Αλαλούμ με αποζημιώσεις, αιχμές του διοικητή κατά ΕΛΓΑ Λάρισας

ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΒΑΜΒΑΚΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ, ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΓΙΑ ΖΗΜΙΕΣ ΤΟΥ 2017 -ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΕΛΓΑ

Δημοσίευση: 09 Ιαν 2021 21:01

Ενοχλημένη εμφανίζεται η ηγεσία του ΕΛΓΑ από τους χειρισμούς των υπευθύνων του τοπικού

υποκαταστήματος Λάρισας, τόσο για τις καθυστερήσεις που σημειώθηκαν στην αποζημίωση των πληγέντων από τον «Ιανό», όσο και για τις καθυστερήσεις στην έκδοση των πορισμάτων και πληρωμής των ΚΟΕ (πρώην ΠΣΕΑ) του 2017. Ιδιαίτερα με το χρονοδιάγραμμα καταβολής αποζημιώσεων των ζημιών από τις ΚΟΕ (πρώην ΠΣΕΑ) του 2017, μπορεί να πληρώθηκαν προ ημερών - αλλά με σημαντική καθυστέρηση από τον αρχικό προγραμματισμό- οι αμυγδαλοπαραγωγοί των Δήμων Τεμπών και Τυρνάβου, δε συνέβη το ίδιο με τους συναδέλφους τους από την επαρχία Ελασσόνα, αλλά και με τους ελαιοπαραγωγούς του Δήμου Τεμπών. Τελευταία ενημέρωση είναι ότι οι τελευταίοι θα πληρωθούν τέλος του μήνα, αλλά οι παραγωγοί εμφανίζονται επιφυλακτικοί. Και πώς να μην είναι άλλωστε, όταν έχουν περάσει σχεδόν 4 χρόνια κι ακόμη δεν έχουν δει το χρώμα του χρήματος.

ΟΙ ΑΙΧΜΕΣ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΥ ΓΙΑ ΕΛΓΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
Εντύπωση προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις (στον τηλεοπτικό σταθμό «Astra») του προέδρου του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζου για τις αστοχίες και τις καθυστερήσεις που σημειώθηκαν από το τοπικό Υποκατάστημα του ΕΛΓΑ τόσο στην καταβολή αποζημιώσεων για τον «Ιανό», όσο και στα ΠΣΕΑ: «Όποια βοήθεια μάς ζήτησαν από τη Λάρισα, εμείς τους την παρείχαμε, αλλά δυστυχώς ο υπηρεσιακός μηχανισμός δεν ανταποκρίθηκε με επιτυχία στις συνθήκες που δημιουργήθηκαν.
Καταλογίζω ευθύνες λειτουργίας του υποκαταστήματος, το οποίο δεν έχει αντιληφθεί ότι προτεραιότητα είναι να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των αγροτών και των κτηνοτρόφων. Και το λέω με λύπη μου αυτό, αλλά είναι βαριά τα κρούσματα τα οποία βαρύνουν το υποκατάστημα και δυστυχώς δεν έχω δει και κάποια ένδειξη ευθιξίας εκ μέρους τους. Δεν μου έστειλε κανείς την παραίτησή του, θα αναγκαστούμε να τη ζητήσουμε εμείς».
Σχολιάζοντας στην «Ε» τις δηλώσεις Λυκουρέντζου, υπηρεσιακοί παράγοντες του τοπικού Υποκαταστήματος εκφράζουν την πικρία τους για τα δημόσια παράπονα του Διοικητή. «Πράγματι υπήρχε φόρτος εργασίας και μεγάλη πίεση χρόνου και σίγουρα υπήρξαν αστοχίες και λάθη, αλλά υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες, αυτά ήταν ανθρώπινα και όχι σκόπιμα» σημειώνουν.
Με βάση τις ίδιες δηλώσεις Λυκουρέντζου «αυτοί που εισέπραξαν αποζημίωση για το βαμβάκι (100 ευρώ το στρέμμα), αλλά η ζημιά τους δεν ήταν τόση μεγάλη, μάλλον θα χρειαστεί να την επιστρέψουν, καθώς θα υπάρξει διασταύρωση στοιχείων με τα εκκοκκιστήρια».
Ενοχλημένος, τέλος, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ και για τις καθυστερήσεις που σημειώθηκαν στις Κρατικές Οικονομικές Ενισχύσεις του 2017 (πρώην ΠΣΕΑ), διότι «υπήρχαν τα χρήματα στον Οργανισμό να καταβληθούν εγκαίρως, αλλά κάποιοι υπηρεσιακοί -της Αθήνας αυτήν τη φορά- έλεγαν ότι δεν υπάρχουν τα 5,6 εκατομμύρια ευρώ. Υπενθύμισε δε ότι «τα πορίσματα της περιοχής της Ελασσόνας, που διαμαρτύρονται οι παραγωγοί, δεν έχουν έρθει ακόμη».
Γ. Ρούστας

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass