«Να ενισχυθούν λόγω Covid-19 και οι ελαιοπαραγωγοί βρώσιμης ελιάς»

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΜΠΩΝ Γ. ΜΑΝΩΛΗΣ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Μ. ΒΟΡΙΔΗ

Δημοσίευση: 24 Νοε 2020 15:20

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Παρέμβαση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάκη Βορίδη, κάνει με επιστολή του ο δήμαρχος Τεμπών, κ. Γιώργος Μανώλης, αναφορικά με τις βρώσιμες ελιές. Ο κ. Μανώλης ζητά από τον Υπουργό να ενεργήσει και να τροποποιήσει την ηλεκτρονική εφαρμογή ώστε να δεχθεί και τις αιτήσεις εκείνων των παραγωγών που στην αίτηση ενιαίας ενίσχυσης δηλώνουν ως βρώσιμες τις ελιές και αποκλείονται του δικαιώματος της ενίσχυσης και επίσης να συμπεριληφθούν και οι ετεροεπαγγελματίες ενεργοί παραγωγοί.


Παράλληλα ζητά ολιγοήμερη παράταση της προθεσμίας γιατί είναι δύσκολη η μετακίνηση, για όσους παραγωγούς δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, να μεταβούν σε σημεία που μπορούν να εξυπηρετηθούν, ως προς την υποβολή της ηλεκτρονικής δήλωσης, λόγω των μέτρων της πανδημίας.
Αναλυτικά στην επιστολή του ο κ. Μανώλης Τεμπών στον κ. Βορίδη αναφέρει:
«Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του μέτρου 21 για την καταβολή ενίσχυσης για τη στήριξη της παραγωγής ελαιολάδου από τις συνέπειες της πανδημίας λόγω κορονοϊού, σας κάνουμε γνωστό ότι στον Δήμο μας καλλιεργούνται περίπου 46.000 στρέμματα με ελαιόδεντρα με κύρια την ποικιλία διπλής κατεύθυνσης Αμφίσσης. Συνεπώς μέρος της παραγωγής πωλείται ως βρώσιμη και το υπόλοιπο πηγαίνει προς ελαιοποίηση. Όμως μεγάλο μέρος των ελαιοκαλλιεργητών δηλώνουν τις εκτάσεις στην αίτηση ενιαίας ενίσχυσης ως βρώσιμη, αν και μέρος της παραγωγής τους την οδηγούν για ελαιοποίηση στα ελαιοτριβεία της περιοχής. Φέτος με έξαρση της πανδημίας ήδη από την άνοιξη διαφαινόταν ότι θα ήταν δύσκολη η διάθεση νωπού καρπού και οι ελαιοπαραγωγοί προτίμησαν να οδηγήσουν μεγάλη ποσότητα ελιών στα ελαιοτριβεία για λάδι. Το πρόβλημα όμως προκύπτει διότι στην αίτηση ενιαίας ενίσχυσης έχουν δηλωθεί ως βρώσιμες και έτσι αποκλείονται του δικαιώματος της ενίσχυσης, αν και έχουν την ιδιότητα του κατά κύριο επάγγελμα γεωργού.
Παρακαλούμε όπως άμεσα ενεργήσετε και τροποποιήσετε την ηλεκτρονική εφαρμογή, ώστε να δεχθεί και τις αιτήσεις αυτών των παραγωγών που στην αίτηση ενιαίας ενίσχυσης δηλώνουν ως βρώσιμες τις ελιές και αποκλείονται του δικαιώματος της ενίσχυσης και επίσης να συμπεριληφθούν και οι ετεροεπαγγελματίες ενεργοί παραγωγοί, γιατί και αυτοί κινούν την τοπική μικροοικονομία της περιοχής μας και έχουν πληγεί οι εκμεταλλεύσεις τους και δικαίως θεωρούν τον εαυτό τους αδικημένο. Παράλληλα να δώσετε ολιγοήμερη παράταση της προθεσμίας γιατί είναι δύσκολη η μετακίνηση, για όσους παραγωγούς δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, να μεταβούν σε σημεία που μπορούν να εξυπηρετηθούν, ως προς την υποβολή της ηλεκτρονικής δήλωσης, λόγω των μέτρων της πανδημίας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass