«Απαράδεκτη η αφωνία του Δήμου για την εστίαση»

ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΧΘΕΣΙΝΟΒΡΑΔΥΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ - ΖΗΤΟΥΝ ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2021 9:41 | Τελευταία ενημέρωση: 13 Ιαν 2021 9:42

«…Δυστυχώς με μεγάλη λύπη και απογοήτευση, βλέπουμε ότι στα μεγάλα στοιχήματα του Δημάρχου όλων των Λαρισαίων απουσιάζει για άλλη μια φορά ο σχεδιασμός και η υλοποίηση για την παροχή οποιασδήποτε βοήθειας στον πολυπληθέστερο και ουσιαστικά μεγαλύτερο εργοδότη του Δήμου μας που είναι η εστίαση.

Θεωρούμε ότι η αφωνία σας προς τον κλάδο μας είναι απαράδεκτη, όπως επίσης και το να μην έχουμε κάποια επίσημη πρόταση από μέρους σας». Αυτό αναφέρει χθεσινοβραδινή -σκληρή για τα μέχρι τώρα δεδομένα και τις σχέσεις των δύο πλευρών-ανακοίνωση του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης ν. Λάρισας.
Για την αντιμετώπιση δε των πιεστικών προβλημάτων στον κλάδο και την εξεύρεση άμεσων και ρεαλιστικών λύσεων, προτείνουν συνάντηση με τον δήμαρχο Απ. Καλογιάννη.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του Συνδέσμου, έχει ως εξής:
«Εν μέσω της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης που βιώνει όλος ο πλανήτης είναι τουλάχιστον αισιόδοξες οι χθεσινές δηλώσεις του Δημάρχου κ. Καλογιάννη για τη συνέχιση των έργων και τα μεγάλα στοιχήματα του 21. Η πόλη πρέπει να προχωρήσει και θα προχωρήσει, γιατί όλο αυτό που βιώνουμε θα τελειώσει κάποια στιγμή. Το θέμα είναι όμως, όταν τελειώσει όλο αυτό, να είμαστε όλοι εδώ και να μπορέσουμε να συνεχίσουμε από εκεί που σταματήσαμε.
Και όμως, δυστυχώς με μεγάλη λύπη και απογοήτευση, βλέπουμε ότι στα μεγάλα στοιχήματα του Δημάρχου όλων των Λαρισαίων απουσιάζει για άλλη μια φορά ο σχεδιασμός και η υλοποίηση για την παροχή οποιασδήποτε βοήθειας στον πολυπληθέστερο και ουσιαστικά μεγαλύτερο εργοδότη του Δήμου μας. Όταν με επίσημα στοιχεία έχει επιβεβαιωθεί εδώ και καιρό ότι οι κλάδοι με τη μεγαλύτερη και ίσως ανεπανόρθωτη ζημιά είναι η εστίαση και οι μεταφορές. Όταν όλες οι επίσημες μελέτες μιλάνε για λουκέτα στην εστίαση και για εφιαλτικά σενάρια περί μη αντοχής τουλάχιστον για μία στις τρεις επιχειρήσεις εστίασης. Όταν διαβάζουμε δημοσιεύματα για κυβερνητικά οικονομικά πακέτα βοήθειας προς τους δήμους με σκοπό την ενίσχυση των ταμειακών διαθεσίμων τους, αλλά και για την παροχή βοήθειας προς τις πληρωμένες επιχειρήσεις, τότε λυπούμαστε πολύ κ. δήμαρχε αλλά θεωρούμε ότι η αφωνία σας αυτή προς τον κλάδο μας είναι απαράδεκτη.
Είναι απαράδεκτο 10 μήνες μετά, εκ των οποίων οι μισοί εξ αυτών που είμαστε κλειστά με απόφαση δημόσιας αρχής, να μην έχουμε κάποια επίσημη πρόταση από μέρους σας. Είναι απαράδεκτο ο καθ’ ύλην αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών σας να μην έχει απαντήσει ακόμη στις προτάσεις μας, αν και έχουμε στείλει στις 11/12/20 το email και έχουμε επικοινωνήσει και με τη γραμματεία του για άμεση επικοινωνία.
Αξιότιμε κ. Δήμαρχε, σε αυτήν την πραγματικά πρωτόγνωρη και δύσκολη κατάσταση που βρισκόμαστε όλοι δεν περισσεύει κανείς και πρέπει όλοι να πάρουν τη βοήθεια που τους αναλογεί και πάντα σύμφωνα με τον βαθμό που έχουν πληγεί. Ο κλάδος τις εστίασης, της διασκέδασης και της αναψυχής κάθε μέρα που περνά βλέπει τα κύματα της επερχόμενης οικονομικής κρίσης να μεγαλώνουν.
Παρακαλούμε πολύ λοιπόν εκ μέρους των τουλάχιστον 25.000 ανθρώπων του κλάδου μας για μια άμεση συνάντηση για την εξεύρεση άμεσων και ρεαλιστικών λύσεων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1