«Εφυγε» ξαφνικά 45χρονος Ελασσονίτης

«Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ»

Δημοσίευση: 21 Νοε 2020 15:07

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε») Του Γιάννη Μουκίδη

Σοκ και θλίψη επικράτησε χθες στην τοπική κοινωνία από τον ξαφνικό θάνατο 45χρονου Ελασσονίτη.

Πρόκειται για τον Παναγιώτη Νικ. Πουρσανίδη, ιδιωτικό υπάλληλο, κάτοικο Στεφανόβουνου Ελασσόνας, με καταγωγή από τη γειτονική Γαλανόβρυση. Τα ξημερώματα ο Παναγιώτης αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία, οι δικοί του άνθρωποι ειδοποίησαν αμέσως το ΕΚΑΒ, που με ασθενοφόρο έσπευσε για βοήθεια, αλλά δυστυχώς...ήδη είχε καταλήξει. Ο θάνατός του οφείλεται σε παθολογικά αίτια. Ο εκλιπών ήταν ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο, με την καθημερινή παρουσία του αλλά και με τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του. Άτομο χαμηλών τόνων, αθόρυβος, σεμνός, δημιουργικός και δραστήριος, καλοσυνάτος, με ξεχωριστή αγάπη για τη φιλοζωία και τον συνάνθρωπο, άτομο της προσφοράς, της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού. Ενεργό μέλος του Τομέα Αδέσποτων των Ελασσονιτών Εθελοντών Ενεργών Πολιτών, έχει να επιδείξει ιδιαίτερο έργο για πολλές υιοθεσίες αδέσποτων σκύλων στην περιοχή και όχι μόνο. Ο άτυχος Παναγιώτης εργαζόταν σε επιχείρηση εστίασης (πιτσαρία – κρεπερί) ως «σεφ», στο κέντρο της πόλης. Εργάστηκε παλαιότερα σε αντίστοιχες επιχειρήσεις στις Κυκλάδες, στις Σποράδες, στη Βόρεια Ελλάδα, κ.ά. Αφήνει πίσω, τους γονείς του Νίκο και Βίκυ Πουρσανίδη, την αδελφή του Δέσποινα και τη σύντροφο της ζωής του Μαρία. Είναι ιδιαίτερα γνωστή στην περιοχή η εθελοντική και αθόρυβη προσφορά στην τοπική κοινωνία και η συνεχής φροντίδα της οικογένειας του Νίκου Πουρσανίδη για τις δράσεις και το έργο του Ειδικού Σχολείου Γαλανόβρυσης. Συντετριμμένοι και σοκαρισμένοι για τον ξαφνικό χαμό του «Μπούκερ» (όπως τον αποκαλούσαν) δεκάδες φίλοι και γνωστοί του, χθες στην Ελασσόνα και στη γύρω περιοχή, που προσπαθούσαν να πιστέψουν το αναπάντεχο κακό νέο. Όπως «κατέθεσαν» φίλοι και συνεργάτες του στην «Ε», «ο Παναγιώτης καθημερινά κυκλοφορούσε στην πόλη, ήταν δραστήριος έως και πριν λίγες ώρες, περιποιημένος, και έδειχνε εξαιρετικά ήρεμος χωρίς να τον απασχολεί κάτι...». Χαρακτηριστικό είναι το τελευταίο «αντίο» των ανθρώπων της επιχείρησης εστίασης, όπου εργαζόταν έως και προχθές:
«Για εμάς ο Παναγιώτης Πουρσανίδης δεν ήταν απλά ένας συνεργάτης αλλά η ψυχή και ο άνθρωπός μας μέσα στην επιχείρηση, πάντα δίπλα στις εύκολες και δύσκολες στιγμές όλου του προσωπικού, προσφέροντας τις γνώσεις, την αγάπη και την προσφορά που πήγαζε από την ψυχή του.
Εκφράζουμε τα ειλικρινή και βαθιά μας συλλυπητήρια για τον απρόσμενο χαμό του στην οικογένειά του και τα αγαπημένα του πρόσωπα. Η αγάπη του κόσμου για τον Παναγιώτη από το πρωί, μας έχει λυγίσει και μας έχει αποδείξει αυτό που καθημερινά πιστεύαμε, ότι ανάμεσα μας υπάρχει ακόμα μέχρι και σήμερα ανθρωπιά και αλληλεγγύη...». Η κηδεία του Παναγ. Πουρσανίδη θα γίνει σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γαλανόβρυσης Ελασσόνας, σε στενό οικογενειακό κύκλο. Σύμφωνα με την επιθυμία της οικογένειάς του, στη μνήμη του, αντί στεφάνων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν χρήματα στο Ειδικό Σχολείο Γαλανόβρυσης Ελασσόνας.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass