Ικανοποίηση για τα έργα στην Καραμανλή

Επίσκεψη Κ. Αγοραστού στο εργοτάξιο από 303 ΠΕΒ έως κόμβο Βιοκαρπέτ -Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής τους

Δημοσίευση: 22 Φεβ 2021 21:01

Του Γιώργου Ρούστα

Την ικανοποίησή του για τους ρυθμούς εξέλιξης της εργολαβίας που αφορά στην κατασκευή

της λεωφόρου Καραμανλή από το 303 ΠΕΒ μέχρι τον κόμβο της Βιοκαρπέτ, εκφράζει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, μετά την αυτοψία που πραγματοποίησε χθες στο έργο.
Με εξαίρεση τις δύσκολες συνθήκες που δημιούργησε πρόσφατα η «Μήδεια» στη Λάρισα, τα συνεργεία του εργολάβου δουλεύουν πυρετωδώς, προκειμένου να παραδοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία μέχρι τέλος του χρόνου. Τα αυτοκίνητα που διέρχονται από τους παράδρομους της λεωφόρου Καραμανλή και οι περίοικοι, έχουν διαπιστώσει την πρόοδο των εργασιών, αφού ήδη ολοκληρώθηκαν και χρησιμοποιούνται οι δύο κυκλικοί κόμβοι, στη συμβολή με την οδό Αμουρίου ο πρώτος και στην οδό Φερεκίδη ο δεύτερος (οι 2 πρώτοι κόμβοι που συναντά ο οδηγός από το 303 ΠΕΒ προς τη Βιοκαρπέτ), ενώ απομένει η κατασκευή και του τρίτου κυκλικού κόμβου στο ύψος της οδού Σεμερτζίδη (κάθετες οδοί με την οδό Φαρσάλων). Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΕτΔ», για τους συγκεκριμένους κόμβους υπάρχουν ήδη προσφορές ιδιωτών για την τοποθέτηση εικαστικών έργων, οι οποίες εξετάζονται με ενδιαφέρον από την Περιφέρεια.Η ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ
Το νότιο τμήμα της λεωφόρου Καραμανλή, από το 303 ΠΕΒ μέχρι τον κόμβο Βιοκαρπέτ (Pantheon Plaza) αποτελεί την 3η εργολαβία στον βασικό αυτοκινητόδρομο, αφού έχουν προηγηθεί αυτές από την 110 Π.Μ. ως την οδό Βόλου και από κει ως το 303 ΠΕΒ. Ο συνολικός προϋπολογισμός του συγκεκριμένου κομματιού ανέρχεται στα 12,5 εκατ. ευρώ και στόχος του είναι να βελτιώσει περαιτέρω την οδική ασφάλεια, αφού οι παράπλευρες οδοί συνδέονται στην αρτηρία μέσω λωρίδων εισόδου και εξόδου, ενώ μέσω των κυκλικών κόμβων εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη ανακατεύθυνση όπως και η δυνατότητα αναστροφής. Επίσης το έργο θα προσφέρει στους κατοίκους της περιοχής τη δυνατότητα να αποκτήσουν ένα ασφαλές δίκτυο κίνησης πεζών με την κατασκευή πεζοδρομίων, ενώ προβλέπονται και στάσεις λεωφορείων, σε ειδικές εσοχές στην αρτηρία, για την εξυπηρέτηση των αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών.

ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ
Υπενθυμίζεται ότι το χρονοδιάγραμμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την κατασκευή ολόκληρου του έργου που φτάνει από τον κόμβο της Νίκαιας έως τη Γυρτώνη (Συκούριο) έχει ως εξής: Στα τέλη του 2021 θα ολοκληρωθεί το κομμάτι από το 303 ΠΕΒ, έως τον κόμβο της Βιοκαρπέτ. Εκπονούνται οι μελέτες και θα ακολουθήσει η δημοπράτηση από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας μέχρι τον κόμβο της Βιοκαρπέτ (και το συγκεκριμένο δίκτυο θα περιλαμβάνει τρεις κυκλικούς κόμβους) και από το ΑΤΑ μέχρι την οδό Καράγιωργα. Τέλος, υπό δημοπράτηση τελεί το κομμάτι από τον κόμβο του Συκουρίου έως τη Γυρτώνη.


Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ
Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός αναφέρει: «Με σχεδιασμό, προγραμματισμό και σκληρή δουλειά υλοποιούμε έργα για τον άνθρωπο. Με ικανοποίηση διαπίστωσα την ομαλή συνέχιση των έργων στο νότιο τμήμα της λεωφόρου Καραμανλή, από το 303 ΠΕΒ έως και τον κόμβο της Βιοκαρπέτ, το οποίο δημιουργεί ασφάλεια στη μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων και τη μεταφορά των εμπορευμάτων. Η υφιστάμενη οδός παρουσιάζει πολύ υψηλούς κυκλοφοριακούς φόρτους (συμβατικά και βαρέα οχήματα), πρόκειται για ένα επικίνδυνο από την άποψη της οδικής ασφάλειας κομμάτι, το οποίο διέρχεται από κατοικημένη περιοχή. Η εργολαβία δίνει λύσεις σε ζητήματα, όπως απουσία διαχωρισμού των αντίθετων κινήσεων, έλλειψη παράπλευρου δικτύου για τον διαχωρισμό των διερχόμενων οχημάτων επί της Π.Ε.Ο. και της τοπικής κυκλοφορίας, αλλά και σύνδεσης των ιδιοκτησιών με την οδό, τον κακό οδοφωτισμό αλλά και την απουσία πεζοδιαβάσεων. Ανυπομονούμε να το παραδώσουμε στην κυκλοφορία».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass