Βαριά «καμπάνα» σε δύο για διακίνηση κοκαΐνης

ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΝ ΩΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ ΑΛΛΑ ΔΙΑΚΙΝΟΥΣΑΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΡΗΣΤΕΣ

Δημοσίευση: 02 Δεκ 2020 21:04

Βαρύς ο πέλεκυς του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας για δύο αλλοδαπούς

οι οποίοι, στις αρχές του 2019, διακίνησαν τουλάχιστον 700 γραμμάρια κοκαΐνης σε δεκάδες Βολιώτες αποκομίζοντας, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τουλάχιστον 63.000 ευρώ. Ο λόγος για δύο Αλβανούς υπηκόους, 35 και 31 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι συνελήφθησαν τον Ιούνιο του 2019 στα Κάτω Λεχώνια Μαγνησίας από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, κατηγορούμενοι μεταξύ άλλων για διακίνηση ναρκωτικών και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράνομης εισόδου στη χώρα. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, παρά τα μέτρα περιορισμού του κορονοϊού, συνεδρίασε χθες κατ’ εξαίρεση προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος της υπέρβασης του ανωτάτου ορίου κράτησης, για να επιβάλει τελικά ποινή κάθειρξης 11 και 11,5 ετών αντίστοιχα στους δύο κρατούμενους οι οποίοι επέτρεψαν τελικά στις Φυλακές, καθώς η έφεση δεν είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα.
Μάλιστα στον δεύτερο κρατούμενο, που δύο φορές εισήλθε παράνομα στην Ελλάδα, πέραν της κάθειρξης επιβλήθηκε πρόσθετα και χρηματική ποινή ύψους 50.500 ευρώ.
Αντίθετα, το Δικαστήριο έπαυσε, υπό όρους, τη δίωξη σε βάρος της 6ης κατηγορούμενης, ενώ αθώος λόγω αμφιβολιών κρίθηκε ο πέμπτος κατηγορούμενος, ηλικίας 54 και 37 ετών αντίστοιχα, και οι δυο τους κάτοικοι Κάτω Λεχωνίων. Στο πλαίσιο της πολύμηνης αστυνομικής έρευνας, που ολοκληρώθηκε με συλλήψεις στις 29 Ιουνίου του 2019 ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία άλλων δύο εμπλεκομένων στην υπόθεση (σ.σ. επίσης Αλβανοί υπήκοοι ηλικίας 33 και 24 ετών) οι οποίοι διέφυγαν της σύλληψης, με τον 33χρονο, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. να έχει αρχηγικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση.ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΡΗΣΤΕΣ
Στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης, σχηματίστηκε επίσης δικογραφία σε βάρος ακόμα 80 Βολιωτών για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών ουσιών, καθώς φαίνεται πως ήταν αυτοί που αγόραζαν τις δόσεις κοκαΐνης από τον 35χρονο και τον 31χρονο που κατά τα άλλα εργάζονταν ως εργάτες γης σε αγροτικές εργασίες στην περιοχή ή και ως ελαιοχρωματιστές. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι δύο συλληφθέντες, μαζί με τους άλλους δύο που αναζητούνται, στις αρχές του 2019 φαίνεται πως διακίνησαν «τουλάχιστον 700 γραμμάρια κοκαΐνης, αποκομίζοντας παράνομα κέρδος που αποτιμάται σε τουλάχιστον 63.000 ευρώ», ενώ φέρονται επίσης ως «υπεύθυνοι για τη διακίνηση της κοκαΐνης σε χρήστες ναρκωτικών ουσιών στα Κάτω Λεχώνια Μαγνησίας». Κοκαΐνη που εκτιμάται ότι προμηθεύονταν από την Αλβανία.
Από την αστυνομική έρευνα έχει καταγραφεί αναλυτικά η διάθεση της κοκαΐνης σε εκατοντάδες περιπτώσεις, με αποτέλεσμα να σχηματισθεί δικογραφία σε βάρος 80 Βολιωτών για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών ουσιών, καθώς φέρεται να ήταν χρήστες ναρκωτικών και όχι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.
Οι δύο συλληφθέντες, στο πλαίσιο των απολογιών τους χθες, αρνήθηκαν ουσιαστικά όλες τις σε βάρος τους κατηγορίες και ειδικότερα αυτή της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. Ομολόγησαν ωστόσο ότι διακινούσαν την κοκαΐνη όχι για εμπορία, αλλά για να εξασφαλίζουν τη δική τους δόση, «ομολογώντας» όπως υπογράμμισε και η εισαγγελέας της έδρας «την εξάρτηση από ναρκωτικές ουσίες». Εξαρτημένη από ναρκωτικά δήλωσε και η 6η κατηγορούμενη – κάτοικος της περιοχής. Η εισαγγελέας στην αγόρευσής της πρότεινε την ενοχή των δύο συλληφθέντων -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- την αθώωση λόγω αμφιβολιών του πέμπτου κατηγορουμένου, ενώ δέχθηκε την εξάρτηση της 6ης κατηγορούμενης.
Το Δικαστήριο επέβαλε κάθειρξη 11 ετών στον 35χρονο, ενώ στον 31χρονο επέβαλε κάθειρξη 11,5 ετών και χρηματικό πρόστιμο 50.500 ευρώ. Οι δύο συλληφθέντες επέστρεψαν τελικά στη φυλακή, καθώς η δικαστική απόφαση δεν είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα. Το Δικαστήριο αθώωσε τον 5ο κατηγορούμενο, ενώ έπαυσε τη δίωξη σε βάρος της 6ης κατηγορούμενης.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass