«Η δημόσια υγεία εκπέμπει σήμα κινδύνου»

«ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΗΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑΣ» ΖΗΤΑ Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Δημοσίευση: 24 Νοε 2020 17:10

«Η δημόσια υγεία εκπέμπει SOS. Τέρμα στη θανατοπολιτική» τονίζει η περιφερειακή παράταξη «Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή» ζητώντας  να υπάρξει «σχεδιασμός για δημόσια υγεία πέρα από τον κύκλο της κερδοσκοπίας».
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της παράταξης: «Η κατάσταση στη Θεσσαλία είναι εκτός ελέγχου σε σχέση με τη διαχείριση της πανδημίας, αλλά και σε σχέση με τη γενική παροχή υπηρεσιών υγείας».


«Η Κυβέρνηση αντί να εγκύψει στη γενναία ενίσχυση του ΕΣΥ, στη βάση των εκκλήσεων των υγειονομικών και των σωματείων τους, στέλνει ενισχυμένες αστυνομικές δυνάμεις στη Βόρεια Ελλάδα για να εντείνει το δόγμα της «ατομικής ευθύνης». Και όμως την ίδια στιγμή ο υπερδιογκωμένος και χιλιοεπιδοτημένος τομέας της ιδιωτικής υγείας (μόνο στη Λάρισα ο ιδιωτικός τομέας έχει 2.500 κρεβάτια νοσηλείας απέναντι σε μόλις 900 των δημόσιων νοσοκομείων...), όχι απλά δεν επιτάσσεται για τις ανάγκες της δημόσιας υγείας, αλλά ουσιαστικά διαπραγματεύεται τα κέρδη του και τη λιγότερο δυνατή έκθεσή του. Και όμως την ίδια στιγμή ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός προτείνει την «επίταξη» της «Αρωγής», μιας κλειστής μονάδας υγείας, για να μην μπει χέρι στους ιδιαίτερα προσφιλείς του κλινικάρχες. Και όμως την ίδια στιγμή το «ΙΑΣΩ» Θεσσαλίας, μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές κλινικές, πουλάει «εταιρική κοινωνική ευθύνη» και «εθνική ενότητα», παίρνοντας από τα δημόσια νοσοκομεία οποιαδήποτε άλλη υγειονομική φροντίδα, καθώς αυτά μετατρέπονται ουσιαστικά σε μονοθεματικές κλινικές. Πλέον είναι ηλίου φαεινότερον πως η εγκληματική πολιτική της Κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα οδήγησε στα όριά του το σύστημα υγείας και συνέβαλε στην περαιτέρω διάδοση του ιού».
 Σε αυτό το κάδρο περίοπτη θέση κατέχει η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός. Μέχρι την εκδήλωση του νέου κύματος της πανδημίας αρκούταν να επαναλαμβάνει αυτάρεσκα «πως η Θεσσαλία βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση». Κάτι που δεν παρέλειπε να επιβεβαιώνει παρελκυστικά όλο το κυβερνητικό επιτελείο. Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του καθηγητή Χατζηχριστοδούλου (μέλος της Επιτροπής Λοιμοξιολόγων του Υπουργείου) στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τον ουρισμό (19/06/2020) που ανέφερε πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας «αναδείχτηκε σε Περιφέρεια-πρότυπο στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης». Είναι η Περιφέρεια που επί 2 μήνες είχε βάλει στον πάγο θέμα συζήτησης που έθεσε η Αριστερή Παρέμβαση και αφορούσε τα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και το συζήτησε τελικά όταν τα σχολεία έκλεισαν».  «Σε αυτό το πλαίσιο η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία δεν ιεραρχεί απλά την πάλη για την επιβολή άμεσων μέτρων στήριξης του ΕΣΥ, αλλά θέτει και τις πολιτικές προϋποθέσεις της διάσωσης του λαού. Και αυτές δεν μπορεί να είναι άλλες από την παραβίαση των δημοσιονομικών στόχων για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών σε υγεία και διατροφή, το άμεσο μπλοκάρισμα όλου του αντεργατικού οπλοστασίου και ο κοινωνικός επανασχεδιασμός των βασικών τομέων αναπαραγωγής της ανθρώπινης ζωής εις βάρος του κεφαλαίου. Ο κοινωνικός πόλεμος ενάντια σε Κυβέρνηση και κεφάλαιο είναι όρος επιβίωσης για την εργαζόμενη πλειοψηφία» καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass