Ανεμος ...αναπλάσεων στα παράλια του Δήμου Αγιάς

ΝΕΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ, ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ 13 ΧΛΜ., ΧΩΡΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΙ 10 ΝΕΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΥ - ΣΩΤΗΡΙΤΣΑΣ –ΒΕΛΙΚΑΣ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 3,3 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 05 Δεκ 2020 15:30
Σε όλο το μήκος του παραλιακού μετώπου του Δήμου Αγιάς,  από το αλιευτικό καταφύγιο Αγιοκάμπου, έως τα βραχάκια της Βελίκας θα γίνουν οι αναπλάσεις Σε όλο το μήκος του παραλιακού μετώπου του Δήμου Αγιάς, από το αλιευτικό καταφύγιο Αγιοκάμπου, έως τα βραχάκια της Βελίκας θα γίνουν οι αναπλάσεις

Νέα πεζοδρόμια, χώρους πρασίνου, ποδηλατόδρομο συνολικού μήκους 13 χιλιομέτρων και 10 επιπλέον χώρους στάθμευσης αποκτούν τα παράλια του Δήμου Αγιάς με χρηματοδότηση ύψους 3,3 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την έγκριση διάθεσης πίστωσης που οδηγεί στη δημοπράτηση του έργου, με δικαιούχο και φορέα υλοποίησης τον Δήμο Αγιάς. Για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου του Δήμου Αγιάς, η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει χρηματοδοτήσει έργα συνολικού ύψους 6,5 εκατομμυρίων ευρώ, που βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης και περιλαμβάνουν τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην επαρχιακή οδό Αγιόκαμπος - Σωτηρίτσα -Βελίκα, από το αλιευτικό καταφύγιο Αγιοκάμπου μέχρι τα Βραχάκια Βελίκας, τη βελτίωση της δημοτικής οδού εντός του οικισμού, τα κύρια οδικά τμήματα των προσβάσεων προς τον παραλιακό δρόμο και την κατασκευή τριών γεφυρών στις θέσεις ρέμα Πουρί, ρέμα Ηλεκτρολόγων και ρέμα Πλατανιά.
Ο Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ
«Το επόμενο διάστημα δημοπρατείται ένα ακόμη έργο ανάπλασης που έρχεται να προστεθεί στα σημαντικά έργα υποδομής που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας στα παράλια του Δήμου Αγιάς» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και προσθέτει: «Σε συνεργασία με τον δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα και τις τεχνικές υπηρεσίες μας ολοκληρώνουμε έργα ουσίας , που αλλάζουν την εικόνα των παραλίων. Τα νέα πεζοδρόμια, οι ποδηλατόδρομοι και οι χώροι πρασίνου, που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας εντάσσονται σε ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό συνολικού προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ με στόχο τη δημιουργία μιας ενιαίας, αναβαθμισμένης και αισθητικά σύγχρονης παράκτιας ζώνης, την ανάδειξη του φυσικού κάλλους της περιοχής, την ενίσχυση των δραστηριοτήτων με σκοπό την προσέλκυση κοινού και την αύξηση της τουριστικής δραστηριότητας στην περιοχή» προσθέτει ο περιφερειάρχης.
ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΡΓΟΥ
-Πεζοδρόμια: Προς την πλευρά της θάλασσας θα κατασκευαστεί νέο πεζοδρόμιο σε επαφή με το ασφαλτικό. Το τυπικό πλάτος του πεζοδρομίου είναι 2,0 μ. μαζί με τα κράσπεδα. Το ύψος από την επιφάνεια κυκλοφορίας είναι 15 εκ ώστε να εξασφαλίζεται ότι δεν είναι δυνατή η βατότητα από τα οχήματα. Το πεζοδρόμιο θα βρίσκεται συνεχώς σε επαφή με την οδό.
Το πεζοδρόμιο θα προσαρμόζεται και θα διακόπτεται στα υφιστάμενα πεζοδρόμια όπου αυτά έχουν κατασκευαστεί προς την παραλιακή οριογραμμή, δηλαδή στις θέσεις στάθμευσης στη Βελίκα, στις αναπλάσεις Κ. Σωτηρίτσας και Αγιοκάμπου, καθώς επίσης και στο τέλος της χάραξης, στα πεζοδρόμια που ήδη κατασκευάστηκαν πριν το λιμάνι του Αγιόκαμπου. Σε κατάλληλες θέσεις το πεζοδρόμιο θα βυθίζεται ώστε το ύψος του κρασπέδου να μεταβάλλεται σταδιακά από 15 εκ. σε 6 εκ. ώστε να είναι δυνατή η διέλευση οχημάτων προς την αμμουδιά.
Η βύθιση θα γίνεται με κλίση υ/β=1/10. Η επιφάνεια του πεζοδρομίου θα διαμορφώνεται σταμπωτή. Κράσπεδα θα τοποθετηθούν και από τις δύο πλευρές του πεζοδρομίου ώστε να εγκιβωτιστεί το υλικό πλήρωσης. Η επιφάνεια του πεζοδρομίου θα διαμορφωθεί με κλίση 2,0% προς την οδό.
-Ποδηλατόδρομος: Παράλληλα με το πεζοδρόμιο, θα κατασκευαστεί ποδηλατόδρομος. Η κατασκευή πρώτα του πεζοδρομίου και έπειτα του ποδηλατόδρομου γίνεται για τους παρακάτω λόγους: Απαιτείται προστασία των ποδηλατών από το άνοιγμα των θυρών των αυτοκινήτων στην περίπτωση που αποβιβάζονται επιβάτες στο άκρο του οδοστρώματος. Στον παράπλευρο χώρο της οδού υπάρχουν οι στύλοι ηλεκτροφωτισμού.
Αυτοί μπορούν να βρίσκονται στην επιφάνεια του πεζοδρομίου. Δεν μπορούν όμως να βρίσκονται στην επιφάνεια του ποδηλατόδρομου. Το τυπικό πλάτος του είναι 2,5 μ. με τα κράσπεδα. Στη Βελίκα λόγω έλλειψης βάθους της παραλίας, ο ποδηλατόδρομος θα βρίσκεται σε επαφή με το πεζοδρόμιο. Στη Σωτηρίτσα και στον Αγιόκαμπο, λόγω διαθέσιμου χώρου, ο ποδηλατόδρομος είναι διαχωρισμένος από το πεζοδρόμιο σχεδόν σε όλο του το μήκος.
-Θέσεις στάθμευσης: Θα διαμορφωθούν συνολικά 10 νέοι χώροι στάθμευσης και θα διατάσσονται κάθετα στον άξονα της οδού για καλύτερη εκμετάλλευση του πάρκινγκ. Στις υπόλοιπες θέσεις, οι θέσεις στάθμευσης διαχωρίζονται από την κυκλοφορία με διαχωριστική νησίδα, απομονώνοντας έτσι τους ελιγμούς στάθμευσης και περιορίζοντας τις κινήσεις εισόδου και εξόδου στο πάρκινγκ μόνο σε δύο θέσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass