«Χρέος όλων η ισότιμη πρόσβαση των ΑμεΑ στην εκπαίδευση»

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Δημοσίευση: 04 Δεκ 2020 15:12

Μήνυμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία που ήταν χθες 3 Δεκεμβρίου,

απέστειλε η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Βασιλική Ζιάκα.
Στο μήνυμά της αναφέρει: «Η 3η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ το 1992 ως η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Αποτελεί μια υπενθύμιση για όλους για ευαισθητοποίηση και καλλιέργεια ενσυναίσθησης, τον σεβασμό της διαφορετικότητας και την παραδοχή ότι όλοι έχουμε το ίδιο δικαίωμα στην ύπαρξη, στην αξιοπρέπεια, στις ευκαιρίες για συνανθρώπους μας που εξαιτίας κάποιας αναπηρίας αδυνατούν να έχουν πρόσβαση σε αγαθά και υπηρεσίες που για τους υπόλοιπους είναι αυτονόητα.
Πώς μπορούν να αρθούν τα εμπόδια και η καθημερινότητα και όλη η ζωή τους να γίνει πιο εύκολη; Εκτός του χρέους της Πολιτείας να διασφαλίσει σε κάθε τομέα την πρόσβαση και αυτών των πολιτών της, η απάντηση είναι η Παιδεία. Η Παιδεία ανοίγει τους ορίζοντές τους. Γι’ αυτό και υπάρχει υποχρέωση και μέριμνα για ισότιμη πρόσβαση όλων τους στην εκπαίδευση και σε κάθε εκπαιδευτική δραστηριότητα, εξασφαλίζοντας την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή, το κατάλληλο διδακτικό υλικό και το κατάλληλο προσωπικό.
Η πανδημία που διανύουμε έδειξε σε όλους πόσο πολύτιμο είναι το μεγαλείο της ζωής, πόσο εύθραυστη για όλους είναι η ισορροπία μεταξύ της υγείας και της ασθένειας, μεταξύ της δύναμης και της αδυναμίας/ ανημποριάς, της ικανότητας και του περιορισμού αυτής. Διδασκόμαστε από τη δύναμη ψυχής τους και άλλες αρετές και δεξιότητες που έχουν αναπτύξει στον καθημερινό αγώνα της ζωής και να συνειδητοποιήσουμε ότι όλοι ανεξαιρέτως είμαστε ισότιμοι συνοδοιπόροι στο ταξίδι της ζωής. Και γι’ αυτό τους θαυμάζουμε και τους ευχαριστούμε».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass