Λαρισαίοι εναερίτες στην Αττική

Δίνουν μάχη για την αποκατάσταση ζημιών από τον χιονιά

Δημοσίευση: 22 Φεβ 2021 17:20

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, στη μάχη για την αποκατάσταση των βλαβών που σημειώθηκαν λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων από το πέρασμα της «Μήδειας» στον νομό Λάρισας, ρίχτηκαν το προηγούμενο διάστημα οι τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ Λάρισας. Το βάρος της αποκατάστασης έπεσε κυρίως στα ορεινά χωριά της επαρχίας Ελασσόνας (Βλαχογιάννι, Βερδικούσια, Αμπέλια), όπου τους τέσσερις τεχνίτες του τοπικού υποκαταστήματος συνέδραμαν και αρκετοί συνάδελφοί τους από τη Λάρισα.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων Τεχνικών ΔΕΔΔΗΕ Λάρισας Βασίλη Μητροδήμο «ευτυχώς όλα κύλησαν ομαλά, αφού δεν είχαμε πρόβλημα προσβασιμότητας στα σημεία όπου σημειώθηκαν οι βλάβες, είτε από πτώση δέντρων, είτε από τον παγετό. Σχετικά γρήγορα αποκαταστήσαμε τα προβλήματα ηλεκτροδότησης». Επιπλέον χρειάστηκε να μεταβούν στην Αθήνα, όπου και θα παραμείνουν μέχρι αύριο Τρίτη, δύο συνεργεία τεχνικών της ΔΕΗ Λάρισας με επανδρωμένα οχήματα για να βοηθήσουν στο έργο της Επιχείρησης στην αποκατάσταση ηλεκτροδότησης στα βόρεια προάστια της πρωτεύουσας.  Όσον αφορά στο επικίνδυνο του επαγγέλματος, ο κ. Μητροδήμος αναφέρει ότι «στον ΔΕΔΔΗΕ νομού Λάρισας έχουμε μείνει οι τελευταίοι των …Μοϊκανών. Είμαστε 34 στη Λάρισα, από 4 σε Ελασσόνα και Φάρσαλα και 3 στην Αγιά. Ο ιδιώτης προφανώς δεν ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με τον τομέα των βλαβών διότι ούτε την εμπειρία διαθέτει, ούτε και την τεχνική δυνατότητα».
Η ΕΤΕ ΔΕΗ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ
Στο μεταξύ τα εύσημα αποδίδει η Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ στους εναερίτες για τις προσπάθειές τους να αντιμετωπίσουν τις ζημιές που προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της «για πολλοστή φορά, το τεχνικό προσωπικό του Ομίλου ΔΕΗ και οι εναερίτες σε ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ, έδωσαν τη δική τους άνιση μάχη με τα καιρικά φαινόμενα και κατόρθωσαν με πρωτοφανή επιμονή, επαγγελματικό ζήλο και αυτοθυσία να αντιμετωπίσουν άμεσα και αποτελεσματικά τις ζημιές και τις καταστροφές που προκάλεσε η πρόσφατη μεγάλη κακοκαιρία.
Οι συνάδελφοί μας, κατόρθωσαν παρά τις αντιξοότητες (μείωση προσωπικού, ελλείψεις υλικών και εφοδίων) να επαναφέρουν το ρεύμα στις περιοχές που έμειναν χωρίς ηλεκτρικό και να αποκαταστήσουν τις βλάβες και στο πιο δύσβατο σημείο. Επάνω σε πυλώνες υψηλής τάσεως, κρεμασμένοι από καλώδια στο κενό, προσπαθούν να διορθώσουν μια βλάβη και να επαναφέρουν το ρεύμα».
Γ.Ρ.

Gallery άρθρου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΤΑΜΕΙΟ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1