Σχέδια δράσης στους Δήμους για αντιμετώπιση των σεισμών

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ» ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 21 Νοε 2020 15:02

Συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη χθες Παρασκευή το Συντονιστικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ)

της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη, Νίκου Λιούπα, με θέμα το Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών για τη Διαχείριση των Συνεπειών από την Εκδήλωση των Σεισμών με την κωδική ονομασία «Εγκέλαδος» που ψηφίστηκε πρόσφατα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Γ. Λαδόπουλος, ο συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Θεσσαλίας Ν. Μιχαλάκης και ο προϊστάμενος Β. Καραλής, ο περιφερειακός σύμβουλος Π. Τσακνάκης, η εκπρόσωπος της ΠΕΔ Θεσσαλίας Ρ. Καραλαριώτου, ο δήμαρχος Ελασσόνας Ν. Γάτσας, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας η γενική διευθύντρια Δασών Ζ. Φτίκα και ο αν. διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Κ. Γαβριηλίδης, εκπρόσωποι Δήμων της Π.Ε. Λάρισας, ο περιφερειακός διοικητής Π.Υ. Θεσσαλίας αρχιπύραρχος Ν. Μπάλσης, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, του Στρατού, της Αεροπορίας, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Γ. Δοδοντσάκης, οι διευθύντριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εκπρόσωπος της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, ο διοικητής του ΓΝΛ Γρ. Βλαχάκης και εκπρόσωποι των εθελοντικών ομάδων. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του συντονισμού και της επίβλεψης του έργου της Πολιτικής Προστασίας για την ετοιμότητα αντιμετώπισης κινδύνων από την εκδήλωση σεισμών, της καταγραφής των δεδομένων και της επισήμανσης των αρμοδιοτήτων του κάθε φορέα.
Μετά την εκπόνηση των Σχεδίων Δράσης από κάθε Δήμο, θα επαναληφθεί συνεδρίαση του Σ.Ο.Π.Π. για να συζητηθούν πρακτικά θέματα που θα έχουν στο μεταξύ προκύψει και για να διευκρινιστούν. Ακόμη, προγραμματίζονται ξεχωριστές συναντήσεις του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Λάρισας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς -υγείας, εκπαίδευσης, δικτύων κ.λπ.-, στο πλαίσιο μνημονίων συνεργασίας.
«Η Π.Ε. Λάρισας λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα που προβλέπονται και παρόλο που ο ρόλος μας, βάσει του Σχεδίου, είναι κυρίως συντονιστικός, βρισκόμαστε σε ετοιμότητα για οτιδήποτε προκύψει» δήλωσε ο κ. Λιούπας.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1