«Συνεχίζουμε με υπευθυνότητα – Μένουμε ασφαλείς»

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΑΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑ

Δημοσίευση: 25 Νοε 2020 15:59

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Απάντηση στις κατηγορίες δημοτικών συμβούλων της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Αγιάς, οι οποίοι με επιστολή τους στην «Ε», έκαναν λόγο «για ανυπαρξία στον αγώνα μείωσης της διασποράς του κορονοϊού και αντιμετώπισης των προβλημάτων που

έχει επιφέρει η πανδημία», δίνει, επίσης με επιστολή του προς την «Ε», ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας στην οποία αναφέρει τα εξής:
«Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αγιάς, από το πρώτο ξέσπασμα της πανδημίας, φρόντισε να πάρει όλα τα απαιτούμενα μέτρα, ώστε να εμποδίσει τη διάδοση του ιού στην περιοχή μας, όσο αυτό ήταν δυνατό, με όλες τις δυνάμεις της. Η μεγαλύτερη απόδειξη των προσπαθειών της Πολιτείας, της Περιφέρειας, του Δήμου και του προσωπικού του, αλλά πρωτίστως των δημοτών της Αγιάς, είναι το αποτέλεσμα του πρόσφατου κύκλου εξετάσεων με rapid τεστ, στα οποία βρέθηκαν μόλις δύο θετικοί συμπολίτες μας (ο ένας εισερχόμενος), μετά από 114 εξετάσεις. Από τον Μάιο ακόμα ο Δήμος Αγιάς μοίρασε μάσκες στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους υπαλλήλους. Πήρε μέτρα στήριξης των πληγέντων δημοτών. Μοίρασε πληροφοριακό υλικό, έθεσε σε λειτουργία τηλέφωνα για την εξυπηρέτηση των πολιτών 24 ώρες το 24ωρο, αύξησε τις ψηφιακές υπηρεσίες, δημιούργησε την πλατφόρμα “Μένουμε Ενεργοί” και βέβαια όλο το στελεχιακό του δυναμικό με αυταπάρνηση και προσήλωση τέθηκε στην υπηρεσία των συμπολιτών μας από την πρώτη στιγμή.
Όλη αυτή η διαχείριση, αλλά και τα αποτελέσματα, κατέταξαν τον δήμο μας μεταξύ των δήμων με το μικρότερο επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα και ανέδειξαν τα οφέλη της άμεσης ανταπόκρισης των κρατικών δομών, της αυτοδιοίκησης και των πολιτών.
Σε όλους τους παραπάνω, αλλά ιδιαίτερα στους συμπολίτες μας αξίζουν τα συγχαρητήρια! Και πραγματικά νιώθω την ανάγκη να σας ευχαριστήσω προσωπικά για την προσήλωση και την επιμονή σας, τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που επιδείξατε! Και σας ζητάω να συνεχίσουμε! Κερδίσαμε μια μάχη, έχουμε δρόμο ακόμη για να κερδίσουμε τον πόλεμο. Δεν εφησυχάζουμε, δεν χαλαρώνουμε, αυτή η νίκη μας πεισμώνει περισσότερο!
Βέβαια η “προφητική” ανακοίνωση της μείζονος μειοψηφίας ήταν μια πραγματικά δυσάρεστη έκπληξη. Διαπίστωσαν δήθεν ελλιπή πληροφόρηση των δημοτών της Αγιάς και μάλιστα σε μια εποχή που το ζήτημα της πανδημίας τείνει να γίνει το αποκλειστικό θέμα απασχόλησης της κοινωνίας μας! Διέσπειραν με τρόπο ανεύθυνο και εντελώς λαϊκίστικο ψευδείς ειδήσεις, μιλώντας για “κάμποσες περιπτώσεις” με μοναδικό στοιχείο επιβεβαίωσης της “πληροφορίας” το αυθαίρετο συμπέρασμα ότι “κάπως έτσι θα είναι αφού είμαστε κοντά στη Λάρισα”. Και φυσικά διαψεύστηκαν από την ίδια την πραγματικότητα. Γνωρίζουμε όλοι μας πως τα 365 χιλιόμετρα που χωρίζουν την Αγιά από την Αθήνα, είναι μεγάλη απόσταση για να καταλάβει κάποιος πόσο κοντά είναι η δημοτική αρχή στους πολίτες. Αδυνατούν να καταλάβουν επίσης, ότι τέτοιες περίοδοι δεν προσφέρονται για μικροπαραταξιακά οφέλη. Δεν γίνεται στο μέσο μιας επίπονης προσπάθειας να αμφισβητείς την υπευθυνότητα των συμπολιτών σου και να μηδενίζεις την προσπάθειά τους. Ας περάσει η πανδημία και εδώ είμαστε.
Η αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού ήταν και θα είναι πάντα στο πλευρό των πολιτών. Είμαστε εδώ, με την αλληλεγγύη μας, τις κοινωνικές μας δομές, με τους ανθρώπους μας. Μπορούμε να βγούμε νικητές και από αυτή τη δοκιμασία. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, στηρίζουμε ο ένας τον άλλο, βοηθάμε τους αδύνατους. Με υπευθυνότητα και αισιοδοξία θα νικήσουμε!».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass