Πληρώνει 4 εκατ. ευρώ σήμερα το Οινοποιείο στον Τύρναβο

ΕΞΟΦΛΕΙ ΣΤΑ 500 ΜΕΛΗ-ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΥΣ ΤΟ 100% ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΙΣΚΟΜΙΣΗΣ * ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΙΤΣΙΡΙΓΓΟΥ ΣΤΗΝ «Ε»

Δημοσίευση: 01 Δεκ 2020 21:45

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Μεγάλη οικονομική ανάσα για την τοπική κοινωνία του Τυρνάβου και της περιοχής τα χρήματα που μπαίνουν σήμερα στους λογαριασμούς των δικαιούχων από τον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου, ο οποίος πληρώνει τα πάνω από 500 μέλη-συνεταίρους, οι

οποίοι το προηγούμενο διάστημα παρέδωσαν τα σταφύλια τους στο Οινοποιείο και μάλιστα με πολύ καλές τιμές. Σήμερα τα μέλη εισπράττουν μέσω της Τράπεζας Πειραιώς, ενόψει και των Χριστουγέννων το 100% όσων δικαιούνται για την παράδοση των σταφυλιών τους. Συνολικά περί τα 4 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν στα νοικοκυριά της περιοχής. Για πρώτη φορά μάλιστα η καταβολή είναι και εξόφληση, αφού αφορά το σύνολο του ποσού, το οποίο μέχρι πέρυσι πληρώνονταν σε δύο δόσεις (Χριστούγεννα και Πάσχα).
Η λειτουργία και παρέμβαση του συνεταιρισμού στην περιοχή είναι καταλυτική και είχε ως αποτέλεσμα οι τιμές των σταφυλιών, για όλους τους αμπελοκαλλιεργητές, να κρατηθούν σε υψηλά επίπεδα και κατά συνέπεια οι απολαβές.
Το Οινοποιείο Τυρνάβου μετά την πολύχρονη επιτυχημένη προσφορά ποιοτικών λαϊκών κρασιών εδώ και πολύ καιρό συνεχίζει την παρουσία του στην ελληνική αγορά και όχι μόνο και με κρασιά τοπικών οίνων ποιότητας, τα οποία ήδη κατέχουν σημαντική θέση.
Σε σχετική του δήλωσή του στην «Ε», ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, κ. Χρήστος Τσιτσιρίγγος, επισημαίνει: «Η διοίκησή μας δεν κάνει τίποτα παραπάνω από το να είναι συνεπής στην πολιτική που υποσχέθηκε στα μέλη του Συνεταιρισμού, τα οποία μας έδωσαν την εντολή να την εφαρμόσουμε.
Με σκληρή δουλειά και οργάνωση θέσαμε ως πρώτο στόχο μας τον εξορθολογισμό του κόστους που βάραινε τον Συνεταιρισμό, με κύριο και αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του συνεταιρισμού και των παραγωγών μας.
Παρά την τραγική κατάσταση που βιώνει ολόκληρη η χώρα, η κοινωνία και η οικονομία μας, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, καταφέραμε να ανταποκριθούμε πλήρως στα όσα σχεδιάσαμε, φτάνοντας σήμερα στο σημείο της ανακοίνωσης της πληρωμής του 100% του ποσού όλων των μελών μας.
Γνωρίζουμε καλά τι έχουμε μπροστά μας, ωστόσο είμαστε έτοιμοι να διαχειριστούμε κάθε κατάσταση, καθώς όλα πλέον έχουν μπει σε μια σειρά. Δουλεύουμε σκληρά, μεθοδικά, με σχέδιο για τον συνεταιρισμό και δεν πρόκειται να σταματήσουμε να διεκδικούμε, να παράγουμε, να σχεδιάζουμε, να καινοτομούμε.
Συνεχίζουμε με μοναδικό στόχο έναν μεγάλο και υγιή Συνεταιρισμό-πρότυπο για ολόκληρη τη χώρα».
Κανονικά, εξ ολοκλήρου και για πρώτη φόρα μετά από πολλά χρόνια πληρώνονται σήμερα οι συνέταιροι του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου». Τέλος, ο κ. Τσιτσιρίγγος ευχήθηκε καλές γιορτές και πάντα οι καταναλωτές να προτιμούν τα συνεταιριστικά προϊόντα.
ΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
Ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου ιδρύθηκε το 1961 από την Ε.Α.Σ. Λάρισας Τυρνάβου Αγιάς και το 1978 πέρασε στον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου, που ιδρύθηκε από αγρότες αμπελοκαλλιεργητές της περιοχής Τυρνάβου με σκοπό τη διασφάλιση και την αξιοποίηση της παραγωγής τους.
Η ανοδική πορεία που ακολούθησε από τότε σε όλους τους τομείς της δραστηριότητάς του, τον αναδεικνύει σε έναν από τους καλύτερους Συνεταιρισμούς της χώρας. Η δυναμική αμπελοκαλλιέργεια της περιοχής Τυρνάβου, βρήκε την έκφραση και τη στήριξή της, μέσα από τα προϊόντα του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού.
Παράγονται πολλών ειδών οίνοι, συμπυκνωμένα γλεύκη, αποστάγματα (τσίπουρα), ούζο και όλα από τα σταφύλια της περιοχής Τυρνάβου. Ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου είναι πιστοποιημένος κατά ISO 9001/2000 καθώς και 1SO 22.000 και στους αμπελώνες των μελών του εφαρμόζεται σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης κατά AGRO 2.1-2.2».
Το σύνολο των αμπελιών που καλλιεργούν τα μέλη είναι 9.000 στρέμματα οινοποιήσιμων σταφυλιών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass