Πυροβολούσαν με αεροβόλο τα τζάμια για να δούνε αν απουσίαζαν οι ένοικοι!

ΕΞΙ ΡΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ, ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΕ 65 ΚΛΟΠΕΣ ΣΠΙΤΙΩΝ ΣΕ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΚΟΖΑΝΗΣ -ΕΒΑΖΑΝ ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΣΤΑ Ι.Χ. ΚΑΙ ΕΚΛΕΒΑΝ ΑΠΟΜΕΡΑ ΣΠΙΤΙΑ

Δημοσίευση: 19 Ιαν 2021 21:00

Έξι Ρομά από τον Τύρναβο είναι, σύμφωνα με την έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας

Τρικάλων, μέλη 13μελούς «εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη κλοπών» σε συνολικά 65 σπίτια της Θεσσαλίας και της Δυτικής Μακεδονίας. Είναι η ομάδα κλεφτών που δρούσαν επιλέγοντας μονοκατοικίες περιφερειακά, χωριών και πόλεων των νομών, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Φλώρινας και Κοζάνης, ενώ -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» - για να διαπιστώσουν την παρουσία ή όχι των ενοίκων στα σπίτια που σκόπευαν να διαρρήξουν, πυροβολούσαν με αεροβόλο τα τζάμια ή πετούσαν πέτρες σε αυτά.
Οι 13 συνολικά δράστες (σ.σ. για τους 6 Τυρναβίτες σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους, ενώ για τους υπόλοιπους 7 δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη τα στοιχεία τους) για να δυσχεράνουν επίσης τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό τους, ενάλλασσαν τις παραποιημένες πινακίδες κυκλοφορίας σε 7 οχήματα με τα οποία μετέβαιναν στα χωριά για τις διαρρήξεις.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δράστες έκλεψαν 6 σπίτια σε Αμπελώνα, Κιλελέρ, Μακρυχώρι, Γόννους, Γαλήνη και Γιάννουλη, ενώ από τα 43 σπίτια που κατάφεραν να διαρρήξουν, έκλεψαν ηλεκτρικά είδη, κοσμήματα και χρυσαφικά συνολικής αξίας 210.000 ευρώ, αλλά και το συνολικό χρηματικό ποσό των 11.630 ευρώ. Αναλυτικότερα όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.: «Εξακριβώθηκε, ύστερα από έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων, η δράση εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη κλοπών από οικίες σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Δυτικής Μακεδονίας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 6 ημεδαπών ανδρών. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, κατά το χρονικό διάστημα από 15-07-2019 έως 08-06-2020 σε περιοχές των νομών Τρικάλων, Καρδίτσας, Λάρισας, Φλώρινας και Κοζάνης, οι δράστες, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και διέπραξαν συνολικά 65 περιπτώσεις κλοπών από οικίες, 43 τετελεσμένες και 22 απόπειρες.
Πιο συγκεκριμένα, οι προαναφερόμενες αξιόποινες πράξεις έλαβαν χώρα σε 49 οικίες της ευρύτερης περιοχής των Τρικάλων, 7 της ευρύτερης περιοχής της Καρδίτσας, 6 της ευρύτερης περιοχής της Λάρισας, 2 της ευρύτερης περιοχής της Φλώρινας και 1 της ευρύτερης περιοχής της Κοζάνης.
Ως προς τον τρόπο δράσης τους, οι δράστες, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά μεταξύ τους, χρησιμοποιούσαν παραποιημένες πινακίδες κυκλοφορίας που ενάλλασσαν σε διαφορετικά Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα και μετέβαιναν κυρίως σε οικίες των προαναφερόμενων περιοχών, περιμετρικά του αστικού ιστού για την τέλεση των κλοπών.
Κατά την εγκληματική δράση τους, οι δράστες αφαίρεσαν συνολικά διάφορα χρυσαφικά και κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές (τηλεοράσεις), αντικείμενα και το συνολικό χρηματικό ποσό των 11.630 ευρώ» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων.
Β.Κ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass