να μπουν στη μάχη σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιά, απαιτώντας εδώ και τώρα μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας, στελέχωση νέων ΜΕΘ, επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας. Τώρα είναι η ώρα για να παρθούν όλα τα απαραίτητα και αναγκαία μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, που η εργοδοτική αυθαιρεσία και η καπιταλιστική κερδοφορία έχουν μετατρέψει σε εστίες υπερμετάδοσης. Τώρα είναι η ώρα να παρθούν όλα τα μέτρα ώστε τα σχολεία να ανοίξουν άμεσα με ασφάλεια για όλους τους μαθητές που η Κυβέρνηση τους κλείνει σπίτι, επειδή αρνείται να πάρει μέτρα αποσυμφόρησης για τις σχολικές τάξεις και ουσιαστικής προστασίας μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών. Τώρα είναι η ώρα και πρέπει να αποσυρθεί το αντεργατικό έκτρωμα και οι ανατροπές του αιώνα που φέρνει η Κυβέρνηση στα μουλωχτά και προβλέπει 10ωρη δουλειά, με 200 ευρώ μισθό. Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής στα συνδικάτα και στους διαδηλωτές. Απαιτούμε να αφεθούν ελεύθεροι όλοι όσοι έχουν προσαχθεί».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass