«Να ολοκληρωθούν τα έργα στον Αχελώο»

ΖΗΤΑ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΔ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΑΘ. ΝΑΣΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοσίευση: 14 Ιαν 2021 15:36

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη, απέστειλε ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας Θανάσης Νασιακόπουλος, ζητώντας την παρέμβασή του για την ολοκλήρωση των ημιτελών έργων του Αχελώου.


Η επιστολή στάλθηκε με αφορμή πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ που ακύρωσε την Υπουργική Απόφαση έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ) του 2017 για το υδροηλεκτρικό έργο της Μεσοχώρας.
Συγκεκριμένα ο κ. Νασιακόπουλος, σημειώνει: «Η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ που ακύρωσε την Υπουργική Απόφαση έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ) του 2017 για το υδροηλεκτρικό έργο της Μεσοχώρας είναι αναμφισβήτητα μία πολύ κακή εξέλιξη στην πορεία λειτουργίας του συγκεκριμένου έργου και γενικότερα στις αναπτυξιακές προοπτικές της Θεσσαλίας.
Εδώ και πολλά χρόνια η Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και με άλλους φορείς της περιοχής, στήριξε την προσπάθεια να λειτουργήσει το σημαντικό αυτό έργο παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμη πηγή και μάλιστα σε μια περίοδο που η χώρα μας εγκαταλείπει με ταχείς ρυθμούς τη χρήση του λιγνίτη.
Δυστυχώς η πρόσφατη, ακατανόητη για πολλούς, νέα ακυρωτική απόφαση του ΣτΕ μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω, θέτοντας για μία ακόμα φορά νέα δεδομένα στην εξέλιξη των ημιτελών έργων του Αχελώου.
Με αφορμή αυτήν τη νέα εξέλιξη, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Θεσσαλίας, συζήτησε για τη δυσάρεστη τροπή της πορείας του έργου και ταυτόχρονα ανέδειξε για ακόμα μία φορά την τεράστια σημασία που έχει για τη Θεσσαλία η ολοκλήρωση των ημιτελών έργων του Αχελώου όχι μόνο για τον τομέα της καθαρής ενέργειας αλλά και την υδατική ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής. Εάν τα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι πλημμύρες που προκάλεσε με το πέρασμά του ο “Ιανός” ελάμβαναν χώρα λίγο πιο δυτικά στην περιοχή των έργων του Αχελώου, θα εήμασταν μάρτυρες ανυπολόγιστων ζημιών και σαφώς πιο τραγικών γεγονότων.
Αυτό το τόσο σημαντικό έργο για τη Θεσσαλία δυστυχώς κατέληξε να εξελιχθεί σε ένα διαχρονικό πρόβλημα για ολόκληρη τη χώρα.
Η προσπάθεια ολοκλήρωσης των ημιτελών έργων του Αχελώου πρέπει να σταματήσει να αποτελεί αντικείμενο δικαστικής διαμάχης και διχασμού μεταξύ κατοίκων διαφορετικών περιφερειών. Πρέπει επιτέλους να δοθεί μια λύση.
Σας καλούμε να εισάγετε προς συζήτηση το συγκεκριμένο θέμα στη Βουλή των Ελλήνων όπου όλα τα κόμματα οφείλουν να τοποθετηθούν δημοσίως ώστε να προκύψει μια συγκεκριμένη και οριστική πολιτική απόφαση. Πρέπει επιτέλους η «πορεία» αυτού του τεράστιου έργου να φτάσει στο τέλος της».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ARESKO 3-2-23
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1