Μπάρες στο Φρούριο!

«Ικανοποιήθηκε το 80% των προτάσεων φορέων για την ελεγχόμενη πρόσβαση στους πεζόδρομους», λέει στην «ΕτΔ» ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Ντίνος Διαμάντος *Προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο το σχέδιο των ρυθμίσεων *Ποιες ήταν οι προτάσεις επαγγελματικών φορέων

Δημοσίευση: 11 Ιαν 2021 21:02

Τον δρόμο προς το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων παίρνει το «Σχέδιο Κανονιστικής Ειδικών Ρυθμίσεων αυτόματου συστήματος ελέγχου εισόδου στις πεζοδρομημένες περιοχές του κέντρου της πόλης», μετά την έγκρισή του από τη Δημοτική Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.


Όπως είχε προαναγγείλει ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απ. Καλογιάννης, η εφαρμογή του σχεδίου θα ξεκινήσει πιλοτικά από την πεζοδρομημένη περιοχή του Φρουρίου, στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου.
Εξάλλου έχει προηγηθεί διαβούλευση με επαγγελματικούς φορείς και με μόνιμους κατοίκους της περιοχής ελέγχου, για τους κανόνες πρόσβασης, οι οποίοι κατέθεσαν στη δημοτική αρχή τις προτάσεις τους.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολεοδομίας Ντίνο Διαμάντο:
«Εχει ικανοποιηθεί το 80% των προτάσεων που κατέθεσαν οι φορείς. Ένα μεγάλο ποσοστό αυτών, είχε ήδη καλυφθεί από το σχέδιο εφαρμογής του συστήματος που είχαμε συντάξει και παρουσιάσαμε στη διαβούλευση, ενώ υπάρχει ένα μικρό ποσοστό ζητημάτων, που θεωρώ ότι θα διευθετηθούν κατά την πορεία της λειτουργίας του συστήματος ελεγχόμενης πρόσβασης…».
Προτάσεις κατέθεσαν όσοι επαγγελματικοί κλάδοι δραστηριοποιούνται στην ελεγχόμενη περιοχή τόσο του Φρουρίου, όσο και του κεντρικού τμήματος των πεζοδρόμων της Λάρισας, καθώς και μεμονωμένα οι κάτοικοι αυτών των περιοχών.
Αναλυτικότερα προτάσεις στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Λαρισαίων κατέθεσαν ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας, ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, Εταιρεία Ταχυμεταφορών, ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής και Εστίασης Λάρισας, ενώ τέλος το ΤΕΕ Κ.Δ. Θεσσαλίας, κατέθεσε τις παρατηρήσεις του για τη λειτουργία του συστήματος ελεγχόμενης πρόσβασης. Αναλυτικότερα οι προτάσεις έχουν ως εξής:
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
«Το ωράριο που θα επιτρέπεται η είσοδος φορτηγών εντός των πεζόδρομων για τη φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων στα καταστήματα λιανικής πώλησης να είναι 07.00 – 10.00 το πρωί και 14.30 – 17.00 το μεσημέρι που είναι κλειστά τα καταστήματα.
Μετά τις 10.00 το πρωί να επιτρέπεται η στάθμευση των φορτηγών στα σημεία στάθμευσης για φορτοεκφόρτωση (παρκίδες), ώστε να μπορεί να γίνει η μεταφορά των εμπορευμάτων εντός του πεζόδρομου με τα πόδια ή με καρότσι.
Να υπάρχει αυστηρή αστυνόμευση των σημείων στάθμευσης για φορτοεκφόρτωση (παρκίδες) ώστε να μην καταλαμβάνονται για άλλους λόγους πέραν της φορτοεκφόρτωσης.
Να βρεθεί η καλύτερη λύση ώστε να επιτρέπεται η είσοδος σε Ι.Χ. στον πεζόδρομο για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων (που βρίσκονται στον πεζόδρομο) ώστε να μπορούν να φορτώσουν ή να ξεφορτώσουν εμπορεύματα από τα καταστήματά τους».ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ
ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΕΣΤΙΑΣΗΣ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ
«Η πρωινή τροφοδοσία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος προτείνουμε να ορίζεται έως και τις 10:30.
Τις μεσημεριανές ώρες προτείνουμε τη βύθιση των μπαρών με το κλείσιμο της αγοράς και λήξη πριν το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων.
Ζητάμε ειδική μέριμνα για τις βραδινές ώρες όσον αφορά την τροφοδοσία καταστημάτων με ευπαθή προϊόντα, π.χ. πάγος, κάβες, κατεψυγμένα προϊόντα, ειδικές κατηγορίες μπύρας.
Θεωρούμε δεδομένο ότι το κέντρο ελέγχου θα ανταποκρίνεται θετικά και άμεσα σε έκτακτα και μόνο αιτήματα συναδέλφων όταν και όποτε χρειάζεται να επισκέπτονται τα καταστήματά τους.
Επίσης προτείνουμε για τα δίτροχα τα οποία εξυπηρετούν ανάγκες τροφοδιανομής να προμηθευτούν με ειδική κάρτα διέλευσης, οι οδηγοί των οποίων θα διέρχονται από την κεντρική περιοχή πάντα με την ελάχιστη ταχύτητα και με απόλυτο σεβασμό και προτεραιότητα στους πεζούς. Δικαίωμα διέλευση για τους ίδιους λόγους από την οδό Μ. Αλεξάνδρου, καθώς και σε κάθε καινούριο δρόμο ο οποίος θα λειτουργεί με το ίδιο καθεστώς».

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
«Μέριμνα για ειδική σήμανση πριν το σημείο εισόδου για την ύπαρξη μπάρας. Μέριμνα σε περίπτωση πτώσης του ηλεκτρονικού συστήματος, π.χ. από διακοπή παροχής ρεύματος. Μέριμνα για επιπλέον του ενός αριθμού κυκλοφορίας σύμφωνα με την επιθυμία του ιατρού. Ελεύθερη χρονικών δεσμεύσεων η είσοδος για τους ΑμεΑ γιατρούς και τους αριθμούς κυκλοφορίας που δηλώνουν.
Αύξηση διάρκειας παραμονής ως 4ωρο λόγω αυξημένων αναγκών απρόβλεπτης διάρκειας με δικαίωμα τηλεφωνικής επιπλέον χρονικής διάρκειας. Τηλέφωνα επικοινωνίας με τους χειριστές του ηλεκτρονικού συστήματος διαθέσιμα προς τους γιατρούς χρήστες του συστήματος. Εξασφάλιση της δωρεάν πρόσβασης σε βάθος χρόνου.
Μέριμνα για τους ΑμεΑ ασθενείς που θα επισκεφθούν γιατρούς σε αυτήν τη ζώνη ώστε να χαίρουν προνομίων που διευκολύνουν την καθημερινότητά τους. Μέριμνα για την εν γένει επισκεψιμότητα σε ιατρεία από ασθενείς με κινητική ή άλλη δυσκολία που καθιστά απαραίτητη τη χρήση αυτοκινήτου».

Της Λένας Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass