«Πράσινο»... σε ιδιώτη

ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΟΜΩΝΥΜΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΝΑΤΙΘΕΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ -ΔΗΜΟΣ: Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ -ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ 15 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ -ΑΝΤΙΔΡΑ Η ΛΑ.ΣΥ. ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΨΟΥΝ ΧΟΡΤΑ

Δημοσίευση: 21 Νοε 2020 21:03

Ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου, που θα αναλάβει τις εργασίες

κοπής χόρτων, σε χωριά, περιφερειακούς δρόμους, κόμβους και μεγάλες εκτάσεις, στα όρια του Δήμου Λαρισαίων, δρομολογεί η Δημοτική Αρχή.
Ο διαγωνισμός εντάσσεται στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού της Δημοτικής Υπηρεσίας Πρασίνου, καθώς διενεργείται κάθε χρόνο, με τη διαφορά ότι αυτήν τη φορά ο ανάδοχος θα υπογράψει σύμβαση για τρία χρόνια, αντί ενός που ίσχυε μέχρι πρότινος.
«Η Υπηρεσία Πρασίνου αδυνατεί να ανταποκριθεί στο μέγεθος των αναγκών που υπάρχουν σε όλη την έκταση του Δήμου Λαρισαίων, λόγω έλλειψης προσωπικού και εξοπλισμού.
Το προσωπικό μειώνεται συνεχώς, λόγω συνταξιοδοτήσεων, ενώ δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε προσλήψεις. Ειδικά αυτήν την περίοδο, με τις συνθήκες καραντίνας, το προσωπικό μειώθηκε στο ελάχιστο. Δεκαπέντε άτομα βρίσκονται στα σπίτια τους σε καραντίνα και παράλληλα ένα ποσοστό εργαζομένων έχει κάνει χρήση της άδειας ειδικού σκοπού», δηλώνει στην «Ε» ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος στη Διεύθυνση Πρασίνου, κ. Θεόδωρος Καφφές. Εκτός αυτού υποστηρίζει πως υπάρχει έλλειψη και σε εξοπλισμό και χαρακτηριστικά αναφέρει: «Yπάρχει ένα καλαθοφόρο, το οποίο μοιραζόμαστε με το τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών έργων». Όσον αφορά ειδικότερα τον διαγωνισμό που αναμένεται να προκηρυχτεί άμεσα, ο κ. Καφφές τονίζει: «Πρόκειται για το έργο κοπής χόρτων, σε χωριά, περιφερειακούς δρόμους, κόμβους και μεγάλες εκτάσεις στα όρια αρμοδιότητας του Δήμου Λαρισαίων, που προκηρύσσουμε κάθε χρόνο με διάρκεια ενός έτους. Αυτήν τη φορά θεωρήσαμε πιο συμφέρον οικονομικά, να αναλάβει ο ανάδοχος που θα οριστεί, για τρία χρόνια αυτήν την υποχρέωση και μάλιστα δεσμεύεται να ενισχύει το έργο της Υπηρεσίας Πρασίνου καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου».ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
Την αντίθεσή της στην προκήρυξη του διαγωνισμού εκφράζει η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση», η οποία σε σχετική ανακοίνωσή της σημειώνει, μεταξύ άλλων: «Η Δημοτική Αρχή Καλογιάννη μετά τη συνεχή απαξίωση της Υπηρεσίας Πρασίνου, παραδίδει χώρους πρασίνου στα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Τον Ιούλιο του 2020, σε καταγγελία μας είχαμε αναφερθεί στη μεθόδευση της Δημοτικής Αρχής για την απαξίωση της Υπηρεσίας Πρασίνου, βάζοντας σε αυτήν τη μεθόδευση από προέδρους κοινοτήτων σε συνεργασία με εθελοντές, μέχρι «υιοθετήσεις» χώρων πρασίνου από τους «ενεργούς πολίτες», επικαλούμενη την έλλειψη προσωπικού.
Σήμερα βλέπουμε να ανεβαίνει «επίπεδο» και να προχωρά σε ιδιωτικοποίηση εργασιών της Υπηρεσίας Πρασίνου για τρία χρόνια (2021, 2022 και 2023), παγιώνοντας έτσι μια κατάσταση για τρία τουλάχιστον χρόνια, αφαιρώντας αυτό το αντικείμενο από την υπηρεσία και απαλλάσσοντας τη Δημοτική Αρχή από τη συγκεκριμένη ευθύνη, όταν θα υπάρχουν παράπονα συμπολιτών μας. Οι εργασίες που παραδίδονται στους ιδιώτες όπως αναφέρεται στην προκήρυξη της σύμβασης είναι όλοι οι χώροι των χέρσων επιφανειών που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Λαρισαίων και χρειάζονται αποψίλωση και απακάνθωση. Το ποσό που θα διατεθεί από τη Δημοτική Αρχή γι’ αυτές τις εργασίες είναι 750.000 ευρώ. Η Λαϊκή Συσπείρωση Λάρισας καλεί τους εργαζομένους του Δήμου να μη δεχθούν σε καμιά περίπτωση την παράδοση των Υπηρεσιών του Πρασίνου στους επιχειρηματίες, μέσω της σχεδιασμένης απαξίωσής τους. Σήμερα χρειάζεται να συγκρουστούν μ’ αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική και να παλέψουν για να στελεχωθούν όλες οι υπηρεσίες του Δήμου με μόνιμο προσωπικό, να ενισχυθεί η Υπηρεσία Πρασίνου με τα κατάλληλα μηχανήματα και να μην παραδοθεί κανένας κοινόχρηστος χώρος στις επιχειρηματικές ορέξεις».
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass