«Πράσινο φως» για το βόρειο τμήμα του Ε-65

Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 19 Ιαν 2021 15:05

Το «πράσινο φως» για την κατασκευή του βόρειου τμήματος του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής

Ελλάδος Ε-65, έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού - DG COMP της Ε.Ε. ενέκρινε, ως συμβατό με το κοινοτικό δίκαιο, το έργο του βόρειου τμήματος του E65, που θα συνδέει την πόλη των Τρικάλων με την Εγνατία Οδό. Για τη θετική εξέλιξη ενημερώθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, σε επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή και τον γ.γ. Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη.
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής δήλωσε τα εξής:  «Ένα ακόμα μεγάλο έργο που το παραλάβαμε να καθυστερεί επί χρόνια, είναι έτοιμο να ξεκινήσει. Συνεπείς στην υλοποίηση του σχεδιασμού μας, με συστηματική εργασία εδώ και πολλούς μήνες και ουσιαστική συνεργασία με την Ε.Ε., καταφέραμε να πάρουμε το πράσινο φως για να ξεκινήσει και το Βόρειο Τμήμα του Ε-65. Συνεχίζουμε τη δουλειά χωρίς μεγάλα λόγια. Για έργα που συμβάλλουν στην ανάπτυξη, επιλύουν προβλήματα που αντιμετωπίζουν ολόκληρες περιοχές της χώρας και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών».
Ο γενικός γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τη σημερινή, θετική εξέλιξη για το Βόρειο Τμήμα του Ε-65. Πλέον, με την καθοδήγηση του υπουργού Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή ενός οδικού έργου, που για χρόνια ήταν αβέβαιο ότι θα υλοποιηθεί. Σήμερα μπορούμε να μιλάμε για την κατασκευή του Βόρειου Τμήματος του Ε65, ενός σπουδαίου οδικού έργου, που θα ενώνει την πόλη των Τρικάλων με την Εγνατία Οδό και θα συμβάλει σημαντικά στην αναβάθμιση του οδικού χάρτη της χώρας μας».
«Ευχαριστώ τον υπουργό Κώστα Καραμανλή για τις συντονισμένες ενέργειές του και την αρμόδια Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη θετική ανταπόκριση στο εμβληματικό έργο που αποτελεί εργαλείο ανάπτυξης για τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, την Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός. «Ο Ε-65, με τη γεωγραφική ολοκλήρωσή του δημιουργεί νέα αναπτυξιακή δυναμική για το σύνολο της χώρας, αναμορφώνει τις οδικές μεταφορές και δίνει σημαντική ώθηση στο εμπόριο, τον τουρισμό και την αγροτική παραγωγή» προθέτει ο περιφερειάρχης. Το Βόρειο Τμήμα του Ε-65, προϋπολογισμού 442 εκατ. ευρώ και μήκους 70,5 χλμ. ξεκινά από τον Α/Κ Τρικάλων και μέσω της Καλαμπάκας καταλήγει στην Εγνατία Οδό, δυτικά των Γρεβενών. Περιλαμβάνει την πλήρη κατασκευή της κεντρικής αρτηρίας, των δρόμων εξυπηρέτησης και των λοιπών οδικών συνδέσεων, που οδηγούν στον εκσυγχρονισμό των υποδομών και στην αναβάθμιση του οδικού χάρτη της χώρας.
Ο αυτοκινητόδρομος Ε-65, συνολικού μήκους 181,5 χλμ., είναι ένα από τα σημαντικότερα εθνικά έργα με ιδιαίτερη στρατηγική σημασία για την ανάπτυξη της χώρας και της Περιφέρειας. Με συνολικό προϋπολογισμό 1,3 δισ. ευρώ, ο Ε-65 κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου σε νέα χάραξη και επί της ουσίας συνδέει την Ανατολική με τη Δυτική Ελλάδα.
Σήμερα σε λειτουργία βρίσκεται το μεσαίο τμήμα του Ε-65, από τον Α/Κ Ξυνιάδας (32,5ο χλμ.) έως και τον Α/Κ Τρικάλων (112ο χλμ.). Αυτά τα περίπου 80 χλμ., σύγχρονου, ασφαλούς αυτοκινητοδρόμου, σε συνδυασμό με τον νέο συνδετήριο κλάδο μήκους 10 χλμ., με τον υφιστάμενο άξονα Λαμίας - Καρδίτσας, έχουν δώσει νέα μορφή στα ταξίδια από Αθήνα προς Τρίκαλα, Καρδίτσα, Καλαμπάκα και προς όλους τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Δυτικής και Κεντρικής Θεσσαλίας. Στο επονομαζόμενο νότιο τμήμα, δηλαδή το τμήμα του Ε-65 από την ένωσή του με τον Α.Θ.Ε. (αρχή έργου E-65) έως και τον Α/Κ Ξυνιάδας (32,5ο χλμ.), οι κατασκευαστικές εργασίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και σε απόλυτη συμφωνία με το χρονοδιάγραμμα που έχει κατατεθεί σε όλες τις αρμόδιες αρχές.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass