Κ. ΚΟΛΛΑΤΟΣ:

Ικανοποίηση για το σχολείο στο Μακρυχώρι

Δημοσίευση: 23 Νοε 2020 15:02

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Την ικανοποίησή της εκφράζει η παράταξη του πρώην δημάρχου Τεμπών κ. Κώστα Κολλάτου,

για την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του αναδόχου και του Δήμου Τεμπών, με διακριτό τίτλο: «Προσθήκη αιθουσών διδασκαλίας Δημοτικού Σχολείου Μακρυχωρίου».
Ενα σημαντικό έργο σχολικών υποδομών το οποίο αποτελούσε χρόνιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς και των δημοτών της ΔΕ Μακρυχωρίου.
Αναλυτικότερα σε σχετική δήλωση στην «Ε.τ.Δ.» σημειώνονται τα εξής:
«Επειδή θεωρούμε ότι πρέπει κάποια στιγμή να αποδίδονται τα του «Καίσαρος τω Καίσαρι», θα επιχειρήσουμε μια σύντομη αναδρομή στο ιστορικό του έργου.
Πρώτο βήμα αποτέλεσε η έγκριση του κτιριολογικού από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και του Δ. Τεμπών, μετά την έγκριση της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.
Μια πολύμηνη και πολύπαθη διαδικασία που πραγματοποιήθηκε το 2017.
Δεύτερο βήμα, η σύνταξη των απαραίτητων μελετών και η έγκρισή τους από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Τεμπών. Μια διαδικασία που υλοποιήθηκε το 2018 με την αμέριστη συμπαράσταση του κ. περιφερειάρχη και των εμπλεκόμενων φορέων, παραδίδοντας ένα ώριμο έργο έτοιμο προς χρηματοδότηση.
Τρίτο βήμα η κατάθεση πρότασης στο Υπουργείο Εσωτερικών τον Νοέμβριο του 2018 στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι, μετά την ανάλογη πρόσκληση από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.
Επόμενο βήμα η ένταξη τού έργου τον Απρίλιο του 2019.
Μια ένταξη αναμενόμενη καθώς ο Δήμος μας κατέθεσε από τους πρώτους ΟΤΑ προς αξιολόγηση την εν λόγω πρόταση που χαρακτηριζόταν από πλήρη ωριμότητα.
Στη συνέχεια μεσολάβησαν οι Δημοτικές και οι Εθνικές εκλογές του 2019 και η νέα Δημοτική Αρχή δημοπράτησε ως όφειλε το συγκεκριμένο έργο με την ανάληψη των καθηκόντων της.
Σημασία έχει ότι μετά από πολλές προσπάθειες υλοποιείται ένα σημαντικό έργο.
Ως δημοτική παράταξη δηλώνουμε την ικανοποίησή μας για τη συγκεκριμένη εξέλιξη, εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες σ’ όλους όσους συνέβαλαν στην αναβάθμιση των σχολικών υποδομών του Δήμου μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass