Τα «Λευκά Βέλη» στις ράγες...

ΣΤΙΣ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΤΡΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσίευση: 12 Ιαν 2021 15:07
Στις 18 Ιανουαρίου θα έρθει στην Ελλάδα το πρώτο από τα 5 τρένα με την επωνυμία «Λευκό Βέλος», που θα εκτελούν δρομολόγια στον σιδηροδρομικό άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη από τις 25 Μαρτίου. Πρόκειται για τρένα υψηλών ταχυτήτων με δυνατότητα μεταφοράς 600 επιβατών. Στις 18 Ιανουαρίου θα έρθει στην Ελλάδα το πρώτο από τα 5 τρένα με την επωνυμία «Λευκό Βέλος», που θα εκτελούν δρομολόγια στον σιδηροδρομικό άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη από τις 25 Μαρτίου. Πρόκειται για τρένα υψηλών ταχυτήτων με δυνατότητα μεταφοράς 600 επιβατών.

Στις 18 Ιανουαρίου φτάνει στη Θεσσαλονίκη, από την Ιταλία, το πρώτο από τα πέντε τρένα

πρώτης γενιάς με την επωνυμία «Λευκό Βέλος» που φέρνει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Ελλάδα. Το πρώτο δρομολόγιό του με επιβάτες θα πραγματοποιηθεί στη γραμμή Αθήνα - Θεσσαλονίκη στις 25 Μαρτίου με αφορμή τον εορτασμό των 200 ετών από την επανάσταση του 1821. Το συγκεκριμένο τρένο είναι το ETR 470 n. 07 της Τrenitalia που ανακατασκευάστηκε πλήρως, βάφτηκε στα χρώματα της ελληνικής εταιρείας και θα αποτελέσει την αμαξοστοιχία ETR 470 n. 01 της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας, καθηγητής Φίλιππος Τσαλίδης, τα νέα τρένα που αναπτύσσουν ταχύτητες 200 χιλιομέτρων την ώρα θα παραδοθούν σταδιακά αφού πραγματοποιηθούν δοκιμαστικά στο ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο. Ήδη στην Ιταλία έχουν μεταβεί μηχανοδηγοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να λάβουν σχετική κατάρτιση και να φέρουν το πρώτο τρένο στην Ελλάδα.
Τα νέα τρένα θα έχουν εννέα βαγόνια, ένα εκ των οποίων θα είναι εστιατόριο και μπαρ. Θα έχουν τρία βαγόνια πρώτης θέσης και τέσσερα οικονομικής. Κάθε τρένο θα μπορεί να μεταφέρει πάνω από 600 επιβάτες και θα περιλαμβάνει υψηλά στάνταρ και όλες εκείνες τις ανέσεις -καλύτερες του αεροπλάνου- για ένα ξεκούραστο και γρήγορο ταξίδι.
Δεδομένων των συνθηκών του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου που συνεχώς βελτιώνεται, τα νέα τρένα θα μπορούν αναπτύσσουν ταχύτητες της τάξεως των 160 χιλιομέτρων και η διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκη θα καλύπτεται στις τρεις ώρες και ένα τέταρτο από τις τέσσερις που είναι σήμερα. Το κόστος της όλης επένδυσης για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ φτάνει τα 52 εκατομμύρια ευρώ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1