«Ανέξοδη κριτική Αγοραστού στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ»

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΜΕΣΟΧΩΡΑ

Δημοσίευση: 01 Δεκ 2020 16:40

«Η ακύρωση από το ΣτΕ της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) του φράγματος της Μεσοχώρας, αποτέλεσε για τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, άλλη μία ευκαιρία να ασκήσει ανέξοδη κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση, σερβίροντας το ξαναζεσταμένο πιάτο του «για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ».


Η πραγματικότητα, για πολλοστή φορά, είναι ότι ο κ. Αγοραστός, εφευρίσκει αφορμές αφενός αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα μείζονα ζητήματα, όπως η αντιμετώπιση της πανδημίας και αφετέρου κάλυψης των δικών του ευθυνών».
Αυτό υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας επισημαίνοντας:
«Η ανακοίνωση της ακύρωσης της ΑΕΠΟ του Φράγματος Μεσοχώρας αποτελεί μια αρνητική εξέλιξη σε σχέση με τον σχεδιασμό και τη στρατηγική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Στην παρούσα φάση είναι αδύνατος οποιοσδήποτε περαιτέρω σχολιασμός γιατί η περίληψη της απόφασης που έχει δημοσιευτεί δεν είναι επαρκής.
Για τον λόγο αυτόν απαιτείται να περιμένουμε την έκδοση του πλήρους κειμένου της απόφασης του ΣτΕ, προκειμένου να προκύψουν ολοκληρωμένα συμπεράσματα και να προτείνουμε τα επόμενα βήματα.
Επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν το έργο του Υδροηλεκτρικού Φράγματος Μεσοχώρας να αδειοδοτηθεί, ως ένα αυτόνομο υδροηλεκτρικό έργο, να αποσυνδεθεί από την εκτροπή του Αχελώου, με βάση τα θεσμικά κείμενα και τις αποφάσεις του ΣτΕ και της ΕΕ, να δρομολογηθούν οι σχετικές διαδικασίες του Δήμου Πύλης, ικανοποιώντας πλήρως τους όρους και τις μέχρι τότε αποφάσεις του ΣτΕ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συμβάλλοντας στον ενεργειακό προγραμματισμό της Ελλάδας ως προς τις ΑΠΕ, χωρίς προβλήματα στο φυσικό περιβάλλον και να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των πολιτών και ιδιαίτερα του οικισμού της Μεσοχώρας.
Για τον λόγο αυτόν συμπεριέλαβε στην Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων ένα σχέδιο περιβαλλοντικής αποκατάστασης της περιοχής και ικανοποίησης των αιτημάτων των κατοίκων, οικιστικής και πολεοδομικής αποκατάστασης, που παρόλο που δεν ήταν κεντρικό περιβαλλοντικό θέμα, ήταν όμως πολιτική και κοινωνική αναγκαιότητα.
Επισημαίνεται ότι η ΑΕΠΟ συντάχθηκε με συνεισφορά όλων των φορέων και χωρίς να έχει κατατεθεί καμία διαφωνία από πολιτικούς ή αυτοδιοικητικούς φορείς της περιοχής και της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ο εκτενής διάλογος με όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές και με τους κατοίκους οργανώθηκε με επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ.
Μετά τις προτάσεις των φορέων και τις εισηγήσεις των υπηρεσιών, το κείμενο βελτιώθηκε ώστε να ικανοποιεί όλες τις πλευρές και ακολούθησε η υπογραφή της ΑΕΠΟ παρουσία όλων των φορέων στις 2 Αυγούστου 2017 και κανείς εκ μέρους των κομμάτων, κινήσεων πολιτών και αυτοδιοικητικών φορέων δεν έθεσε ζητήματα ελλείψεων και αιτιάσεων. Για τον λόγο αυτόν δεν έχει βάση καμία κριτική προς τον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την απορριπτέα απόφαση του ΣτΕ, γιατί οποιαδήποτε επίρριψη ευθυνών θα πρέπει να συνοδεύεται και από τεκμηρίωση.
Ο κ. Αγοραστός θα έπρεπε να ήταν καλύτερα προετοιμασμένος και ενημερωμένος ως προς την ολοκληρωμένη κρίση του δικαστηρίου.
Ως περιφερειάρχης Θεσσαλίας ήταν παρών σε όλες τις διαδικασίες σύνταξης και έκδοσης της ΑΕΠΟ, χωρίς να έχει διατυπωθεί καμία ένσταση εκ μέρους του αλλά και εκ μέρους όλων των υπολοίπων φορέων και ενδιαφερομένων μερών επί του κειμένου της ΑΕΠΟ. Οι μετά Χριστόν προφήτες δεν ωφελούν την κοινωνία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
PROCREDIT BANK
αυτοκινητοδρομος αιγαιου

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1