Αποζημιώσεις για τις δενδρώδεις καλλιέργειες ζητά ο δήμαρχος Τεμπών

ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΛΓΑ Μ. ΛΙΟΝΤΟ

Δημοσίευση: 12 Ιαν 2021 15:37

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Tο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Λάρισα, επισκέφθηκε χθες ο δήμαρχος Τεμπών, κ. Γιώργος Μανώλης, όπου και συναντήθηκε με τον προϊστάμενο κ. Μιχαήλ Λιόντο, τον επόπτη Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας κ. Βασίλη Σπανό και τον τμηματάρχη Εκτιμήσεων κ. Κώστα

Καραμπάτσα.
Επίκεντρο της συζήτησης αποτέλεσαν τα θέματα που αφορούσαν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τον παγετό την άνοιξη του 2020, οι ζημιές που προκλήθηκαν από το ακραίο καιρικό φαινόμενο «Ιανός», καθώς επίσης και τα πορίσματα από τις Κ.Ο.Ε. (ΠΣΕΑ) των ελαιόδεντρων από τον παγετό του 2017».
Από την ενημέρωση προέκυψε ότι το εν λόγω καιρικό φαινόμενο «Ιανός» προκάλεσε ζημιές, με αποτέλεσμα να υποβληθούν 18.308 δηλώσεις. Για τον λόγο αυτόν με απόφαση της διοίκησης του ΕΛΓΑ, όλο το επιστημονικό και διοικητικό δυναμικό του ΕΛΓΑ υποκαταστήματος Λάρισας εργάστηκε με όλες του τις δυνάμεις, ώστε να διεκπεραιώσει τον πρωτοφανή όγκο των αιτήσεων που υποβλήθηκαν. Αυτό βέβαια είχε ως συνέπεια όλες οι άλλες εργασίες να μετατεθούν σε μεταγενέστερο χρόνο.
Μετά το τέλος της επίσκεψης, ο δήμαρχος Γιώργος Μανώλης μιλώντας στην «Ε» έκανε την εξής δήλωση: «Επισκέφθηκα τον προϊστάμενο του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Λάρισας, κ. Μιχαήλ Λιόντο και υπηρεσιακούς παράγοντες, για να ενημερωθώ την πορεία των πορισμάτων από τις Κ.Ο.Ε. (ΠΣΕΑ) των ελαιόδεντρων από τον παγετό του 2017, καθώς και την πορεία των πορισμάτων της ζημιάς, στα καρποφόρα δένδρα αμυγδαλιές, ροδακινιές, βερικοκιές, κ.λπ, από τον παγετό της άνοιξης του 2020. Κατανοούμε και αναγνωρίζουμε την κοπιώδη προσπάθεια των υπαλλήλων του ΕΛΓΑ Λάρισας να διεκπεραιώσουν δεκάδες χιλιάδες δηλώσεων, αλλά θεωρούμε, μπορώ να πω, άδικη την καθυστέρηση τριών και πλέον ετών της κοινοποίησης των πορισμάτων από τη ζημιά λόγω παγετού στα ελαιόδεντρα του έτους 2017, όπως και την αργοπορία εγγραφής των πορισμάτων της ζημιάς από τον παγετό της άνοιξης του 2020. Ζήτησα, λοιπόν, να γίνει μεγαλύτερη προσπάθεια από όλους, διοίκηση και υπαλλήλους, και πιστεύω ότι θα γίνει υπεράνθρωπη προσπάθεια, ώστε να κοινοποιηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα η εκκαθάριση όλων των παραπάνω πορισμάτων από τις ζημιές των ετών 2017 και 2020, στηρίζοντας έτσι έμπρακτα τους αγρότες, οι οποίοι βάλλονται από παντού».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1