Ο «Ικαρος» κοσμεί τον κυκλικό κόμβο της 110 Π.Μ.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ -ΕΝΑ ΦΤΕΡΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ F16 ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

Δημοσίευση: 29 Νοε 2020 21:03

Ενας «Ικαρος» που αποτελεί έργο του εικαστικού Γ. Σακαλλίδη αλλά και ένα φτερό

(«πτέρυγα») αεροσκάφους Α7 κοσμούν πλέον τον κυκλικό κόμβο της λεωφόρου Καραμανλή στη διασταύρωση με την Αεροπορική Βάση Λάρισας αλλά και την είσοδο, αντίστοιχα, της 110 Πτέρυγας Μάχης.
Το νέο έργο του Γ. Σακαλλίδη τοποθετήθηκε στο πλαίσιο απόφασης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, οι κυκλικοί κόμβοι να επενδύονται πολιτιστικά με έργα τέχνης τα οποία θα συνδέονται με την περιοχή ή με την ιστορία της περιοχής. Πρόκειται για μια ξεχωριστή προσπάθεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας να αναδειχθούν οι κυκλικοί κόμβοι - που κυριαρχούν πλέον στα νέα οδικά έργα – με εικαστικές παρεμβάσεις, ιστορικές ή πολιτιστικές, πέραν των έργων φωταγώγησης, πρασίνου κ.λπ.
Στο ίδιο πλαίσιο αυτό, τοποθετήθηκαν οι «Ακρίτες» του Α. Καρακωνσταντάκη στον κυκλικό κόμβο της ΔΕΥΑΛ, ακολούθησε ο «Μυρμιδόνας» - επίσης του Γ. Σακαλλίδη - στον κυκλικό κόμβο στην είσοδο των Φαρσάλων, ενώ απομένει το έργο Λαρισαίου δημιουργού στον κυκλικό κόμβο της οδού Βόλου.
Δίπλα από τον «Ικαρο», στην είσοδο της 110 ΠΜ και με μέριμνα του ΑΤΑ τοποθετήθηκε επίσης μια πτέρυγα αεροσκάφους Α7, αεροσκάφος που συνδέεται από το 1977 με την ιστορία της Αεροπορικής Βάσης Λάρισας, καθώς τότε μεταστάθμευσε στη Λάρισα η 347 Μοίρα Δίωξης Βομβαρδισμού με αεροσκάφη Α-7Η.
Το φτερό φέρει το νούμερο 110 που απoτελεί τον αριθμό του πρώτου ελληνικού μαχητικού F16 όπως και τον αριθμό της 110 Πτέρυγας Μάχης Λάρισας, όπως τέλος φέρει και το «φάντασμα» που αποτελεί το χαρακτηριστικό κλήσης της 337 Μοίρας.                            

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass