Τρόφιμα αξίας 1 εκατ. ευρώ θα μοιράσει ο Δήμος

ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Δημοσίευση: 21 Νοε 2020 21:04
Στιγμιότυπο από παλαιότερη διανομή  τροφίμων στο πλαίσιο του προγράμματος ΤΕΒΑ Στιγμιότυπο από παλαιότερη διανομή τροφίμων στο πλαίσιο του προγράμματος ΤΕΒΑ

Ο Δήμος Λαρισαίων ετοιμάζεται για τις κοινωνικές παροχές των Χριστουγέννων.

Εκ των βασικότερων, είναι η προσφορά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε οικονομικά αδύναμους πολίτες, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους άπορους (ΤΕΒΑ), για την οποία ήδη ξεκίνησε τον προγραμματισμό υλοποίησής της.
Συγκεκριμένα προχώρησε στην προκήρυξη διαγωνισμού για την προμήθεια, διανομή και αποθήκευση σε ωφελούμενους του προγράμματος των ειδών που θα διατεθούν για τα Χριστούγεννα. Σύμφωνα με την προκήρυξη το κόστος της προμήθειας ανέρχεται στα 913.691,50 ευρώ και περιλαμβάνει: αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ζυμαρικά, ελαιόλαδο παρθένο, φασόλια, φακές, ρύζι, φέτα, μοσχάρι, χοιρινό, γραβιέρα, καθαριστικό υγρό γενικής χρήσης, σκόνη πλυσίματος ρούχων, υγρό πιάτων και σαμπουάν. Ο ανάδοχος υποχρεούται να παραδώσει τα είδη σε χώρο που θα υποδείξει η Δημοτική Αρχή, κατά το στάδιο της τελικής διάθεσης των πακέτων στους τελικούς ωφελούμενους.
Συνήθως η διανομή πραγματοποιείται σε χώρο της Σκεπαστής Αγοράς της Νεάπολης. Φέτος λόγω των συνθηκών που επικρατούν με την έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού, εκτιμάται ότι η Δημοτική Αρχή θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην δημιουργηθεί συνωστισμός, αν και να θυμίσουμε ότι σε ανάλογη κατάσταση, την περασμένη άνοιξη, ο Δήμος Λαρισαίων πραγματοποίησε τη διανομή πόρτα-πόρτα , σε 2.557 σπίτια των δικαιούχων του προγράμματος στη Λάρισα.
Να σημειωθεί ότι το ίδιο πρόγραμμα υλοποιείται και σε άλλους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, με το σύνολο των ωφελούμενων να ανέρχεται στις 5.500 οικογένειες, οι οποίες πληρούν συγκεκριμένα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΤΑΜΕΙΟ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1