«Εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΟΛΛΑΤΟΥ ΣΕ ΣΩΤΗΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 14 Ιαν 2021 15:08

Απάντηση, με την οποία τον καλεί να μην προσπαθεί να εμφανιστεί ως υπερασπιστής των ατόμων με αναπηρία, καθώς αυτό απαιτεί έργα και όχι λόγια, δίνει ο πρώην δήμαρχος Τεμπών και επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης, Κώστας Κολλάτος, στον αντιπρόεδρο του ΔΟΠΑΠΕΠ, Λάμπρο Σωτηρίου.


Το κείμενο της απάντησής του έχει ως εξής:
«Ειλικρινά δεν είχα πρόθεση αντιπαράθεσης με τον παραιτηθέντα τοπικό σύμβουλο ή τον γράφοντα την επιστολή που δημοσιεύθηκε, αν δεν έθιγε αδιαπραγμάτευτες αρχές και αξίες που υπερτερούν των αξιωμάτων.
Πρώτα-πρώτα, θα ήταν καλό, προς όλους αυτούς τους αφανείς ήρωες της ζωής, τα άτομα ΑμεΑ, που δεν κάνουν επίδειξη της σωματικής τους αναπηρίας για να εκμεταλλευθούν δημόσιες θέσεις, να δείξουμε περισσότερο σεβασμό διά των έργων και όχι με λεκτικές φανφάρες για τη δημιουργία εντυπώσεων.
Έχετε ευθύνη κύριοι της Δημοτικής Αρχής που ο συντάκτης της επιστολής με τις δικές σας ευλογίες και με περίσσευμα θράσους, θέλησε να παρουσιαστεί στην τοπική κοινωνία ως υπερασπιστής των απανταχού ΑμεΑ, ταυτίζοντας τον εαυτό του με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους τα άτομα αυτής της κατηγορίας.
Μόνο που ξέχασε να δημοσιοποιήσει τις προσφερόμενες υπηρεσίες και το αντίτιμό τους σε Δήμο και ΔΟΠΑΠΕΠΤ!
Επιχειρεί για μία ακόμα φορά να καπηλευθεί την ιδιότητά του, η οποία παρεμπιπτόντως έχει επιβραβευθεί μέσω της πρόσληψης 3Κ, που καλώς πραγματοποιήθηκε.
Μακριά από μένα οποιαδήποτε διάθεση bullying προς τον ίδιο, καθώς και ρατσιστικής συμπεριφοράς προς τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
Βασική αρχή, τόσο προσωπική, όσο και της Δημοτικής παράταξης που εκπροσωπώ, είναι ότι η πρόσβαση των ΑμεΑ σ’ ολες τις δραστηριότητες δεν είναι μόνο δικαίωμα, είναι πολιτισμός.
Μην κρίνετε λοιπόν «εξ ιδίων τα αλλότρια»
Όσον αφορά τη λειτουργία του Κτηματολογικού Γραφείου και την εγκατάστασή του στον Πυργετό, αυτό έγινε γιατί:
-Η Δ.Ε. Κάτω Ολύμπου κατείχε το 50% των δηλώσεων-δικαιωμάτων λόγω της ύπαρξης και των παραλιακών οικισμών.
-Η αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δημαρχείου πληρούσε τις προδιαγραφές των τετραγωνικών μέτρων καλυπτόμενης επιφάνειας.
-Λειτουργούσε τραπεζικό υποκατάστημα.
-Ο Πυργετός ήταν η έδρα του Υποθηκοφυλακείου Κάτω Ολύμπου, και τέλος
-Ο Πυργετός ήταν η έδρα της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, ευρισκόμενη στον ίδιο χώρο με το Γραφείο Κτηματολογίου.
Για όλους τους ανωτέρω λόγους αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η παραχώρηση της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην Δήμου Κάτω Ολύμπου, η οποία και εκμισθώθηκε μέχρι το τέλος των εργασιών κτηματογράφησης στο Κτηματολογικό Γραφείο που έχει, όπως γνωρίζετε, δημόσιο χαρακτήρα και υπόσταση.
Κατά την περίοδο των κτηματολογικών δηλώσεων απασχολήθηκαν δεκάδες ελεύθεροι επαγγελματίες (μηχανικοί, τοπογράφοι, νομικοί, κ.ά.), οι οποίοι απευθύνθηκαν στην αγορά εργασίας και σε ιδιώτες υπόχρεους, χωρίς να επιχειρήσουν να «γαντζωθούν» από τις απευθείας αναθέσεις του δημάρχου και του ΔΟΠΑΠΕΠΤ, όπως πράξατε εσείς κε αντιπρόεδρε του ΔΟΠΑΠΕΠΤ.
Κλείνοντας, εξηγήστε όχι σε μένα, αλλά στους δημότες τους λόγους της παραίτησή σας από το Τοπικό Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Πυργετού!».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass